Van Hooydonck reageert fel op De Cauwer: “José heeft lang niet gekoerst of een bril nodig”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 maart 2023 om 08:24

Van Hooydonck reageert fel op De Cauwer: “José heeft lang niet gekoerst of een bril nodig”

Nathan Van Hooydonck heeft stevig van zich afgebeten na een opmerking van José De Cauwer. De wielercommentator van de VRT stelde dat Van Hooydonck op moest passen, nadat laatstgenoemde in de tweede etappe van Parijs-Nice een stevige beuk leek uit te delen aan Michael Matthews. De renner van Jumbo reageert dat hem geen enkele blaam trof.

Het incident tussen Van Hooydonck en Matthews vond plaats op zo’n veertien kilometer van de streep in Fontainebleau. De renners waren op weg naar een tussensprint, waar bonificatieseconden te vergaren waren. Van Hooydonck probeerde – zonder succes overigens – te voorkomen dat Tadej Pogacar de volle buit zou pakken en zo verder uit zou lopen op Jumbo Visma-kopman Jonas Vingegaard. Daarbij kwam de Belg hard in aanraking met Matthews, die maar ternauwernood overeind wist te blijven.

“Niet te agressief worden”, zei De Cauwer op Sporza. “Daar moet je mee oppassen. Dat mag je echt niet doen, de VAR kijkt mee.” Dat leidde tot een felle reactie van Van Hooydonck op Twitter. “Ik werd zelf geduwd, kon geen kant op. José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst of heeft een bril nodig.”

 
59 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2023
De Cauwer staat nou niet bekend als de man die zeer kritisch is op Belgische renners. Wanneer hij dat een keer wel is, lijkt het me handig als Van Hooydonck zijnde om de twitterimpuls even te onderdrukken. Je komt er als renner altijd slechter uit als je je zo uit op een sociaal medium.
7 maart 2023
José heeft gelijk, NVH is niet aan zijn proefstuk toe… dat is de eigenlijke boodschap…
7 maart 2023
Handen af van José! NvH heeft de manier gevonden om razendsnel in mijn achting te dalen!
Storm in een glas water weer....
  7 maart 2023
  Haha WF gaat wel van relletje naar relletje ja. Totale fait divers eigenlijk in de wielerwereld, maar mensen kunnen er weer eens hun ongenoegen mee uiten over deze of gene.
7 maart 2023
Nathan lijkt inderdaad zelf eerst een duw te krijgen, maar kan ook gewoon zijn punt maken zonder José op de man te spelen
7 maart 2023
Het is gewoon fysica: het is een elastische botsing waarbij geen energie verloren gaat en de kracht van de eerste kwak dus verder gaat tussen NVH en Matthews. Onmogelijk voor NVH om hier in een fractie van een seconde meer van te willen maken ook. Dus onterechte kritiek
Onnodig felle reactie van Nathan. Hij is snel geïrriteerd. Hij staat op de scherp, zou je ook kunnen zeggen. Testosteron hoog. Klaar om te knallen. Maar José er buiten houden hè.
  7 maart 2023
  Nathan, Nathan, Nathan toch. Je snapt toch dat je binnen "het wielrennen" in zijn totaliteit ergens op plaats 17346 ofzo staat, terwijl José zich in het hogere segment begeeft...Sommige mensen zou je soms beter tegen zichzelf beschermen op social media, ook, én vooral omdat het niet de eerste keer meer is dat deze geweldig, grote renner zichzelf te kijk zet. Vermeersch krijgt binnenkort nog concurrentie als het gaat om de trofee van "etter van het peloton"..
  Dat is natuurlijk bespottelijk en tegelijk bullshit. NvH hoeft zijn manier van uiten niet op te hangen aan status. Wanneer deze 'wijsheid' in acht nemen wordt alles een piramide met volgevreten Hitler op de top. Nog even los van dat dit een 'blobkwak' was, dat gebeurt gewoon in het peloton, elke dag.
  7 maart 2023
  Gelukkig hoeft niemand het met mij, noch met jou eens te zijn Romāns. Los daarvan, Hitler hierbij sleuren kan qua bespottelijk bezig zijn, en tegelijk bullshit verkopen ook tellen
7 maart 2023
Zal toch voornamelijk het resultaat van wat opgeteld zeer van JV richting de Cauwer zijn. José heeft nogal de reputatie de nodige speldenprikken aan JV uit te delen en ergens houdt het op die zurigheid telkens weg te lachen.
7 maart 2023
De duw van de andere kant was enorm slecht in beeld, dus ik begrijp José wel. Die duw van de UAE-renner leek ook minder fors dan z’n eigen kwak richting Matthews, maar allicht was ie gewoon serieus uit evenwicht gebracht.
  Hij gaf ook helemaal niet zo'n harde kwak, het is Matthews die heel extreem naar buiten stuurt als je goed kijkt.
7 maart 2023
De Cauwer heeft geen herhaling kunnen zien bij zijn commentaar. Sporza wel en dan toch dit artikel plaatsen: https://sporza.be/nl/2023/03/06/van-hooydonck-deelt-ferme-kwak-uit-aan-matthews-dat-mag-je-echt-niet-doen~1678119705898/ Hopelijk plaatsen ze het weerwoord van NvH ook.
  7 maart 2023
  Ik verwacht sowieso een kleine 'rechtzetting' door José in de uitzending vandaag, maar dat artikel op Sporza kan wmb beter onmiddelijk verwijderd worden dan het van een weerwoord te voorzien. In het grotere wielerplaatje is dit 'akkefietje' wmb echt zelfs geen voetnoot waard.
  7 maart 2023
  Ik vind dat het net Van Hooydonck is die zich moet gaan excuseren bij De Cauwer, niet omgekeerd. Maar kijk, de gulden middenweg: dat ze eens samen komen, het uitpraten en bijleggen. Het blijft wel opvallend dat het aantrekken van zo'n geel shirtje meteen naar het hoofd stijgt. Eerder al Benoot, dit jaar Van Hooydonck ... plots denken ze dé man te zijn. Enige bescheidenheid zou hen sieren.
  7 maart 2023
  Ziehier: https://sporza.be/nl/2023/03/07/de-cauwer-biedt-op-ludieke-wijze-excuses-aan-bij-van-hooydonck-nu-heb-ik-een-bril~1678199076507/ Nu is iedereen en niemand blij waarschijnlijk? :-)
7 maart 2023
Wat die Movistarrenner op 3km van de streep doet is veel kwalijker. Met 60km per uur achterstevoren op je fiets gaan zitten. Dat is vragen om problemen. Die er dan ook komen. Het lijkt een trend om op de voorste rij om te gaan zitten kijken om je sprinter te zoeken.
7 maart 2023
Op de leeftijd van De Cauwer heeft helaas vrijwel iedereen een bril nodig.
7 maart 2023
Op beeld zag het er vrij fors uit, maar inderdaad als je goed kijkt zie je dat van Hooydonk eerst een kwak krijgt van een UAE renner, maar het blijft link, als er naast Matthews nog een renner rijdt dan gaat hij plat vrees ik.
  7 maart 2023
  Als je het op de beelden hierboven ziet, dan lijkt het idd een storm in een glas water. Van Hooydonck krijgt een kwakje en geeft deze door aan Matthews. Van Hooydonck lijkt eerder zijn schouder wat uit te steken naar Matthews om de val op te vangen dan dat het een bewuste kwak naar Matthews is. Anyway, heeft Matthews zelf al gereageerd? De renners zelf hebben meestal het best door of iets over de schreef is.
  7 maart 2023
  Zie hier geen kwak van een UAE-renner en ook niet dat van Hooydonk uit evenwichtig is gebracht. Wel zie ik een felle schouderduw naar de opkomende Matthews van een ander team dan UAE. Een beweging die Jumbo-renners gezien het verleden zéker nooit moeten maken.
  7 maart 2023
  Roeleur, of je zit hier stemming te maken of je hebt ook een bril nodig.
  7 maart 2023
  Dus VHooydonck rijdt niet in een rechte lijn vooruit en geeft de opkomende Matthews geen schouderduw? OK, als jij het zegt moet het wel waar zijn.
  7 maart 2023
  Zie hier de feiten: Op 1.17.50 duwt VHooydonck corrigerend een UAE-renner waarschuwend opzij en op 1.18.17 geeft hij een aggressieve schouderduw aan de opkomende Matthews. Heeft dus niets met elkaar te maken en wie dat wel beweert behoort tot de gelovigen van de gele kerk: https://tiz-cycling.io/video/paris-nice-2023-stage-2-full-stage/
  7 maart 2023
  @Rouleur niemand heeft het hier over datgene wat op 1:17:50 gebeurd. Op 1:18:17 geeft Van Hooydonck een duw aan Matthews ook dat wordt niet ontkent. Alleen een seconde daarvoor rijdt Oliveira naar rechts waardoor deze tegen Van Hooydonck aankomt en Van Hooydonck opzij gaat.
  7 maart 2023
  Hij raakt de schouder van de UAE-renner inderdaad maar zijn schouderduw is daar niet het gevolg van maar opzettelijk en met kracht. Maar goed ze gaan maar lekker door zo met z'n allen tot het weer goed fout gaat.
7 maart 2023
Graag een pannenkoek met vla
7 maart 2023
Ik denk dat de Belgen van Jumbo-Visma het wel een beetje hebben gehad met het gezeik van De Cauwer op hun ploeg.
  7 maart 2023
  En daar zou jij weleens gelijk in kunnen hebben. Het kan zijn dat de Belgen in Jumbo dienst zich al langer ergeren aan de suggestieve taal van enkele Sporza medewerkers en wanneer er dan zoiets gebeurt dan barst er een klein bommetje. Dat neemt niet weg dat Nathan zich had moeten inhouden op Twitter.
7 maart 2023
Ik geniet. Ik luister, kijk, lees en geniet. Wat is wielrennen(/gravellen/veldrijden/mountainbiken) toch een heerlijke sport om (te beoefenen en) te volgen!
7 maart 2023
Jumbots mogen dat!
7 maart 2023
Kom niet aan het heilig verklaarde Jumbo....
7 maart 2023
Ik vind dat wielrennen een contactloze sport zou moeten zijn. In zowat iedere sprint zie je tegenwoordig renners elkaar met de schouders uit een "treintje" duwen, of pogingen daartoe. Van mij mag de VAR iedere renner die "moedwillig" een lichaamsdeel naar keuze gebruikt om een mede-renner te "raken" (duwen, slaan, etc) uit de koers nemen. Ook al werd NVH als eerste "geduwd" dan nog mag hij geen eigen rechter spelen door de ander met gelijke munt terug te betalen. Zover, mijn 2 centen.
  7 maart 2023
  Hij speelt geen eigen rechter. Hij wordt uit balans gebracht, duwd schouder/elleboog naar buiten om evenwicht te bewaren. Alleen rijdt net mathews daar, die dus daardoor "geduwd" wordt.
  7 maart 2023
  "Ook al werd NVH als eerste “geduwd” dan nog mag hij geen eigen rechter spelen door de ander met gelijke munt terug te betalen. Zover, mijn 2 centen." Haha, jij wint de prijs voor domste reactie van vandaag. Van Hooydonck betaalt het niet met gelijke munt terug. Hij krijgt van de man links van hem een duw waardoor hij tegen de man rechts van hem wordt aangeduwd. Wat kan Van Hooydonck daar aan doen? Trouwens wordt de man die tegen Van Hooydonck duwt zelf ook weer geduwd door de kan daar weer links van.
7 maart 2023
Zelfs qua controverses wordt TJV langzaamaan het nieuwe Quick-Step..
7 maart 2023
Dan zal ik ook wel een bril nodig hebben. Zie geen andere duw.
  7 maart 2023
  moet je de beelden goed kijken. je ziet duidelijk dat NvH een klein (denk niet opzettelijk) duwtje krijgt waardoor hij naar rechts uitwijkt en Bling een duwtje geeft.
  7 maart 2023
  Ik had het eerste duwtje tijdens de uitzending ook gemist en zag het pas bij het herbekijken op aangeven van forumlid McBaksteen. Ik begrijp dus het live commentaar van José, maar ook de reactie van Nathan op een twitterbericht dat zich aan hem richtte. Beiden hadden wat minder fel gekund en meer moet er niet van gemaakt worden.
  7 maart 2023
  @Limal Ik vond de Cauwer helemaal niet fel. Hij plaatste enkel een kritische noot en dat moet toch kunnen? Dat NVH daarna reageert als door een wesp gestoken vind ik wat infantiel.
  7 maart 2023
  @Marik, NVH was vast het infantiele knipoogje vergeten toe te voegen dat zo'n reactie minder infantiel maakt. Denk dat erbij en zijn tweet valt best mee ;) Benieuwd trouwens wat de algemene teneur (of graad van infantiliteit?) van de reacties geweest was als WF gefocust had op volgende terloopse uitspraak van José: "Je moet dat niet doen, ook niet als je bij een Nederlands team rijdt".
  7 maart 2023
  @limal, hahaha, ja dat is wel een lullige toevoeging van José. Dat kan hij beter niet doen, Nederlandse kijkers luisteren mee. ;)
  7 maart 2023
  Ik vind het wat ingewikkeld om op een hypothese in te gaan. Zeker als het al is gebeurd. Nathan heeft nou eenmaal geen emoticon geplaatst in zijn bericht, dus ik lees het bericht zoals hij het geplaatst is. Een "wat als" scenario vind ik hier niet zo van toepassing.
  7 maart 2023
  Mijn punt was eigenlijk: als iedereen alles wat minder serieus zou nemen - NVH en jij/ik incluis - dan hadden we nu deze discussie niet gehad. (knipoogje)
  7 maart 2023
  Ik ben het met je eens dat we onszelf zo nu en dan ook moeten kunnen relativeren. Dit om te voorkomen dat we onszelf te serieus gaan nemen of teveel in onszelf gaan geloven.
7 maart 2023
Naar mannetje is het. Als dit de normaal is zo kwakken dan wordt het UFC toestanden.
  Inderdaad. Voor jou als UAE-volger is het vast wel te achterhalen wie die kwak aan Van Hooydonck gaf.
  7 maart 2023
  maar niks vergeleken met het stenigen in de UAE! lol schei uit Lander
7 maart 2023
Alsof Van Hooydonck zal toegeven dat hij Matthews opzij kwakt. Tuurlijk niet. Liever in de tegenaanval gaan. Een typisch zwaktegebod. In Kuurne positief opgevallen, nu terug naar af.
  7 maart 2023
  Kijk gewoon naar de beelden. Dan kun je zien dat Van Hooydonck de waarheid spreekt.
7 maart 2023
grootheidswaanzin van JV heeft een slechte invloed op Nathan
7 maart 2023
VAN HOOYDONCK, je bent een misselijk mannetje

Reacties zijn gesloten.