Wel of geen Tour de France Femmes voor Kopecky in 2024? “Compromis vinden”
Kopecky maakte dit jaar indruk in de Tour de France Femmes - foto: Cor Vos
donderdag 5 oktober 2023 om 10:32

Wel of geen Tour de France Femmes voor Kopecky in 2024? “Compromis vinden”

Lotte Kopecky kende een uitzonderlijk succesvol 2023, maar haar honger is zeker nog niet gestild. De wereldkampioene op de weg hoopt volgend jaar vooral te schitteren in Parijs-Roubaix en op de Olympische Spelen. En de Tour de France Femmes?  “Ik weet niet hoe ik dat moet doen”, klinkt het in gesprek met Sporza.

Maar waar wringt nu precies de schoen? De Olympische wegrit in Parijs is op zondag 4 augustus, het omnium op de baan exact een week later op zondag 11 augustus. Op 12 augustus, amper één dag na het olympische omnium, begint de Tour de France Femmes al. “Ik was vorige week bezig met een beetje de planning te maken en dat viel me toen ook op.”

Keuze tussen baan en weg? 
“Ik weet niet hoe ik dat moet doen. Binnenkort zullen we het eens uitzoeken met de ploeg (doelt op haar werkgever SD Worx, red.) en de federatie en moeten we een compromis zien te vinden. Het olympische omnium afschaffen zal er niet inzitten.”

Het is dus maar de vraag of Kopecky volgend jaar wel aan de start zal verschijnen van de Tour de France Femmes. Dit jaar was ze een van de grote uitblinkers in de Franse rittenkoers. Kopecky won niet alleen een etappe en droeg enkele dagen de gele trui, maar eindigde ook zeer verrassend als tweede in het eindklassement, achter haar ploeggenote Demi Vollering.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
8 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2023 11:00
beter dan de tour van 2023 gaat het toch niet worden (mja, misschien meer ritten en slechter klassement) en de os is veel belangrijker, dus moeilijk lijkt de keuze niet
  5 oktober 2023 11:43
  Lijkt me ook niet zo'n probleem: in 2025 is er weer een Tour; de volgende OS is pas in 2028.
5 oktober 2023 11:53
Olympische spelen is het belangrijkste lijkt me. Meerijden als training kan nog maar zou het niet adviseren.
  5 oktober 2023 23:49
  Training voor wat? Bij de vrouwen komt de Tour nà de Spelen.
5 oktober 2023 13:32
Tour 2023'was uitstekend en een Olympische titel is er maar eens per 4 jaar.,OS dus.
Overigens waarom moet er Femmes bij in de titel. Het is toch niet zomdat ze bij de heren mee wil gaan doen. Iedereen snapt dat de dames in die TdF rijden en niet bij de mannen. Anders krijgen we wel bericht dat iemand zich als man wil gaan identificeren, kan allemaal tegenwoordig.
  5 oktober 2023 13:54
  Omdat het gewoon de officiële naam van de koers is. Of moeten we de "d'Italia" ook maar schrappen in communicatie omdat we wel weten dat de Giro in Italië wordt verreden.
  5 oktober 2023 14:51
  @Cochise Dat doen we toch? We schrijven de Ronde, de Vuelta, de Giro of de Tour. Niemand die zich afvraagt of met de Tour misschien de Tour de Langkawi of de Tour of Scandinavia bedoeld wordt.
  5 oktober 2023 18:37
  Nee Cochise, ik zeg niet de Giro of de TOUR. Maar Tour de France, ook tbv vrouwen. Het is immers volkomen duidelijk dat Lotte Kopecky de TdF rijd voor vrouwen en niet voor mannen. Dat staat er een wordt er bedoeld.
  Hoewel zoals Cornelius aangeeft zelfs dan eea al duidelijk is.

Reacties zijn gesloten.