“Waarom geen zandbak in Ruddervoorde?”

woensdag 7 oktober 2009 om 15:49

De maatregel van de UCI die verbiedt om nog kunstmatige zandstroken aan te leggen in het cyclocross, stuit op verzet bij de renners. “Nochtans is dit een ingreep op verzoek van de renners”, zegt UCI-coördinator Peter Van den Abeele. “Erwin Vervecken, rennersafgevaardigde binnen de UCI-commissie, deed een rondvraag bij de renners. Na gezamenlijk overleg hebben we de beslissing genomen.”

Op Sporza doet Niels Albert zijn beklag over de maatregel. “Ik ben zeker niet gepolst. Telt de mening van een wereldkampioen niet?” vraagt hij zich af. “Met de zandbak in Ruddervoorde is niks mis. In Hooglede op het WK 2007 daarentegen lag een zandbak ineens niets te doen. Ook in Tabor lag vorig jaar plots een hoop zand. Zinloos, maar moet je dat veralgemenen?”

Erwin Vervecken geeft toe: “Ik heb de vraag niet rechtstreeks gesteld. Maar ik weet dat al jaren bepaalde zandhopen niet echt geliefd zijn. Nu zijn de meningen plots verdeeld.” Hij vindt de algemene afschaffing van de zandbak ondertussen ook wel te ver gegaan. “Moeten er geen uitzonderingen toegestaan worden?”

Maar daar wil Van den Abeele niet van weten. “Waar trek je de grens? In Ruddervoorde wel, in Diegem niet? Het is niet mogelijk om zwart op wit te beoordelen waar een zandbak functioneel is. Nee, het is zo en het blijft zo”, bijt hij van zich af.

De organisatoren van Ruddervoorde laten het ondertussen niet aan hun hart komen. “Het is jammer, maar we hebben een leuk alternatief: 80 meter kasseien.” Of de renners daar zo tevreden mee zijn, is nog maar de vraag.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair