Vlasov vierde in bergrit: “Op de goede weg richting de Giro”

dinsdag 20 april 2021 om 18:05
Vlasov vierde in bergrit: “Op de goede weg richting de Giro”

foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov liet zich in de finale van de tweede etappe van de Tour of the Alps zien. De kopman van Astana-Premier Tech was niet opgewassen tegen de solerende Simon Yates, maar wist wel vierde te worden in de achtergrond. “Mijn vorm is niet perfect, maar elke dag voel ik mij een beetje beter worden”, stelt hij.

“Het was een zware dag”, blikt de Rus terug. Hij eindigde op een kleine minuut van Yates als vierde, in een groepje met Daniel Martin en Jefferson Cepeda. “Ik ben blij met mijn resultaat. Ik denk dat mijn vierde plaats een goed teken is. Het betekent dat ik op de goede weg ben richting de Giro d’Italia.”

In het klassement is Vlasov na twee dagen vierde, op 1.08 minuut van de nieuwe klassementsleider Yates. “We hebben nog drie etappes voor de boeg, daarin gaan we zien wat mogelijk is. Het is voor mij ook de laatste voorbereiding op de Giro”, aldus de klimmer die eerder dit jaar nog tweede werd in Parijs-Nice.

Dit artikel delen:

3 Reacties

De Max 20 april 2021 om 18:25

Vond hem er vandaag bergop nog niet heel sterk uitzien, maar gelukkig heeft hij nog wat tijd voor de giro

lo squalo dello Stretto 20 april 2021 om 19:51

Vorig jaar vond ik hem indrukwekkender ogen maar kwam het er in de Vuelta niet helemaal uit (te wisselvallig). Wie weet heeft hij dit jaar anders opgebouwd en piekt hij volledig in de Giro.

lampje 20 april 2021 om 23:07

Moet altijd even op gamg komen, maar gelukkig voor hem heeft de Giro een redelijke opbouw richting het zwaardere werk.

Headlines

Materiaalzone

Populair