Vrouwenploeg Movistar heeft selectie compleet na komst Arlenis Sierra

maandag 18 oktober 2021 om 12:04
Vrouwenploeg Movistar heeft selectie compleet na komst Arlenis Sierra

Sierra won afgelopen seizoen de Navarra Classics - foto: Cor Vos

De vrouwenploeg van Movistar heeft zich voor de volgende twee seizoenen versterkt met Arlenis Sierra. De 28-jarige Cubaanse allrounder komt over van het Italiaanse A.R. Monex, waarvoor ze afgelopen jaar koerste. Met de komst van Sierra heeft Movistar de vrouwenploeg voor 2022 rond. Veertien rensters maken deel uit van de selectie, onder wie de kopvrouwen Annemiek van Vleuten en Emma Norsgaard.

Nieuwkomer Sierra heeft een uitstekende tweede seizoenshelft achter de rug. Na haar zege in mei in de Navarra Classics, won ze twee etappes en het eindklassement in de Giro Toscana, keerde ze met een ritzege terug uit de Tour de l’Ardèche en schreef ze onlangs de Tre Valli Varesine op haar naam. Ook werd ze vijfde tijdens het wereldkampioenschap in Vlaanderen. “Ik ben de ploeg heel dankbaar voor het vertrouwen”, laat ze weten via haar nieuwe ploeg.

“Ze willen me echt helpen om mezelf te blijven ontwikkelen en mijn beste potentieel te bereiken. Ik wil profiteren van deze nieuwe ervaring, het maximale halen uit dit tweejarige contract, nog betere resultaten behalen en mezelf verbeteren als renster en als persoon”, aldus Sierra.

De ploeg van Annemiek van Vleuten telt volgend seizoen veertien rensters – foto: Cor Vos

Twaalf rensters van de huidige Movistar-ploeg dragen ook volgend seizoen de trui van het team. Naast Arlenis Sierra werd ook Sarah Gigante aangetrokken. De talentvolle 21-jarige Australische komt over van Tibco-SVB. De Spaanse ploeg neemt afscheid van twee rensters. Alba Teruel trekt na vier seizoenen de deur achter zich dicht bij het team. Leah Thomas verkast na een seizoen naar Trek-Segafredo.

Selectie vrouwenploeg Movistar voor 2022
flag-no Katrine Aalerud
flag-fr Aude Biannic
flag-sk Jelena Erić
flag-au Sarah Gigante
flag-es Alicia González
flag-it Barbara Guarischi
flag-es Sheyla Gutiérrez
flag-es Sara Martín
flag-dk Emma Norsgaard
flag-es Lourdes Oyarbide
flag-co Paula Patiño
flag-es Gloria Rodríguez
flag-cu Arlenis Sierra
flag-nl Annemiek van Vleuten

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sagan=hulk 18 oktober 2021 om 12:21

Mooie transfer nog!

0
Brabander 18 oktober 2021 om 12:37

Wordt ook een vrij aardige ploeg zo

0

Headlines

Populair

Materiaalzone