WorldTour-koersen Plouay gaan tóch door na toezegging France Télévisions

maandag 4 februari 2019 om 14:41
WorldTour-koersen Plouay gaan tóch door na toezegging France Télévisions

foto: Cor Vos

De WorldTour-wedstrijden in Plouay gaan dit jaar toch door, meldt de organisatie met trots op social media. Rechtenhouder France Télévisions heeft besloten alsnog de eendagswedstrijden voor mannen en vrouwen uit te zenden.

Vorige week besloot France Télévisions de GP de Plouay niet meer uit te zenden. Dit tot verrassing en grote ontsteltenis van Jean-Yves Tranvaux, de voorzitter van het organisatiecomité. “Als er geen live uitzending is, verliezen we onze WorldTour-licentie en zijn de contacten met onze partners niks meer waard”, legde hij uit.

Een paar dagen later is de tv-zender tot inkeer gekomen en dus gaat alles ‘gewoon’ door. “De Women’s World Tour-wedstrijd en de Bretagne Classic zullen doorgaan en live uitgezonden worden op France Télévisions Sport”, aldus de organisatie op Twitter.

De vrouwenwedstrijd, vorig jaar gewonnen door Amy Pieters, staat op het programma voor 30 augustus. Bij de mannen wordt op 1 september een opvolger gezocht voor Oliver Naesen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Retro Lex 4 februari 2019 om 16:29

Dit is goed nieuws. Maar hoe heet deze koers nou precies ? In het artikel van vorige weeg lees ik Bretagne Classic Ouest-France en nu weer GP Plouay. Hoe zit dat ?

Edit: Tnx Rahims.

rahimns 4 februari 2019 om 16:38

Bretagne Classic Ouest-France is de juiste benaming voor de WT koers bij de mannen en GP Plouay bij de vrouwen.

Mwielerfan 4 februari 2019 om 19:29

Dat zijn de officiële namen. Of dat ook de juiste zijn lijkt mij open voor debat

Headlines

Materiaalzone

Populair