WK 2022: Richard Carapaz grote afwezige in kleine selectie Ecuador

dinsdag 6 september 2022 om 11:51
WK 2022: Richard Carapaz grote afwezige in kleine selectie Ecuador

foto: Cor Vos

Ecuador moet het op het WK wielrennen in Wollongong, Australië, doen zonder Richard Carapaz. De regerend olympisch kampioen wielrennen, die in de Vuelta a España 2022 al twee ritten won, is buiten de selectie gelaten. Volgens de reglementen en quota van de UCI mag Ecuador met zes renners starten bij de elite mannen, maar het land stuurt maar één renner.

Jonathan Narváez is de gelukkige. Hij is de enige Ecuadoriaan die op zondag 25 september het WK wielrennen gaat betwisten in Wollongong. Het parcours is op zijn lijf geschreven, met op het lokale circuit twee venijnige klimmetjes. Overigens is Narváez niet helemaal alleen; bij de beloften mannen start Martín López namens Ecuador. Voor de rest stuurt het Zuid-Amerikaanse land geen afvaardiging naar Australië.

“We betreuren het dat we niet alle plaatsen hebben gebruikt die door de UCI zijn toegekend, aangezien veel van onze topwielrenners vanwege fysieke en/of familiale problemen geen deel kunnen uitmaken van het Ecuadoraanse team”, is het statement van de wielerbond van Ecuador volgens Ciclo21.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Panamaman29 6 september 2022 om 12:01

Dat is tovh wel heel jammer voor Narvaez. Carapz had een hele goede kencht kunnen zijn hiet.

0
Ronellenfitsch 6 september 2022 om 12:21

Hij had als wederdienst wel mogen knechten. Maar heel wat bonden zien volgens mij ook op tegen de reiskosten. Al hebben deze mannen toevallig (nog) wel dezelfde ploegsponsor.

1
De zeekomkommer van Zevenbergen 6 september 2022 om 13:07

Zou Carapaz de kosten niet evt zelf kunnen ophoesten? Of heeft hij sowieso geen zin?

0
roeleur 6 september 2022 om 12:47

Waarom knechten? Carapaz toont toch vorm genoeg met twee overwinningen? Als regerend Olympisch kampioen had hij gisteren af kunnen stappen en herstellen. Ineos gaat de Vuelta niet meer winnen immers.

0
Mad 6 september 2022 om 14:00

Zou hij dan toch voor de bergtrui willen gaan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone