Visumproblemen Team Colombia nog niet opgelost

zondag 27 april 2014 om 11:06
Team Colombia

foto: Sirotti

De renners van Team Colombia blijven problemen houden met het verkrijgen van visa. Doordat het niet op tijd de papierwinkel op orde kon krijgen moest de ploeg een streep zetten door een geplande deelname aan de Ronde van Turkije. Het team dreigt zelfs zijn wildcard voor de Giro d’Italia in te moeten leveren.


Doordat de Giro dit jaar in Noord-Ierland start, hebben de renners visa nodig voor Groot-Brittannië. Dat proces verloopt allerminst soepel. Teambaas Claudio Corti geeft de schuld aan de Britse ambassade. “We hebben gevraagd om een snelservice van vijf dagen. We zijn twee weken verder en ik heb nog niets. Het kan niet dat de Britse ambassade de visa voor onze renners zo lang vast kan houden”, vertelde hij aan Velonews. “We hebben dit nog nooit meegemaakt, terwijl we al in de Verenigde Staten, Turkije en Maleisië gereden hebben. We hebben onze visa altijd op tijd ontvangen.”

De paspoorten van de renners raakten kwijt, waardoor deze niet gebruikt konden worden voor de vlucht naar Turkije. “Ik moest twaalf renners opgeven, waardoor ik niet meer aan vijf renners kom voor Turkije,” legt Corti uit. De Italiaan blijft optimistisch. “Ik hoop dat de paspoorten met de visa op tijd zullen zijn voor de Giro.” De Giro d’Italia 2014 start op vrijdag 9 mei in het Noord-Ierse Belfast.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.