‘Vuelta 2010 start en eindigt in Andalusië’
woensdag 28 oktober 2009 om 09:48

‘Vuelta 2010 start en eindigt in Andalusië’

De Ronde van Spanje zal volgend jaar zowel starten als aankomen in Andalusië. Dat schrijft de Andalusische krant Sur. Dat het de Vuelta zou beginnen met een proloog in Sevilla was al geweten, en nu zou dus ook de aankomst van de slotetappe in Malaga liggen. “Er is al een akkoord met de organisatie, alleen de handtekeningen ontbreken nog, maar dat is pas later aan de orde”, aldus Elias Bendodo, raadslid van de Sportraad van de stad.

De Ronde van Spanje van volgend jaar zou ook de Lagos de Covadonga aandoen. Dat blijkt uit een rapport van Unipublic, de organisator van de Vuelta, dat de Asturische krant El Comercio heeft mogen inkijken. De Covadonga is 12,6 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%. Het lastigste stuk zit op 7 kilometer van de top, dan is er een stuk van 800 meter met een stijgingspercentage van rond de 15%. De laatste keer dat hij werd opgenomen werd in de Vuelta was in 2007, en toen was Vladimir Efimkin de beste.

In datzelfde rapport was er volgens de krant ook sprake van een andere Asturische bergrit. Het zou gaan om de skistation van Valgrande-Pajares, hoewel Unipublic een voorkeur heeft voor La Cobertoria.

RIDE Magazine