Wilco Kelderman: “Je kan wel wat verwachten op de Stelvio”

donderdag 22 oktober 2020 om 11:31
Wilco Kelderman: “Je kan wel wat verwachten op de Stelvio”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman en Team Sunweb hebben snode plannen voor de zware bergetappe in de Giro d’Italia. De nummer twee van het klassement wil vandaag, in de rit over de Stelvio en met aankomst op Laghi di Cancano de roze trui overnemen van João Almeida. “Wij gaan vandaag volle bak, dus je kan wel wat verwachten op de Stelvio”, waarschuwt Kelderman bij de NOS.

“Ik voel mij goed en ben klaar voor de dag”, zegt de Nederlandse kopman. Alle ogen zijn gericht op de Stelvio, de voorlaatste klim van de dag. “Het is een lange klim en het gaat koud zijn, maar we moeten er overheen. We gaan er het beste van maken.”

“Het is wel het plan om het vandaag lastig te maken, de hele dag door”, legt Kelderman uit. “Dan gaan we wel zien wat er gebeurt. We gaan goed tempo rijden en kijken waar we toe kunnen slaan.”

‘Almeida is moeilijk in te schatten’
João Almeida houdt al meerdere dagen stand in het klassement. Ook hij weet dat Kelderman vandaag een kans heeft om de roze trui over te nemen. De klimmer van Team Sunweb wil hem onder druk zetten. “Het ligt eraan hoe goed hij zelf is, maar we gaan kijken wat mogelijk is in de finale. Gisteren leek hij redelijk sterk. Hij is moeilijk in te schatten, maar we moeten ons eigen plan trekken. Dat is het belangrijkste, dan zien we vanzelf wel hoe goed Almeida is”, aldus Kelderman.

In de bergrit naar Piancavallo had Kelderman met Jai Hindley een ijzersterke knecht. De Australiër is zelf derde in het klassement. “Jai is een van de sterkste klimmers hier, dus het is goed om hem in de ploeg te hebben. Als we iets willen forceren, dan kan hij daar een grote rol in spelen”, zegt Kelderman.

Dit artikel delen:

7 Reacties

samuello 22 oktober 2020 om 11:43

Ik ben benieuwd of ze een mannetje mee gaan sturen die kan helpen in de afdaling en op de laatste klim. Als dan Kelderman en/of Hindley voorop komt, kan die het verschil maken. Nou is het natuurlijk de vraag of andere ploegen dat laten gebeuren, maar het zou mij een stuk interessantere tactiek lijken dan met de hele ploeg op kop en dan hopen dat almeida breekt.

Panache 22 oktober 2020 om 12:01

Indien Almeida niet breekt, dan heeft dat mannetje voorop ook weinig zin. En dat mannetje voorop moet een goede klimmer zijn om voorop te blijven. Die kan dus nodig zijn om Almeida te breken. De tactiek van afgelopen zondag lijkt mij daarom de grootste kans van slagen te hebben.

Olly 22 oktober 2020 om 11:58

Go go Wilco, wat gun ik het deze man. En dan het liefst nog aanvallend ook laten gebeuren :-)

Marveloke 22 oktober 2020 om 12:16

Niemand heeft het trouwens gehad over de spierballentaal van Wilco gisteren. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij zijn fiets nog even eerder over de meet duwde dan Almeida, om te laten zien dat hij er nog steeds was.

Felice Gimondi 22 oktober 2020 om 13:22

Maar dat was mij gisteren wel degelijk op gevallen, en het leek ook wel alsof Almeida toch al richting zijn limiet zat gisteren. Dat leek ook al even toen Hindley, met Kelderman er achteraan, een versnelling plaatste. Kelderman leek het niet door te hebben. Maar of het raadzaam was geweest om op dat moment met 2 man (Hindley + Kelderman) door te trekken.. daarmee had hij ook kostbare energie kunnen verspelen die vandaag hard nodig is.

Sonsbach Allstars 22 oktober 2020 om 12:23

Forza Wilco! Dit is dé kans in je carriere om een grote ronde te winnen! Je klinkt iig zelfverzekerd.

Paul4566 22 oktober 2020 om 14:04

Kelderman lijkt een aardige switch te hebben gemaakt qua mentaliteit. Waar komt dat opeens vandaan? Hij was altijd erg terughoudend maar lijkt nu zelfverzekerder dan ooit

Headlines

Materiaalzone

Populair