Vijf ploegen extra in Amstel Gold Race voor vrouwen

maandag 10 februari 2020 om 12:40
Vijf ploegen extra in Amstel Gold Race voor vrouwen

foto: Cor Vos

23 ploegen staan over ruim twee maanden aan de start van de vierde editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar, toen Katarzyna Niewiadoma zegevierde. Ook is het startgeld verhoogd. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Canyon SRAM en Boels Dolmans, de teams van de vorige winnaars Katarzyna Niewiadoma, Anna van der Breggen en Chantal Blaak zijn opnieuw van de partij. Zij kregen net als nog eens dertien teams automatisch startrecht voor de Women’s WorldTour-wedstrijd. Daarnaast deelde Leontien Zijlaard-van Moorsel, de koersdirectrice, nog eens acht wildcards uit.

Vergeleken bij vorig jaar zijn Cogeas Mettler Look, Multum Accountants-LSK, Biehler Krush, NXTG Racing, Hitec Products-Birk Sport, Astana Women’s Team, CAMS-Tifosi en Chevalmeire nieuw aan de start. Drie teams zien we in de komende editie niet terug; Health Mate-Cyclelive en Virtu hielden op te bestaan, terwijl Tibco-SVB ditmaal geen uitnodiging kreeg.

Start- en prijzengeld
Ook keert de Amstel Gold Race dit jaar vanwege reglementaire wijzigingen vanuit de UCI 10.000 euro meer uit aan startgeld aan de diverse ploegen. Het prijzengeld dat de wedstrijd uitkeert na afloop hoger dan de UCI voorschrijft. Hiermee levert de Amstel Gold Race een extra bijdrage aan de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen, meldt de organisatie in een persbericht.

“Het vrouwenwielrennen wordt steeds professioneler en wijk werken daaraan mee door de dames te waarderen op wereldniveau”, vertelt Zijlaard-van Moorsel. “De dameskoers wordt (gedeeltelijk) verreden over hetzelfde prachtige parcours als de mannen en daarnaast maak ik me hard voor een goede organisatie, reëel prijzen- en startgeld en niet te vergeten voldoende media-aandacht.”

De Amstel Gold Race voor vrouwen staat gepland voor zondag 19 april.

Deelnemende teams Amstel Gold Race voor vrouwen 2020
flag-it Alé BTC Ljubljana
flag-de Canyon / SRAM Racing
flag-pl CCC – Liv
flag-fr FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope
flag-es Movistar Team Women
flag-au Mitchelton Scott
flag-de Team Sunweb
flag-us Trek – Segafredo
flag-nl Boels Dolmans
flag-nl Parkhotel Valkenburg
flag-de Ceratizit – WNT
flag-it Valcar – Travel & Service
flag-ch Bigla – Katusha
flag-be Lotto Soudal Ladies
flag-ru Cogeas Mettler Look

Wildcards Amstel Gold Race voor vrouwen 2020
flag-be Multum Accountants – LSK
flag-nl Biehler Krush
flag-be Doltcini – Van Eyck Sport
flag-nl NXTG Racing
flag-no Hitec Products – Birk Sport
flag-kz Astana Women’s Team
flag-gb CAMS – Tifosi
flag-be Chevalmeire

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair