Will Barta moet seizoensdebuut uitstellen na beenbreuk
Barta koerste de afgelopen twee seizoenen voor CCC Team - foto: Cor Vos
woensdag 20 januari 2021 om 15:46

Will Barta moet seizoensdebuut uitstellen na beenbreuk

Will Barta heeft zijn eerste wedstrijdkilometers voor EF Education-Nippo noodgedwongen moeten uitstellen. In december heeft de Amerikaanse tijdritspecialist bij een trainingsongeval namelijk een beenbreuk opgelopen, waarvan hij op dit moment herstelt.

Barta verbleef in het ‘off-season’ in Noorwegen. Tijdens een trainingsronde in december rende plots een hond voor hem uit, waardoor de Amerikaan hard in de remmen moest. Hij ging daarbij onderuit en brak zijn linkerdijbeen. “Het was een val aan lage snelheid en ik dacht dat ik meteen weer kon opstappen”, vertelde hij aan Cyclingnews. “Ik denk dat ik echt pech had, want ik kon niet meer opstaan.”

Door het ongeval en de gevolgen daarvan moet Barta noodgedwongen zijn seizoensdebuut tot later in het voorjaar uitstellen. “Tot nu toe is het herstelproces erg goed verlopen. Ik boek elke dag vooruitgang en dat is fijn om te zien. Ik kan al op de fietstrainer zitten en wat lichte squats doen, dus ik voel dat ik op de weg terug ben. Hoewel ik erg teleurgesteld ben over de blessure, ben ik blij dat ik niet méér van het seizoen mis.”

Vuelta a España
Barta heeft zijn plaats bij EF Education-Nippo te danken aan een sterk tweede deel van afgelopen seizoen. Al in het voorjaar hoorde de Amerikaan dat CCC, de sponsor van zijn toenmalige ploeg, er aan het einde van het jaar mee ophield. Zijn mogelijkheden voor het nieuwe seizoen leken even beperkt, maar in de Vuelta a España etaleerde hij zijn topvorm. Hij kwam in de tijdrit naar Mirador de Ézaro net tekort voor de etappezege en eindigde uiteindelijk als 22e in het klassement.

Ondanks zijn beenbreuk, kijkt de tijdritspecialist alweer vooruit. “Ik zou graag opnieuw een grote ronde rijden. Ik zie het wel zitten om naar de Vuelta terug te gaan, daarnaast hou ik van koersen van een week. Ik zou graag een echt klassements- of klimmersprogramma afwerken.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2021
Dijbeenbreuk?!? dat is best wel heftig, ik hoop maar dat het een nette breuk is.
20 januari 2021
Break a leg! Waar een Will is, is een weg.
20 januari 2021
Misschien irrelevant maar wat doet een Amerikaanse wielrenner in Noorwegen in januari...?
  20 januari 2021
  Trainen en genieten van de omgeving? Hij woont in Frankrijk volgens mij.
  20 januari 2021
  Inderdaad irrelevant
  21 januari 2021
  Vind ik wel een interessante vraag. Wat mij betreft is het prima dat een wielrenner traint waar hij wil, maar Noorwegen in December, met zelfs in zuidelijk Noorwegen heel weinig daglicht en pakken sneeuw, vind ik een verrassende keus. Was hij misschien op bezoek bij iemand en ging hij een beetje trainen om de kerstmaaltijd op te branden ?

Reacties zijn gesloten.