Wooning Zesdaagse van Rotterdam organiseert afscheid voor Kees Maas

Wooning Zesdaagse van Rotterdam organiseert afscheid voor Kees Maas

foto: Topcompetitie/Léon van Bon

woensdag 28 november 2018 om 14:49

Kees Maas – die als speaker uitgroeide tot dé stem van de Nederlandse wielersport – neemt binnenkort afscheid. Maas zal volgend jaar in Rotterdam Ahoy afzwaaien tijdens de Wooning Zesdaagse, de koers waar het voor hem allemaal begon.

Maas begon zijn carrière als speaker in 1967, maar brak pas vier jaar later door bij het grote publiek. Hij mocht in 1971 als invaller namelijk verslag doen van de vijfde editie van de Zesdaagse van Rotterdam. Hij zag dat jaar Peter Post en Patrick Sercu voor de tweede keer zegevieren, na hun eerste overwinning in 1968.

Maas was gedurende zijn carrière ook te horen tijdens de Tour de France, de Giro d’Italia en verschillende wereldkampioenschappen op de weg. Daarnaast was hij ook nauw betrokken bij de Amstel Gold Race. Nu hij echter de maximum leeftijd voor juryleden heeft bereikt, is hij gedwongen om afscheid te nemen op internationaal niveau.

Maas was naast wielerspeaker ook jarenlang wedstrijdleider, voorzitter van de wielerronde van Etten-Leur én medeorganisator van de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Hij hoopt in de toekomst wél betrokken te blijven bij regionale wedstrijden en profcriteriums.

Wedstrijdleider Zijlaard: “Kees is een absoluut fenomeen”
Michael Zijlaard – de huidige wedstrijdleider van de Wooning Zesdaagse – is blij dat Maas tijdens de zesdaagse afscheid zal nemen. “Kees is een absoluut fenomeen, die met zijn vertrouwde stemgeluid en geweldige wielerkennis absoluut gemist gaat worden bij ons evenement.”

“We zijn dan ook blij om hem te eren, om vervolgens nog één keer te genieten van zijn fameuze en herkenbare uitspraken tijdens de grote koppelkoers, het dagelijkse hoofdnummer.” Het afscheid zal plaatsvinden op zaterdag 5 januari, tijdens de derde dag van de 37e editie van de zesdaagse.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kielabokki 28 november 2018 om 15:12

Koers in binnenland kijken stond zowat gelijk met Kees horen.

Jan 28 november 2018 om 18:28

“Verdapperen” ik zal het wel missen.

sooike 29 november 2018 om 00:05

Ik denk dat hij in Brabant inmiddels al drie keer afscheid heeft genomen. Zijn opvolgers zijn trouwens beter, vooral omdat ze via de micro alle “vrienden en bekenden” niet persoonlijk welkom hoeven te heten. Ik zal vooral de reclameboodschappen van Kees missen, want sponsoren waren vaak zijn eendagsvrienden. Ik wens hem overigens een rustig “pensioen” toe.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair