Wilco Kelderman verliest roze trui: “Ik heb verloren van twee betere renners”

zaterdag 24 oktober 2020 om 17:55
Wilco Kelderman verliest roze trui: “Ik heb verloren van twee betere renners”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman begon vandaag in de roze trui aan de laatste bergetappe van de Giro d’Italia, maar de Nederlander kende een mindere dag op weg naar Sestriere. Kelderman verloor aan de streep anderhalve minuut en staat nu derde. “Of het een rotdag is? Tja, ik heb verloren van twee betere renners”, zo reageert hij bij de NOS.

Kelderman moest passen op de tweede beklimming van Sestriere en moest lijdzaam toezien hoe Rohan Dennis, Tao Geoghegan Hart en zijn ploegmaat Jai Hindley van hem wegreden. “Het is wat het is, ik heb ervoor gevochten”, zo vertelde Kelderman na afloop. “Ik moet hier tevreden mee zijn. Die andere twee waren ook al sterker in de Stelvio-etappe.”

Of Kelderman de bui al voelde hangen tijdens de etappe, werd hem nog gevraagd. “Je laat dat niet toe in je hoofd, maar in je achterhoofd weet je dat die kans erin zit. INEOS Grenadiers reed gewoon supersterk en gingen vol aan. Niemand kon volgen, dat is het gewoon.”

“Ik heb niet altijd evenveel steun gevoeld”
“Ik heb zeker niet opgegeven, maar je weet op een gegeven moment dat je moet schakelen en voor een podium moet gaan. Het heeft ook geen zin om jezelf in de vallei leeg te rijden tegen Dennis en dan als vijfde te eindigen in de ronde. Dit was gewoon het hoogst haalbare”, aldus Kelderman.

Het ging ook nog over de koerstactiek van zijn ploeg Team Sunweb. “Of ik altijd evenveel steun heb gevoeld? Niet altijd, maar Jai is ook gewoon heel erg goed. Zonder Jai had ik ook minder steun gehad. We hebben het zo goed gedaan. Jai kan ook de Giro winnen en dat is voor de ploeg ook gaaf.”

Dit artikel delen:

100 Reacties

Etio 24 oktober 2020 om 18:01

Natuurlijk: achteraf is het altijd makkelijk praten. Desalniettemin vind ik dat Team Sunweb een fout heeft gemaakt door ervoor te kiezen om Hindley niet te laten wachten op de Stelvio op Kelderman. De belangrijkste reden hiervoor is de volgende: als dit was gebeurt, had Hart relatief vroeg op de slotklim alleen gezeten terwijl Kelderman en Hindley nog bij elkaar hadden gereden en allebei om en om beurten hadden kunnen draaien. De slotklim was niet bijzonder steil (7% gemiddeld), waardoor zowel Kelderman en Hindley van elkaar hadden kunnen profiteren terwijl Hart dit niet had kunnen doen nadat Dennis erdoorheen zat. Als Kelderman er dan later toch helemaal doorheen was gezakt (wat niet eens is gebeurd), had Hindley halverwege de klim zelf nog kunnen versnellen. Op dat moment had er sowieso een betere evaluatie kunnen worden uitgevoerd in plaats van op basis van één klim. De kans was groot geweest dat Kelderman in dit scenario (meer dan) een minuut minder tijd had verloren op Hart en de Giro nog had kunnen winnen.

Poeksel 24 oktober 2020 om 18:35

De kans was ook groot dat Hart in jouw scenario een stuk sneller had gereden. Hij is zeer waarschijnlijk niet voluit gegaan omdat hij bang was voor een aanval van Hindley.

https://twitter.com/ammattipyoraily/status/1319365235640336385

Etio 24 oktober 2020 om 18:41

@Poeksel Ik denk inderdaad dat je daar gelijk in hebt, maar Hindley is nu ook niet voluit gegaan. Dat had hij in een tandem samen met Kelderman wel kunnen doen.

Jowinho 24 oktober 2020 om 18:57

Maar had Kelderman dat tempo van Hindley wel zelf kunnen volgen, want dan verlies je twee renners in het klassement.

NDI22 24 oktober 2020 om 18:59

Hart zat daar ook gewoon stuk, alsof Ineos tegen hem zegt om het rustig aan te doen. Wint de Giro die dag..

Poeksel 24 oktober 2020 om 19:20

Het commentaar van Hart na afloop was duidelijk toch? Hij was bezig met ritwinst, niet met het klassement. Zie https://www.cyclingnews.com/news/geoghegan-hart-eyes-giro-ditalia-podium-after-ineos-attack-on-the-stelvio/

Klaas Foppen 24 oktober 2020 om 19:25

Als ze vol voor Kederman gegaan waren waren ze Hindley ook al kwijtgeweest nu, ze hadden beter vol voor Hindley kunnen/moeten gaan :-)

Dr op en dr over 24 oktober 2020 om 19:49

Als Hindley donderdag had moeten wachten, dan was het eindklassement sowieso voor Hart geweest en had Hindley ook die rit niet gewonnen. Nu had Sunweb nog gewoon de nummers één en twee van het AK.

Dus verstandige keuze om het zo gespeeld te hebben. Sunweb kan terugkijken op een prachtige Giro voor Kelderman en Hindley. Voor aanvang van deze Giro zullen er vast niet veel mensen geweest zijn die hen beide op het podium in Milaan hadden verwacht.

Dus tevreden zijn met wat je hebt, zoals Kelderman het al aangeeft “er waren er gewoon sterker”. Wat dat betreft is en blijft fietsen toch een goud eerlijke sport.

Hopelijk morgen een prachtige apotheose op een prachtige Giro.

Etio 24 oktober 2020 om 18:02

Tweede deel van mijn reactie:
Kelderman heeft in de Stelviorit met een solo van bijna 50 kilometer waarschijnlijk aanzienlijk meer energie verbruikt dan Hart en Hindley, waardoor hij waarschijnlijk vandaag ook minder sterk voor de dag heeft kunnen komen en dus het roze heeft verloren: een negatieve feedbackloop dus. Daarom kun je niet concluderen dat Kelderman gewoon veel minder sterk was dan Hart en Hindley en terecht deze Giro heeft verloren: in mijn ogen was Kelderman op de cruciale momenten net wat minder en Dennis heeft dit optimaal uitgemolken.

Daarnaast heeft Team Sunweb in mijn ogen te weinig vertrouwen (en respect) getoond in Kelderman, terwijl hij dit wel verdient gezien zijn prestaties in de Giro zelf (tot dan toe), de Tirreno voorafgaande deze Giro en de vierde plaats in de Vuelta van 2017. Het had ook zo kunnen zijn dat Hindley, die nog nooit een grote ronde voor het klassement heeft gereden, later (volledig) in was gestort. Bovendien is de tijdrit van Kelderman aanzienlijk beter. De doorslaggevende factor om Kelderman niet als kopman te zien zou zijn vertrek naar BORA-hansgrohe kunnen zijn: mocht dit zo zijn, zou dit ontzettend zuur zijn en dan met name voor Wilco zelf.

Tijdens de beklimming van de Stelvio stond hij er duidelijk het beste voor en hij was helemaal niet veel minder sterk dan Hart en Hindley zelf in die etappe: hij stortte absoluut niet in. Nibali zat ook alleen en verloor ook meer dan een minuut op het groepje met Almeida en Konrad. Dit geeft aan dat het gewoon heel zwaar is geweest om alleen deze kilometers af te werken ten opzichte van in een groepje renners. In mijn ogen dus een gebrek aan vertrouwen in een kopman die dat op dat moment gewoon verdient. Daarnaast kan alleen al de mentale tik Kelderman waardevolle seconden hebben gekost. Rohan Dennis is (helaas) vooral de sleutel geweest in beide etappes: vooral op het vlakke stuk in het dal verloor Kelderman een minuut. Dit is ontzettend zonde.

Ab Normaal 24 oktober 2020 om 18:15

Precies. En morgen krijgt Sunweb de dik en dik verdiende rekening geproduceerd met Giro winst van Hart.
Prijs voor de grootste idioot gaat naar Luke Roberts.
Ongelofelijk dat zo’n man nog betaald krijgt ook voor de wanprestatie.

jan jansen 24 oktober 2020 om 19:36

+1

Wildebert 24 oktober 2020 om 19:55

Mooi verwoord.

Dr op en dr over 24 oktober 2020 om 19:57

Want luke Roberts krijgt die award omdat Kelderman zelf de benen niet heeft om te volgen ?

Omdat Hindley daar niet op Kelderman wacht ? Of omdat Hindley verder de kracht ook niet had om Hart eerder aan te vallen afgelopen donderdag ?

Donderdag op Kelderman wachten was sowieso nooit een optie. Geen enkele renner is er ooit al beter van gaan rijden wanneer teamgenoten hem bergop opwachten. Wat dat betreft is de koers goud eerlijk. En ook in die paar vlakke kilometertjes vlak tussenstuk had Hindley niks kunnen betekenen tegenover een ontketende Dennis met Hart in z’n wiel.

Linksom of rechtsom, Kelderman had sowieso de kostbare minuten verloren, had dus sowieso de ronde niet gewonnen. En dus is de enige verstandige zet geweest Hindley te laten doen wat hij nu deed.

De tijdrit moet eerst nog maar eens gereden worden morgen. Nog niet zo heel lang geleden stond een andere gedoodverfde favoriet aan het einde van de dag met lege handjes.

Go Hindley !!

Arie M 24 oktober 2020 om 18:07

Get over it landgenoten, hij was gewoon niet goed genoeg. Zelfs achteraf is er niet een echt heel duidelijke tactiek aan te wijzen die voor Kelderman giro-winst had betekend. Alle ballen op Wilco zoals de meesten hier graag hadden gezien, had t waarschijnlijk ook niet gedaan. Had Hindley het hier en daar niet iets handiger aan kunnen pakken?, ja waarschijnlijk wel, maar niemand weet of dat ook iets had opgeleverd.
Goeie Giro van Kelderman, en wie weet verrast Hindley morgen nog.

Turtlehead 24 oktober 2020 om 18:31

Achteraf zijn er twee of drie betere tactieken te bedenken (Hindley twee keer wachten op Kelderman, Hindley op de Stelvio Dennis kraken of anders op de slotklim donderdag, Hindley vandaag geen meter op kop rijden voor Hart).

Massimo Bataille 24 oktober 2020 om 18:34

Enige dat ik kan bedenken is eventueel aanvallen op Stelvio.
Maar als hij daar Hart niet kan lossen en Kelderman verliest nog meer tijd, dan is weer commentaar.
Vandaag moest hij aanvallen, Kelderman was te ver achter en Hindley moest proberen een verschil te maken op Hart.
Uitendelijk kwam Dennis telkens terug, dus het is niet dat door Hindley Kelderman extra veel tijd verloren heeft.

Dr op en dr over 24 oktober 2020 om 20:01

Want iedereen verondersteld maar even dat Hindley nog iets over had om aan te vallen op de Stelvio.

Toch knap hoe jullie vanuit de luie zetel kunnen voelen hoe Hindley z’n benen aanvoelen.

Vandaag was toch duidelijk te zijn dat er niet heel erg veel meer op zat.

P.S Wachten op Kelderman is nooit geen optie geweest. De beste man verliest vier en een halve minuut in twee ritten.

Pech voor de Nederlanders, maar dan kies je dus gewoon voor Hindley als ploegleider.

ploppy 24 oktober 2020 om 18:08

Onwaarschijnlijk hoe deze jongen wordt afgemaakt door sommigen. Hij levert een unieke prestatie. Podium rijden in de Giro is heel bijzonder.

flipper 24 oktober 2020 om 18:42

Zo is dat!

Etio 24 oktober 2020 om 18:47

Daar ben ik het sowieso mee eens!
Neemt niet weg dat het zuur is dat hij de Giro had kunnen winnen als hij in een team had gereden waarin hij de (onbetwiste) kopman was.

Jose Maria 24 oktober 2020 om 19:14

Daar heb je wel gelijk in, maar bij Wilco heb ik het idee dat er mentaal meer te halen is. En dan doel ik vooral op momenten dat hij een paar dagen geleden Fuglsang en Bilbao voorbij laat vlammen en vandaag ook weer direct achterom gaat kijken. Je moet ook in deze situatie het beste eruit proberen te persen, en dat is vanaf de luie bank makkelijk oordelen, maar Wilco was de afgelopen dagen de 4e beste renner bergop (achter Dennis, Hart en Hindley), maar verliest bijvoorbeeld donderdag een dikke anderhalve minuut op Bilbao en ook vandaag is die 30 seconden op Almeida te veel.

Dat is het verschil met een renner zoals Nibali, die altijd in dit soort situaties alsnog alles eruit wist te halen, en zo uiteindelijk successen heeft geboekt. Want Nibali was zeker niet altijd de beste bergop.

Tuubke 24 oktober 2020 om 19:55

Dat achteromkijken heeft hij geleerd van Dumoulin. Die doet dat ook altijd als hij niet goed genoeg is. Handig (ahum) voor de tegenstand: die weet meteen wanneer er moet worden aangevallen.

Murcia 24 oktober 2020 om 18:09

Kelderman is zelf duidelijk genoeg, Hij had gewoon niet meer de vorm van eerder in de Giro. De eerste aanwijzing was de etappe waar Hindley hem in een zetel naar de finish reed en hij al op zijn limiet zat en vervolgens de sprint verloor. Vandaag vond ik de eerste aanwijzing van zijn mindere vorm dat net als gisteren Jai in het wiel van Hart zat en niet Wilco zelf. Dat is altijd andersom, de kopman in het wiel van zijn naaste belager en de meesterknecht achter hem. Het verschil tussen hem en Hart is qua vorm niet eens zo groot maar Dennis blijkt al twee dagen de effectieve sloophamer te zijn.

Reus 24 oktober 2020 om 18:09

Buiten alle tactische analyses.
Die Hindley had gewoon moeten doen waar hij voor betaald wordt: knechten voor je kopman, strijdend voor je kopman ten onder.
Het is de wereld op z’n kop, je kopman laten zitten alsof ie op 20 minuten rijdt en kansloos is. Zolang dat klassement niet door het putje is moet je je ballen er voor hem af draaien.

Het begint me te irriteren, die rare hoogmoed. Dat belachelijke “kijk ons eens ook een soort pogacar of Evenepoel in de ploeg hebben.”

jan jansen 24 oktober 2020 om 19:40

+1
Of WK wint of niet doet er niet toe, hij moet gewoon knechten voor zijn kopman voor het hoogst mogelijke resultaat

Arie M 24 oktober 2020 om 21:27

Hindley deed ook waar die voor betaald wordt, namelijk de stalorders opvolgen.

Die hoogmoed?? jij ziet hele rare dingen, het was gewoon wedden op twee paarden, dat loopt wel eens vaker niet goed af

Reus 24 oktober 2020 om 22:46

Hej Arie, dat klopt, ik zie inderdaad hele rare dingen. Ik zie een team Sunweb dat geen team is. Of dat nu even niet acteert als team.
Ik zie een Ineos team dat als één ploeg strijdt voor een doel. Daarachter zie ik een verdeeld Sunweb dat wedt op twee paarden maar ook niet echt doorzet in die aanpak.

Achteraf is alles makkelijk uit te leggen, achteraf is mooi wonen. Maar op het moment suprême kies je als team toch voor een 2 tegen 2 wedstrijd ipv een 2 tegen 1 waarbij er een waardevol teamlid bij de 2 tegenstanders gaat kijken hoe het daar gaat?

lone wolf 25 oktober 2020 om 02:18

Is het dan zo moeilijk om in te zien dat Kelderman geen waardige kopman is? Die derde plaats is indrukwekkend als je ziet hoe inspiratieloos hij door deze Giro fietste. Ik begrijp ook echt niet hoe je deze man graag zou zien winnen op deze “lossen en harken”-manier, behalve vanwege het feit dat het hier om een Nederlander gaat.

Hadden ze alles op Hindley gezet, hadden ze misschien nog een kans gehad. Hadden ze voluit voor Kelderman gegaan, stond misschien morgen wel Almeida of Bilbao mee op het podium.

Lionel Gesink 24 oktober 2020 om 18:13

De beste wint morgen gewoon de Giro.. Goed voor de sport, balen voor de Nederlanders. Als Hindley donderdag en vandaag gewacht had op Kelderman had Sunweb/Kelderman nog kans gehad op de overwinning maar nu niet meer..

skylimit 24 oktober 2020 om 18:24

Never nooit niet had Kelderman deze Giro gewonnen, simpelweg omdat hijzelf niet goed genoeg was op de Stelvio en vandaag ook weer niet, daar helpt geen ploegentacktiek tegen. Hindley laten wachten had niets extra’s opgeleverd, hooguit een iets beter moraal bij Kelderman en tijdverlies van Hindley in het klassement.
Nu heeft SUNWEB als morgen alles normaal verloopt 2 man op het podium, en misschien door een wonder zelfs eentje op het hoogste schavot.

jan jansen 24 oktober 2020 om 19:42

skylimit;
Niemand zal ooit weten of WK zou hebben gewonnen bij een andere tactiek, jij ook niet.

skylimit 24 oktober 2020 om 20:24

@jan jansen. welke andere tactiek ? Kelderman had 1 opdracht in het wiel blijven van Hart, dat is hem in de rit over de Stelvio niet gelukt en vandaag in een makkelijkere etappe ook niet. Hij kon wel het tempo volgen van de groep Almeida vandaag, maar toen Almeida er op 4km van de finish van doorging, kon hij ook niet meer aanhaken.
Als kopman moet je er gewoon staan, hij kon dat op het moment supreme niet.

Velominatus 24 oktober 2020 om 18:18

Belangrijkste verschil tussen Hart en Kelderman was dat Ineos alle ballen op 1 kopman durfde te zetten terwijl Sunweb op twee paarden bleef wedden. Met als resultaat dat ze waarschijnlijk op plek 2 en 3 eindigen.

skylimit 24 oktober 2020 om 18:26

Bij Team Ineos was er ook niemand anders om voor te rijden. Bij Sunweb is er gereden in eerste instantie voor Kelderman, maar die heeft die druk wederom niet aangekund.

Velominatus 24 oktober 2020 om 18:51

Onzin. Er waren diverse scenario’s waarin Hindley het beter had kunnen doen.
– op Wilco wachten had vandaag weinig uitgemaakt, maar had donderdag het verschil kunnen maken
– de afdalingen voor Dennis en Hart uit rijden en de lastige bochten traag aansnijden om het tempo te drukken
– eerder en vaker aanvallen waardoor de tempowisselingen het gemiddelde tempo naar beneden brengen. En met de kans om los te komen.
– de eindsprint niet van kop af gaan maar uit het wiel komen en daarmee de boni’s pakken.

Hindley helpt Wilco niet maar doet zelf ook nauwelijks een poging om te winnen. Daardoor staat Sunweb morgen waarschijnlijk met lege handen.

NDI22 24 oktober 2020 om 19:03

Yep, exact. Kelderman was eerst de uitgesproken kopman en ineens passen ze dat aan. Zowel fysiek als mentaal een enorme dreun. Gegokt op 2 kost ze waarschijnlijk een Giro winst.

Dr op en dr over 24 oktober 2020 om 20:06

En gegokt op Kelderman had het team helemaal niets gewonnen. Dus uitstekende keuze van Sunweb. Al is dat voor de NL fan wat zuur om te verkroppen.

Mocht Kelderman Australiër zijn geweest en Hindley Nederlander, dan zouden de commentaren hier op de site 180 graden het tegenovergestelde zijn geweest.

Hindley donderdag laten uitzakken had kelderman geen ruk geholpen. Gevolg weg ritzege en de kans die je nu nog wel hebt op Giro winst. Want dat is hoe de zaken ervoor staan voor de ploeg.

Het is team Sunweb, geen team Kelderman.

MrEZway 24 oktober 2020 om 21:15

Dr op en dr over Sorry maar wat een dom geouwehoer van je. Natuurlijk had het uitgemaakt als Hindley op kelderman had gewacht. Hij zat op 38 seconden na de afdaling en als ze samen waren geweest had Kelderman zeker een minuut minder verloren. Met Hart samen omhoog rijden en niks proberen is natuurlijk het stomste wat je kunt doen.

Andreotti 24 oktober 2020 om 18:22

Trots zijn op je rijden ! Je beste vorm zat misschien in het begin van de giro, maar er helemaal doorgezakt ben je nooit. Altijd blijven geven. vandaag was weer een goed bewijs : Almeida rijdt op een gegeven moment snel weg, had zelfs nog wat ondersteuning van ploeggenoten (sterk van DQS, t is mijn ploeg niet, maar respect hoe ze het vandaag toch geprobeerd hebben), maar blijft vervolgens toch ook hangen wat betekend dat je nog altijd een goed tempo kon aanhouden.

Zonder rare dingen morgen je eerste podium in een grote ronde, toch een prestatie om trots op te zijn !

Kelder is de Man 24 oktober 2020 om 19:38

En zo is het.

FDJ 24 oktober 2020 om 18:24

Armoedige Giro. 2.5 week oersaai een podium wat in de Tour stuk voor stuk blij had mogen zijn met een plaats in de top 15.

De sleutel? Rhohan Dennis. Zodra hij wegviel zag je dat Hart en Hindley weinig meer uitliepen op Kelderman. Zeker op het vlakke in de aanloop naar de slotklim, zowel donderdag als vandaag verliest Kelderman heel veel tijd door dat er een tempobeul als Dennis is.

Of Hart de sterkste is? Denk het niet. Hindley was zeker vorige week zondag de sterkste al won Hart daar de sprint toch nog doordat Hindley de hele klim volle bak reed. Je zag Hart zelfs Rhohan Dennis even manen tot kalmte.

Murcia 24 oktober 2020 om 18:26

Los van mijn chauvinistische gevoelens en teleurstelling over Kelderman ben ik het helemaal met je eens.

Explorer 24 oktober 2020 om 18:31

Degene die aan het eind op het hoogste podium staat is toch de sterkste en de beste renner van deze rare giro. Weet niet hoe ik het anders moet zien.
Kelderman komt gewoon te kort in de laatste paar etappes. Die weet dat en hindley had Kelderman echt niet harder laten rijden. Sunweb heeft het kopmanschap omgezet van Kelderman naar hindley naar aan leiding van de laatste ettapes en waarschijnlijk de interne communicatie tussen Kelderman en het team. Wilco is een eerlijke gast, misschien wel te eerlijk maar hoed ik ken hem.
Wilco heeft gewoon prachtig gereden, hij heeft geknokt en verloren. Morgen nog volle bak te tijdrit in, je weet nooit wat er gebeurt….

Jungle Man 24 oktober 2020 om 18:31

Dan moet je de tour helemaal afgrijselijk hebben gevonden.
Ik heb genoten van deze giro, gelukkig geen treintjes.

Peter Lippens 24 oktober 2020 om 18:32

Totaal niet eens, vond het één van de boeiendste grote ronde die ik mij herinner en ik volg het wielrennen al meer dan 50 jaar. Twee jonkies in dezelfde tijd aan de leiding met nog een tijdrit te gaan en dan een andere jonkie 2 weken in de roos en vandaag nog proberen op het podium te geraken. Wat wil je eigenlijk nog meer, ik heb er in ieder geval van genoten en zal dat morgen ook nog doen en hoop alvast dat die korte tijdrit zondar tegenslagen kan verlopen.

FDJ 24 oktober 2020 om 18:37

Ik vond de Tour dit jaar veel boeiender persoonlijk. De nodige aankomsten bergop waar gestreden werd door de favorieten om de ritzege. Bijna alle toppers waren aanwezig. Ook vlakke en overgangsritten die de nodige spanning hadden Hirschi die won bv en de waaieretappe. De Giro had maar een paar echt spannende etappes met de Stelvio en vandaag die het nog enigszins goed hebben gemaakt.

Ward 24 oktober 2020 om 19:38

Het is een ploegsport. Je kan Dennis niet verwijten dat hij beulwerk levert voor zijn kopman…

FDJ 24 oktober 2020 om 19:49

@Ward het was van mij meer een conclusie dat de bijna 2 minuten die Wilco door het beulswerk van Dennis in de stukken tussen de voorlaatste en slotklim zowel donderdag als vandaag essentieel zijn en de sleutel in de Giro. Dat is geen verwijt, maar een conclusie.

Dr op en dr over 24 oktober 2020 om 20:10

conclusie ..> Dennis is sterker als Kelderman bergop, en dus verdiend Kelderman simpelweg geen ronde te winnen.

Uithuilen, dikke pech voor Wilko.

Op naar de volgende.

Evlojami 24 oktober 2020 om 18:27

Rapido wegwezen bij die prutsers Wilco. Dat jij niet kon volgen dat is één ding, maar kom nou niet als ploegleiding met wedden op 2 paarden want nu pakken jullie er straks allebei naast. Slecht inzicht van de ploegleiding. Als ze je dan voor Hindley hadden laten rijden was de kans op de eindoverwinning stukken groter geweest dan nu.

Johnny7 24 oktober 2020 om 19:17

Mee eens maar #funfact: hij is na deze ronde weg bij Sunweb.

Eddy Vroemm 24 oktober 2020 om 18:29

Wilco is nu weer te lief. Zijn ploegleiders hebben hem gewoon keihard laten vallen. Ze kiezen voor Hindley die geen schijn van kans heeft om de Giro te winnen tegen het machtsblok Ineos. Amateuristisch. Morgen misschien nog een interessant duel om plaats 2 tussen twee Sunwebbers.

Tom Kleine 24 oktober 2020 om 18:29

Realistisch. Giro helaas 2 dagen te lang. Ik heb in ieder geval, sinds lange tijd, weer genoten van Wilco. Aanvallend gereden en zien waar het schip strandt. Podium is hem van harte gegund.

peterwinnen 24 oktober 2020 om 18:30

Topreactie van een topper.

FritsvanHoefelen 24 oktober 2020 om 18:35

Morgen op het podium in Milaan. Daar had vooraf iedereen voor getekend

Santiago Blanco 24 oktober 2020 om 18:43

Groot sportman! Wilco bedankt voor alles afgelopen 3 weken! Zwaar respect voor je!

Wildebert 24 oktober 2020 om 19:59

100% mee eens!

Ouwe Taaie Bask 24 oktober 2020 om 18:57

Jammer had hem graag zien winnen.
Maar ik heb vandaag niet naar een episch knokkende Roze trui rijder gekeken. Ik vond dat ie het vrij makkelijk liet lopen. Achteraan bungelen in het grote groepje, wetende dat ie alleen maar tijd verloor, toen vervolgens Knox op ging voor Almeida kon ie wel meekomen en pakten ze tijd terug. Toen Almeida wegsprong en Knox liet lopen begon ie meteen om zich heen te kijken en weer tijd te verliezen. Hij wordt er op laatste klim afgereden door mannen die normaliter geen top 10 rijden als alle kleppers op de afspraak zijn. Wellicht toch ook mentaal geknakt door gedrag ploegleiding…?

NDI22 24 oktober 2020 om 19:06

Heb je de stelvio etappe gezien en zijn interview gelezen? Hij had nog best wat over maar koos ervoor om in dat groepje te gaan zitten want anders rijd hij zich volledig stuk op dat vlakke tussenstuk en de 2-3% oplopen kilometers aan het begin van de klim, zoals afgelopen donderdag. Uit dat groepje finisht enkel Almeida voor hem, hij finisht zelf met een aantal andere renners.

Vincent Schippers 24 oktober 2020 om 19:10

Wilco had bovenop de Stelvio 40 sec achterstand. Duidelijk dus dat Wilco zo slecht niet was en niet brak. Als die Hindley daar had gewacht en ze samen naar de laatste klim hadden gereden dan had Wilco max 1 minuut verloren. En Dan had hij vandaag met knecht Hindley wederom de schade kunnen beperken. Ik durf te zeggen dat Wilco zelfs nog een kleine voorsprong had kunnen hebben vandaag in het alg klassement. Of hooguit 10-20 sec achterstand op Hart. Wilco is onvoldoende gesteund door zijn team. Reus hier boven heeft gelijk. Hindley had zich volledig moeten wegcijferen voor Wilco. Dan wint Wilco de Giro. Doodzonde.

Vincent Schippers 24 oktober 2020 om 19:10

Wilco had bovenop de Stelvio 40 sec achterstand. Duidelijk dus dat Wilco zo slecht niet was en niet brak. Als die Hindley daar had gewacht en ze samen naar de laatste klim hadden gereden dan had Wilco max 1 minuut verloren. En Dan had hij vandaag met knecht Hindley wederom de schade kunnen beperken. Ik durf te zeggen dat Wilco zelfs nog een kleine voorsprong had kunnen hebben vandaag in het alg klassement. Of hooguit 10-20 sec achterstand op Hart. Wilco is onvoldoende gesteund door zijn team. Reus hier boven heeft gelijk. Hindley had zich volledig moeten wegcijferen voor Wilco. Dan wint Wilco de Giro. Doodzonde.

Pedalo 24 oktober 2020 om 19:11

Derde in de Giro staat goed op je palmares. Vooraf had hij ervoor getekend. Achteraf keihard geflikt op zijn Australisch!!!!

CechRepublic 24 oktober 2020 om 19:12

Kan me niet voorstellen dat Roberts dit beoogde. Denk eerder volstrekte stupiditeit dan kwaadaardigheid.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 19:11

Staat toch mooi op het podium, en die andere twee waren inderdaad gewoon beter.

Johnny7 24 oktober 2020 om 19:16

Wilco heeft gewoon gelijk en een geweldige prestatie op het podium van een grote ronde.

Loekoe 24 oktober 2020 om 19:19

Wilco laat zich ook in dit interview niet gek maken en blijft een reële sportman, maar ik begrijp en interpreteer zijn ‘ik heb me niet altijd voldoende gesteund gevoeld’ als een gigantisch eufemisme. Dat is mooie taal, maar feit blijft dat Hindley ‘ik ben er om Kelderman aan het roze te helpen’ zijn kopman gigantisch in de steek heeft gelaten. Of eigenlijk beter gesteld: dat heeft zijn ploegleiding gedaan. Een grove schande. Kelderman had een veel betere kans gehad op het roze in Milan als zijn ploeg volledig achter hem had gestaan en openlijk had gezegd: Hinley rijdt voor Kelderman.
Intern is er meer aan de hand in de ploeg dan we nu te horen krijgen, vermoed ik. Er speelt meer mee. Kelderman was helemaal niet zo slecht, ook vandaag weer niet. Hij mist nét de steun die Almeida en Hart wel hadden. Er waren er niet ‘gewoon’ twee beter, dat is een veel te eenvoudige voorstelling van zaken. Zo werkt wielrennen niet. Het is geen puur wattages trappen op een berg.

jan jansen 24 oktober 2020 om 19:49

+1

zwiggelbig 24 oktober 2020 om 19:24

wilco, je verloor niet extreem veel op de klimmen. Je verloor in de tussenstukken naar de volgende beklimmingen omdat je team je in de steek liet. Je hebt het fantastisch gedaan met die 3m voorsprong die je had opgebouwd

VerstandOpNul 24 oktober 2020 om 20:02

Precies, ik denk dat zijn achterstand in het GC evenveel is als hij in de vlakke stukken van de Stelvio-rit verloor, waar hij werkelijk moederziel alleen reed.. En tel daar nog bij hoever hij in zijn energie-reserves heeft moeten tasten, terwijl de anderen lekker achter Dennis aan konden kachelen..

Lennimator 24 oktober 2020 om 21:32

Zo is het precies….

Wim Kruithof 24 oktober 2020 om 19:24

geheel eens met Etoi en FDJ.

Had zo graag gezien dat Kelderman de Giro won, maar ditmaal was het geen pech, blessure of valpartij, hij kwam simpelweg te kort.

Zuur, maar het is wat het is. Nu rijst in mij sympathie voor Hart en hoop ik dat hij de Giro naar zich toetrekt. Dit omdat ik simpelweg niet wil dat de nare houding van de ploegleiding ten opzichte van Kelderman zich uitbetaalt in een Giro zege.

En eerlijk is eerlijk, Harts ploeg heeft er hartstochtelijk voor gevochten. Dennis was exceptioneel, zo heb ik hem nog nooit gezien. Dus het komt Hart toe, wat mij betreft.

jan jansen 24 oktober 2020 om 20:05

Pech had WK zeker wel.
Een hecht team maakt elke individuele renner beter.
Hoe het zou zijn als iedereen, inclusief de leiding, achter de kopman zou staan blijft gissen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair