Vos kijkt vooruit na nipte nederlaag: “Er komen ongetwijfeld nieuwe kansen”

zaterdag 2 juli 2022 om 08:28
Vos kijkt vooruit na nipte nederlaag: “Er komen ongetwijfeld nieuwe kansen”

foto: Cor Vos

Marianne Vos greep in de eerste rit-in-lijn van de Giro d’Italia Donne net naast de zege. Wereldkampioene Elisa Balsamo was haar met minimaal verschil te snel af in de massasprint. “We waren er heel dichtbij en er komen ongetwijfeld nieuwe kansen”, aldus een gelaten Vos op de site van haar ploeg Jumbo-Visma.

“Ik heb zelden zo’n mooie en kalme voorbereiding op een sprint gehad”, zegt Vos, die momenteel vijfde staat in het klassement, op twaalf seconden van leidster Balsamo. “We hadden ons voorgenomen om een goede lead-out te doen en samen vooraan te komen richting de laatste kilometer. Dat pakte perfect uit. Ik begon de sprint vroeg en op het einde wist Balsamo erover te komen. Dat is jammer, maar we deden wat we konden.”

Volgens Vos biedt haar tweede plek perspectief voor de komende dagen. “Natuurlijk had ik het graag afgemaakt vandaag, maar je weet ook dat het verschillende kanten op kan gaan in een massasprint. We waren er heel dichtbij en er komen ongetwijfeld nieuwe kansen. Het klassement is op dit moment geen doel.”

Vandaag staat er opnieuw een vlakke etappe op het programma in de Giro d’Italia Donne, waardoor de kans op een massasprint weer groot is. Het is de laatste rit op het eiland Sardinië. Morgen is er een rustdag en vanaf maandag wordt er op het vaste land van Italië verder gekoerst.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Oblomov 2 juli 2022 om 10:23

Ook voor Vos komt het einde nu toch wel in zicht. Van Balsamo verliezen is geen incident meer, zoals Leuven leek te zijn.

Een laatste regenboogtrui op de weg zou mooi zijn, maar het wordt tijd om Nederlandse afvaardigingen rond Vollering of Wiebes te bouwen (afhankelijk van het parcours).

Brabander 2 juli 2022 om 13:07

Balsamo is natuurlijk wel buitencategorie

Maillot à Pois 2 juli 2022 om 13:13

Precies wat Brabander zegt, Balsamo rijdt al een heel seizoen op hoog niveau en bewijst een waardige wereldkampioene te zijn.
Dat Vos van haar verliest is dus niet direct een indicatie dat ze minder wordt.

Oblomov 2 juli 2022 om 13:39

Balsamo is geen buitencategorie. Is 24 en heeft zeventien overwinningen op haar naam. Vos had de eerste honderd al binnen op die leeftijd. Wiebes is een jaar jonger en heeft er bijna vijftig. Tot Leuven was er niets dat erop duidde dat Balsamo Vos zou kunnen verslaan in een sprint. Wel is ze van een leeftijd waarop je nog elk seizoen een jaartje ouder en sterker wordt, terwijl bij Vos het verstrijken van de jaren juist tegen haar werkt.

Dat de krachtsverhouding met een renner als Balsamo structureel verschoven lijkt, is een teken aan de wand. Maar goed, er komen op zich inderdaad nog kansen, dus wie weet.

Venge Driver 2 juli 2022 om 12:13

De lead out, zeg ik nederig vanuit weinig sprintervaring, had wel beter gekund. 5 kilometer voor de finish je trein leegroken. 2 km voor de finish zelf al bijna op kop komen. Om vervolgens de kaatste kilometer niemand meer tebhebben en je positie compleet te verspelen. Hoe dan?

Headlines

Populair

Materiaalzone