Victor Campenaerts van LottoNL-Jumbo naar Lotto Soudal
maandag 18 september 2017 om 21:52

Victor Campenaerts van LottoNL-Jumbo naar Lotto Soudal

Lotto Soudal heeft de komst van Victor Campenaerts aangekondigd. De regerend Europees kampioen tijdrijden maakt de overstap van LottoNL-Jumbo. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

“Sinds Victor prof is geworden heeft hij een gestage progressie geboekt. Hij werd elk seizoen beter”, legt teambaas Marc Sergeant uit. Hij roemt zijn kwaliteiten tegen de klok. “Hij heeft de voorbije jaren veel aan deze discipline gewerkt en daar kan hij nu de vruchten van plukken; zie zijn Europese titel. Victor is ook klaar om rittenkoersen van een week of minder te winnen, waarin een tijdrit een belangrijke rol speelt in het bepalen van het eindklassement, zoals in de voorbije Tour of Britain waar hij vierde werd. Victor straalt in het algemeen een grote gedrevenheid uit. Ik ben ervan overtuigd dat hij een aanwinst zal zijn voor onze ploeg in een discipline waarin we op dit moment niemand hebben die erbovenuit steekt.”

Campenaerts ziet zijn kwaliteiten tegen de klok als een belangrijk wapen. “Nu wil ik als prof tijdritten winnen voor Lotto Soudal en scoren in het algemeen klassement in rondes van een week zoals de BinckBank Tour, Ronde van België en Ronde van Groot-Brittannië; rittenkoersen waar je met een goede tijdrit al een belangrijke basis kan leggen voor het eindklassement.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
19 september 2017 08:02
Wat een gezever over het materiaal alle fietsen zijn eenheidsworsten.
19 september 2017 08:33
@Wheely: Hij is huidig Europees kampioen,geen Belgisch kampioen meer.
19 september 2017 08:55
Jammer dat hij gaat voor TLJ, er zit volgens mij nog wel progressie in hem. Heel veel succes Victor!
19 september 2017 10:11
@Arema
Dat is me totaal ontgaan, dat hij zijn Belgische titel kwijt is. Als Europees kampioen toch nog een beetje kampioen van Brussel dan maar.
19 september 2017 10:53
Begrijp niks van TLJ ze transfers deze zomer
19 september 2017 11:09
Quote:
TLJ ze transfers

Dit is geen TLJ ze transfer. Dit is een Campenaerts ze transfer.
19 september 2017 11:15
20 die hem qua basisniveau ontstijgen- dat zullen we morgen zien- en 30 renners als een Lars Boom die als ze een goede dag hebben óók beter zijn.
19 september 2017 13:51
Lotto-Soudal mag stilaan wel eens uit zijn pijp gaan komen wat betreft transfers... Veel vertrekkers, maar dit is pas de eerste transfer die echt officieel is...
20 september 2017 02:08
Ik heb al vaker gezegd (en me openlijk afgevraagd) in hoeverre is wielrennen nu eigenlijk een teamsport ?
Ik heb er dus moeite mee dat ploegen investeren in renners en als die renners vervolgens een aanzienlijke groei doormaken hun achterste laten zien aan die ploegen ... b.v. Barguil of zoals hierboven Campenaerts ...
ugh

Reacties zijn gesloten.