Wereldbekermanche MTB in Maribor verplaatst naar augustus

dinsdag 9 maart 2021 om 11:11
Wereldbekermanche MTB in Maribor verplaatst naar augustus

foto: Cor Vos

De Wereldbeker mountainbiken zou dit jaar aftrappen in het Sloveense Maribor, maar de UCI heeft vandaag bekendgemaakt dat de openingsmanche vanwege de coronapandemie is verplaatst van april naar augustus.

De eerste Wereldbeker stond gepland voor 24 en 25 april in Maribor. In Slovenië stonden de eerste downhill-wedstrijden van het seizoen op het programma. De UCI heeft echter besloten om de wereldbekermanche met enkele maanden uit te stellen, op verzoek van de Sloveense gezondheidsautoriteiten.

De Wereldbeker in Maribor zal nu, als de gezondheidssituatie het tenminste toelaat, plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 augustus. Voorlopig staan er ook nog Wereldbekers op het programma in Albstadt (8-9 mei), Nové Město na Moravě (15-16 mei), Fort William (22-23 mei), Leogang (12-13 juni), Les Gets (3-4 juli), Lenzerheide (4-5 september) en Snowshoe (18-19 september).

Eind januari ging er al wel een streep door de wereldbekermanche in Vallnord (14-15 augustus), normaal gesproken de laatste test voor de wereldkampioenschappen mountainbiken. Het WK mountainbiken zal dit jaar plaatsvinden in het Italiaanse Val di Sole (25-29 augustus).

Dit artikel delen:

5 Reacties

blix 9 maart 2021 om 11:24

Vallnord is inderdaad verdwenen op de UCI-kalender, maar Nove Mesto staat er wel nog op hoor (of terug op)!

Erik33 9 maart 2021 om 12:35

3 weekends in mei voor Mathieu voor de punten en zijn startplek daarna weer richten op de tour ;)

blix 9 maart 2021 om 12:57

2 weekends, ik denk niet dat hij in Fort William de downhill zal rijden ;-)

Har77 9 maart 2021 om 14:25

Als ie daadwerkelijk goud wil zal het iets meer moeten zijn dan starten ‘voor de punten’. Met zo’n beperkte voorbereiding na 2 jaar niet op de mtb zal het een graadmeter worden voor of ie uberhaupt iets te zoeken gaat hebben in Tokio. Die Tour zal geen prestatieve ‘must’ worden voor de ploeg als ie nog 1 of 2 grote 1 dags koersen wint zoals afgelopen zaterdag. De hoeveelheid publiciteit is ongeveer vergelijkbaar met, zo niet groter dan wat de overwinnning van Dumoulin in de Giro losmaakte.
Hij geeft zelf aan dat het niveau in de XCO schrikbarend hoog ligt ivm weg/veld, dus alles wat ie daarin aan ritme nog kan meepakken is meegenomen. De concurrentie zit niet stil daar.

blix 9 maart 2021 om 17:44

Ik verwacht Mathieu eerlijk gezegd meteen weer vooraan in de wereldbekers. De concurrentie zit inderdaad niet stil, maar vorig jaar heeft ons geleerd dat er niemand meer bovenuit steekt in de XCO, nu Schurter stilaan op zijn retour is. De huidige toppers waren in 2019 nog semitoppers, wereldkampioen Sarrou voorop. Avancini, Vader, Koretzky, Andreassen, Forster… kunnen nu allemaal winnen, maar geen van hen haalt het enorme niveau van Van der Poel. Mathieus ploegmaat Sam Gaze was in mijn ogen de enige die daartoe in staat was (met de nadruk op was). Na een serieuze blessure is die nog maar een schim van zichzelf.

Headlines

Materiaalzone

Populair