Wout van Aert na derde plaats: “We hadden dit scenario niet verwacht”

vrijdag 11 maart 2022 om 18:06
Wout van Aert na derde plaats: “We hadden dit scenario niet verwacht”

foto: Cor Vos

Wout van Aert is in Parijs-Nice naar zijn vijfde podiumplaats in zes etappes gereden. In Aubagne kwam hij net tekort om een late uitval van Mathieu Burgaudeau onschadelijk te maken en werd derde achter de Franse winnaar en Mads Pedersen.

Van Aert en zijn ploeg Jumbo-Visma waren uiteindelijk verrast door het koersverloop. “We hadden dit scenario niet verwacht. We dachten dat we gecontroleerd naar de sprint zouden gaan. Ik denk dat het laatste klimmetje voor wat chaos zorgde bij de andere ploegen en er daardoor wat gaten vielen. Ik voelde me goed. Het was een pittige rit met veel wind en hoogtemeters. Ik denk dat het vandaag niet aan de benen lag, maar het kan niet altijd perfect verlopen.”

Voor de 27-jarige renner was het zijn vijfde podiumplaats in zes dagen, nadat hij al de beste was in de individuele tijdrit naar Montluçon, een keer tweede eindigde en twee keer derde werd. Voor de laatste twee dagen staat bij het Nederlandse WorldTeam alles in het teken van geletruidrager Primož Roglič. Morgen is normaal gesproken een aankomst bergop op de Col de Turini. Zondag wordt afgesloten met een lastige etappe rond Nice.

Dit artikel delen:

6 Reacties

kelderfan 11 maart 2022 om 18:12

Ja met de sprint wil ’t niet vlotjes verlopen, maar de tijdrit is toch een mooie vis.

Michelangelo 11 maart 2022 om 18:18

Wielrennen is gelukkig geen playstation. Af en toe heb je niet alles zelf in de hand, en ben je afhankelijk van andere acteurs.

Mooi dat de vluchter het haalt; dat zie ik altijd graag gebeuren.

Bozar 11 maart 2022 om 18:24

Tegen Sporza zegt hij overigens dat hij zelf vindt dat zijn sprint minder is dan het al geweest is. Komt naar eigen zeggen doordat hij aan het einde zit van een lang en zwaar trainingsblok, maar dat het wel terugkomt na PN.
Ook: er zou een communicatiefout zijn geweest tussen hem en Laporte, het was helemaal niet de bedoeling dat Laporte zou aanvallen.

Turtlehead 11 maart 2022 om 20:16

Dat klinkt logisch Laporte zelfs twee keer voorop. Niet slim, ze hadden zelf meer tempo moeten rijden, maar waren met te weinig en Roglic deed geen bal.

jv88 11 maart 2022 om 20:28

Nou als die van B en B gewoon meerijdt heeft Laporte prima kans.

Ik begrijp zo’n jongen dan ook nooit. Waarom spring je mee en neem je niet over. Uiteindelijk wordt hij 10e, waarom????? Lijkt mij heel frustrerend om tegen zulke renners te koersen!

Romāns Vainšteins 11 maart 2022 om 21:36

Pedersen lekker in vorm ook. Die is klaar voor de rol van meestersleper in de klassiekers.

Headlines

Materiaalzone

Populair