Vuelta 2015: De La Cruz en Mohoric staken de strijd
Foto: Sirotti
donderdag 27 augustus 2015 om 13:45

Vuelta 2015: De La Cruz en Mohoric staken de strijd

Het peloton in de Vuelta a España is vandaag met eén renner minder vertrokken. David de la Cruz van Etixx-Quick Step stapte niet meer op de fiets.

De renner van Etixx-Quick Step brak twee weken voor de start tijdens de Ronde van Polen nog zijn sleutelbeen, maar had vanochtend te veel pijn om te kunnen starten.

Matej Mohoric begon wel aan te etappe, maar de 20-jarige Sloveen van Cannondale-Garmin stapte onderweg af. Mohoric was de jongste renner van deze Vuelta. Hij is de negende uitvaller, waardoor de Vuelta verder gaat met 189 renners.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2015 12:40
Die heeft ook al een flinke dosis pech gehad in elke grote ronde waar hij startte. Doodzone, want het is gewoon een hele goede renner.
27 augustus 2015 12:59
Weet iemand of het niet opstappen te maken heeft met de sleutelbeenbreuk die hij opliep in Polen of heeft het te maken met iets wat in de Vuelta gebeurd is?
27 augustus 2015 13:16
Waarom zou je iemand die 2 weken geleden z'n sleutelbeen heeft gebroken opstellen voor een grote ronde, ook al is het in z'n eigen land
27 augustus 2015 13:57
Quote:
Weet iemand of het niet opstappen te maken heeft met de sleutelbeenbreuk die hij opliep in Polen of heeft het te maken met iets wat in de Vuelta gebeurd is?
Volgens het persbericht:
Quote:
"I did everything possible to line up for the start of the Vuelta and from the bottom of my heart I hoped that things would get better throughout the duration of the race. Unfortunately, the pain increased day after day. In yesterday's stage I was really suffering a lot. Furthermore, the fact that I couldn't put pressure on my right shoulder caused a series of pains in my neck, hand and arm. Every bump in the road felt like getting stabbed with a knife. I couldn't go on any longer.




Quote:
Waarom zou je iemand die 2 weken geleden z’n sleutelbeen heeft gebroken opstellen voor een grote ronde, ook al is het van z’n eigen land
Hij wilde zelf heel graag. Hier het verhaal (Spaans)
27 augustus 2015 13:58
Dat De la Cruz weinig kans maakte om deze Vuelta uit te rijden was wel duidelijk na z'n val in Polen. Lijkt er op dat Etixx geen 9e renner kon vinden voor de Vuelta en daarom De La Cruz maar heeft opgesteld.
27 augustus 2015 14:39
@Martin
Dat iemand zelf heel graag wilt is geen reden om hem te laten starten. Volgens mij moet een ploegleiding doen wat het beste is voor de ploeg, en niet een individu met een kapot sleutelbeen tegen beter weten in laten starten omdat ie het zo supergraag wilt.
27 augustus 2015 15:54
Na zijn kampioenschap de stap nog niet kunnen maken, Mohoric.
27 augustus 2015 15:56
Dank je Martin.

Reacties zijn gesloten.