WK-deelname Albert Torres in gevaar vanwege coronavirus

zondag 1 maart 2020 om 09:30
WK-deelname Albert Torres in gevaar vanwege coronavirus

Albert Torres als winnaar van de Zesdaagse van Rotterdam - foto: Cor Vos (archief)

Update

Het is maar zeer de vraag of Albert Torres zondag kan deelnemen aan het WK baanwielrennen in Berlijn. De Spanjaard hoopt tijdens de slotdag van het baanevenement met Sebastián Mora te schitteren op de koppelkoers, maar Torres mag op dit moment de Verenigde Arabische Emiraten niet verlaten.

Torres was als renner van Movistar de laatste dagen actief in de UAE Tour, maar de meerdaagse wielerwedstrijd is stopgezet vanwege twee infecties bij stafleden van een wielerploeg. Dit betekent dat renners en stafleden voorlopig in quarantaine zijn geplaatst tot alle testresultaten binnen zijn.

Volgens Israel Start-Up Nation – een van de deelnemende ploegen in de UAE Tour – komt de organisatie binnen 24 uur met de resultaten van de verschillende tests, maar de koppelkoers staat aankomende zondag al op het programma. Torres is afhankelijk van de testresultaten en de instructies van de autoriteiten, zo laat zijn ploeg weten.

Michael Mørkøv
Zijn partner voor de koppelkoers en ploeggenoot bij Movistar, Mora, won gisteren al een bronzen medaille op het onderdeel scratch. Michael Mørkøv, een andere baan- en wegwielrenner die deelnam aan de UAE Tour, is wel op tijd aangekomen in Berlijn. De Deen gaf vroegtijdig op met het oog op de koppelkoers van aanstaande zondag.

De 34-jarige renner is in Berlijn echter wel in quarantaine geplaatst door de Deense wielerbond, aangezien de federatie geen enkel risico wil nemen met betrekking tot de veiligheid van Mørkøv en de andere atleten. De ervaren renner zal vandaag enkele medische testen ondergaan om te kijken of hij al dan niet besmet is met het coronavirus.


Update 1 maart 9.30 uur

Albert Torres lijkt dan toch te kunnen deelnemen aan de koppelkoers tijdens het WK baanwielrennen in Berlijn, nu de meeste ploegen zijn vertrokken uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Spanjaard hoopt om 10.00 uur te landen op het vliegveld van de Duitse hoofdstad. De koppelkoers begint dan weer om 15.03 uur. Torres is samen met Sebastián Mora een van de favorieten voor de wereldtitel.

Michael Mørkøv staat hoe dan ook aan het vertrek van de koppelkoers. De 34-jarige Deen kwam enkele dagen geleden al aan in Berlijn, maar werd in quarantaine geplaatst door de Deense wielerbond. De ervaren renner werd aan enkele medische testen onderworpen, maar bleek niet besmet met het coronavirus, waardoor Mørkøv groen licht heeft gekregen voor de Madison.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielervolger 28 februari 2020 om 11:36

Als hij dat WK zo belangrijk vond was hij daar niet in de UAE Tour

Baukema Tomoulin 28 februari 2020 om 11:39

Morkov blij dat ie al weg is

Greg4ever 28 februari 2020 om 11:42

Alle anderen in Berlijn zijn vast ook heel blij voor Morkov:-)

xistnc 28 februari 2020 om 11:55

Mag toch aannemen dat Morkov in Berlijn even vriendelijk doch dringend wordt uitgenodigd om een testje te doen.

Jowinho 28 februari 2020 om 12:24

De gevallen Morkov, Benoot en De Plus tonen aan dat een virus sowieso niet onder controle te krijgen is, anders hadden we ook niet ieder jaar het griepvirus.

Greg4ever 28 februari 2020 om 12:33

Dat klopt maar we kunnen wel proberen de verspreiding te voorkomen of te vertragen. Bedrijven hebben daar hele protocollen voor, bijv niet reizen als dat niet persé nodig is. Daar heeft eenieder ook een eigen verantwoordelijkheid in.

Maar al met al is t uiteraard aan Morkov en zn teammaat om noodzaak te bepalen …

Headlines

Materiaalzone

Populair