WK 2017: De Weert laat Vanmarcke thuis

maandag 4 september 2017 om 15:00
WK 2017: De Weert laat Vanmarcke thuis

Sep Vanmarcke is niet geselecteerd voor het WK Wielrennen. De renner van Cannondale-Drapac is als laatste afgevallen uit de voorselectie van de Belgische bondscoach Kevin de Weert. De Belgische ploeg start met Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet als kopmannen voor de wegrit. Deze wordt op zondag 24 september verreden in het Noorse Bergen.

Vanmarcke is (samen met Jan Bakelants, Thomas De Gendt, Dries Devenyns en Iljo Keisse) als reserve geselecteerd. Yves Lampaert, Victor Campenaerts en Laurens De Plus zijn actief op de tijdrit.

Selectie België flag-be voor WK Wielrennen
Tiesj Benoot (Lotto-Soudal)
Philippe Gilbert (Quick-Step)
Jens Keukeleire (Orica-Scott)
Oliver Naesen (AG2R La Mondiale)
Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)
Dylan Teuns (BMC)
Greg Van Avermaet (BMC)
Julien Vermote (Quick-Step)
Tim Wellens (Lotto-Soudal)

Dit artikel delen:

35 Reacties

MatthiasVDH 4 september 2017 om 15:02

Ik had iets gelijkaardigs in gedachten, maar met Vanmarcke ipv Keukeleire.

0
maklukzat 4 september 2017 om 15:07

Vanmarcke lijkt me niet de grootste teamplayer. Goede zaak dat hij het deksel op de neus krijgt. Ook niet al te veel gepresteerd dit jaar.

0
Noud89 4 september 2017 om 15:08

Keukeleire verdient het dit jaar meer dan vanmarcke in mijn ogen. Als ik er zo naar kijk een vrij logische selectie die met iedere move mee kan springen. Hoop echte afmakers ook.

0
Melkzuur 4 september 2017 om 15:08

Grootste kanshebber voor de Belgen is Stuyven denk ik. In normale omstandigheden zou dat Van Avermaet zijn, maar die rijdt sinds P-R op 85% van zijn kunnen en dat zal er niet op verbeteren gezien het grote aantal wedstrijden dat hij rijdt. Gilbert maakt enkel kans als hij met een grote groep kan wegrijden op 60 km van het einde. Zijn punch is immers bijlage niet meer wat het geweest is.

0
luckyloek 4 september 2017 om 15:11

En terecht. Vanmarcke gaat hier niet winnen en heeft dit jaar wederom meermaals bewezen alleen voor zichzelf te koersen. Zoals makkelukzat zegt een duidelijk gevalletje deksel op de neus.

Maar ook zonder Vanmarcke een selectie waarop vrijwel elk land jaloers zal zijn.

0
Chaba 1 4 september 2017 om 15:18

De Belgen gaan zeker mee zitten in een ontsnapping en we hebben buiten Benoot en Vermote stuk voor stuk afmakers na een slopende koers. Ik ben ook benieuwd Teuns het gaat doen na 250 km en dat hij überhaupt nog bij andere Belgen zoals Van Avermaet of Gilbert gaan zitten in het peloton. Voor mij maakt het niet wie dat de wereldtitel wint maar we hebben zeker kans op dat parcours.

0
Jean Dumas 4 september 2017 om 15:29

Zeker mooie selectie. Liever een knecht extra dan Vanmarcke.

0
Pubsted 4 september 2017 om 15:39

Als Naesen nog op topniveau kan zijn na het voorjaar en de Tour dan geef ik hem misschien wel de grootste kans. Al is hij weer geen winnaar.
Greg rijdt te veel dit jaar om echt nog te pieken, maar zou in principe wel de beste moeten zijn.

0
tdv21 4 september 2017 om 15:41

Mochten ze allemaal in hun voorjaarsvorm zijn lijkt dit team me onklopbaar, maar zowel Greg als Phil lijken nog maar op 80% van hun kunnen rond te rijden. Beide waren allesbehalve indrukwekkend tijdens de binckbank tour.
Hopelijk wordt het een openwedstrijd en niet zo’n wachten-wachten-wachten WK. Dan maken ‘we’ en Nederland zeker een kans.

0
Geflitst 4 september 2017 om 15:46

Het wordt gewoon voor quasi elk land een aartsmoeilijke opdracht om deze wedstrijd te winnen. Waar kan je Sagan losrijden? Wie kan Sagan aan in een sprint? GVA en Kwiat zijn bijna de enige die al bewezen hebben dat ze Sagan kunnen vloeren na een zware wedstrijd, en België en Nederland zijn de landen die voor een zware wedstrijd zullen zorgen. GVA zegt dat iedereen in dienst van hem en Gilbert moet rijden, maar België heeft meer kans lijkt me als ze in de laatste drie ronden gewoon met 8 man constant aanvallen plaatsen.

0
Abdoe 4 september 2017 om 15:48

Teuns vind ik wel nog een klein vraagtekentje, toch meer iemand voor een wat kortere koers met een stevige muur in de finale (op grond van wat ik van hem gezien heb). Op dit parcours zou Vanmarcke logischer zijn maar zoals door anderen gezegd misschien iets minder een teamspeler (maar of een Naesen/Stuyven dat dan wel is?). Een extra knecht met grote motor a la Keisse was misschien nog een optie.

0
Othello 4 september 2017 om 15:57

Als het regent wint Wellens, logische selectie dus.

0
jappe666 4 september 2017 om 16:00

In principe zou Sagan het WK toch nooit mogen winnen dit jaar? Enkel de Noren lijken me eventueel nog te kunnen aansturen op een sprint met een grote groep (EBH of Kristoff), maar alle andere landen hebben er volgens mij toch echt wel baat bij om de koers bijzonder hard te maken. De Polen zouden het eventueel kunnen doen voor Kwiat, maar die koerst zelf veel te graag, en ook de Fransen (Démare) lijken me meer kans te maken door aan te vallen.

Het probleem is dat Sagan een meester is om het hele peloton in zijn dienst te laten rijden op kampioenschappen, er zijn er altijd wel van andere landen die voor hem het gat dichten. Slovakije of Sagan zelf kan echt niet achter elke ontsnapte Nederlander, Belg, Italiaan, Fransman, Spanjaard,… aangaan.

0
marehoek 4 september 2017 om 16:01

Dat zal Vanmarcke niet leuk vinden, want die vind zichzelf geweldig.
Ik denk dat hij gaat emigreren naar Luxemburg, maar daar zal het ook moeilijk
worden, om bij de beste twee te zijn.

0
jappe666 4 september 2017 om 16:04

@Abdoe: Stuyven en Naesen hebben op vorige gelegenheden (bv WK in Qatar) al bewezen zich helemaal leeg te willen rijden voor kopmannen. Dan zou ik inderdaad eerder een vraagteken zetten bij Teuns (afstand) en Wellens (wisselvallig). Anderzijds zijn dat wel twee pionnen waar andere landen zenuwachtig bij worden mochten die meeschuiven in de ontsnapping.

0
Moosje07 4 september 2017 om 16:07

Ik had lampeart die plek toch wel echt gegunt dit jaar, maarja vermote kan waarschijnlijk ongeveer het zelfde als knecht

0
tdcbolide 4 september 2017 om 16:11

Ik mis Armée

0
jappe666 4 september 2017 om 16:22

@Moosje07: Lampaert rijdt al de tijdrit (en de ploegentijdrit) en heeft zelf aangegeven de wegrit er niet nog bij te willen nemen uit vrees niet hersteld te zijn.

0
tvm 4 september 2017 om 16:26

In mijn ogen een zeer domme beslissing. Vanmarcke is op en top gemotiveerd(zoekt formeel nog naar een ploeg). En nog altijd gretig naar een grote vis. In topvorm(itt Gilbert of Keukeleire bijvoorbeeld). Kan de lange afstand goed aan, heeft een goede sprint. Dom dom dom. En bovendien: Greg en Gilbert weet je sowieso zeker dat ze niet gaan werken voor elkaar.

0
teunster 4 september 2017 om 16:51

TVM, over welke informatie beschik jij dat Vanmarcke in topvorm is?

0
Kosmonaut 4 september 2017 om 18:04

Rookgordijn dus, Teuns wint natuurlijk met, zoals we hier op wielerflits dan zeggen, twee vingers in de neus.

0
Musselwhite 4 september 2017 om 18:17

Tijdens de uitzending van de ronde van Groot-Brittannië Bobbie Traksel aan het woord gehoord over Vanmarcke en volgens hem is Vanmarcke echt geen teamspeler, hij zal nooit voor iemand anders willen rijden. Dan is de keuze van De Weert een terechte keuze.

0
F e r o x 4 september 2017 om 18:33

Vanmarcke is natuurlijk wel zowat de enige renner die momenteel in topvorm nog verkeert bij de Belgen. Pijnlijk voor hem dus.

0
Random wielerliefhebber. 4 september 2017 om 18:39

De Belgen hebben 5 potentiële winnaars met van avermaet, teuns, Gilbert, Naesen en Stuyven. Als het regent en koud is 6 (Wellens).

Het moet raar lopen wil er geen Belg winnen. Enige tegenstanders zijn een slowaak 2 noren en 1 Fransman.

Edit: de grootste uitdager ben ik vergeten te vermelden… Die dekselse pool met flaporen

0
denise 4 september 2017 om 18:45

Toch vind ik het een vergissing van de bondscoach. Een renner zoals Vanmarcke kan als knecht rijden. Die andere 3 renners zoals Benoot, Vermote en Keukeleire zijn echt niet beter. In 1975 hadden we ook een superteam en wie won er notabene : een Nederlander.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone