Van Vleuten wint na inhaalslag: “Ik dacht dat mijn kansen waren verkeken”

zaterdag 1 augustus 2020 om 16:29
Van Vleuten wint na inhaalslag: “Ik dacht dat mijn kansen waren verkeken”

Annemiek van Vleuten - foto: Foto Gian Mattia D’Alberto - LaPresse

Annemiek van Vleuten was zaterdag in de Strade Bianche aanvankelijk nergens te bekennen. Mavi García leek onbedreigd op weg te zijn naar de zege, maar de wereldkampioene zette de wedstrijd in de laatste vijftien kilometer alsnog volledig naar haar hand. “Ik dacht dat mijn kansen waren verkeken.”

“Het was heel zwaar en warm”, doet Van Vleuten haar verhaal in het flashinterview na afloop. “Maar zware wedstrijden zijn altijd heel goed voor mij, omdat ik weet dat mijn concurrentes er dan veel meer moeite mee hebben.”

In de slotfase bleek dat uiteindelijk zo te zijn. Een onzichtbare inhaalslag moest daar eerst nog aan te pas komen. “Mijn ploeggenote Amanda Spratt was in de aanval, waardoor ik op een gegeven moment dacht dat mijn kansen waren verkeken. Toen hoorde ik dat García alleen op weg naar de zege leek en ben ik vol in de aanval gegaan.”

“Ik ben heel blij dat ik op deze aankomst in Siena weer heb gewonnen”, zo eindigt de dit seizoen nog ongeslagen renster. “Deze finish is voor mij de allermooiste.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wildebert 1 augustus 2020 om 16:35

De zilverVleut weer gewonnen. Mooi gevecht geweest met Garcia.

0
john 1 augustus 2020 om 16:37

Wil Jumbo een rol van betekenis spelen komend jaar dan is deze vrouw van harte welkom ,zou niet weten wie anders daar voor succes moet zorgen

0
KnightBiker 1 augustus 2020 om 16:54

Waar van Vleuten een met haar diesel niets kan komt Vos om de hoek kijken: beste puncheur/sprintster.

0
Wim 2 augustus 2020 om 16:29

Van Vleuten, Van der Breggen en Vos, drie klasbakken bij de eerste 10. Hopelijk gaan de dames nog even door want voor dit soort zware wedstrijden heb je niet alleen talent nodig maar ook inhoud, en dat komt met de jaren. Iedereen die deze uitzonderlijke koers de eindstreep heeft gehaald mag trots zijn op zichzelf.

0
dynamo 7 augustus 2020 om 11:36

ja , genoten van die v Vleuten, zeer goede prestatie, petje af, man tegen man, maar in dit geval vrouw tegen vrouw, geweldig.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone