Van der Hoorn, Asselman, Boels Ladies Tour, Kreiz Breizh, mechanische fraude
Jesper Asselman - foto: Marcel Koch
maandag 30 juli 2018 om 20:00

Van der Hoorn, Asselman, Boels Ladies Tour, Kreiz Breizh, mechanische fraude

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over twee Nederlandse renners die terugkeren na blessureleed, de strijd tegen mechanische fraude en de ontknoping in Frankrijk.

Rentree Asselman en Van der Hoorn

Jesper Asselman en Taco van der Hoorn zullen morgen na enkele maanden blessureleed weer een rugnummer opspelden. Dat meldt hun ploeg Roompot-Nederlandse Loterij. Beide renners staan namelijk aan de start van het criterium van Surhuisterveen. Asselman brak in februari tijdens de Ruta del Sol zijn enkel. Van der Hoorn liep afgelopen winter tijdens een val met zijn crossfiets een hersenschudding op.


Geen mechanische fraude geconstateerd tijdens Tour de France

Tijdens de voorbije Tour de France zijn er voorafgaand aan de etappes 2.852 magnetische tests uitgevoerd waarbij er gezocht is naar mechanische fraude. De fiets van elke ritwinnaar is bovendien met röntgenstralen onderzocht. Daarbij zijn geen motortjes in de fietsen gevonden. Dat meldt de UCI. Daarnaast vonden er tijdens de wedstrijden controles met warmtebeeldcamera’s plaats.


Brit wint slotrit Kreiz Breizh Elites

De slotetappe van Kreiz Breizh Elites (2.2) is gewonnen door Alistair Slater. De 25-jarige Brit van JLT Condor kwam in Rostrenen na een rit van 171,8 kilometer als eerste over de finish. Het eindklassement is gewonnen door Damien Touzé. De 22-jarige renner van St Michel-Auber93 volgt op de erelijst de Deen Jonas Gregaard Wilsly op.


Deelnemende ploegen Boels Ladies Tour bekend

De organisatie van de Boels Ladies Tour heeft vandaag bekendgemaakt welke 18 ploegen er aan de start verschijnen van de komende editie. De vier belangrijkste ploegen uit Nederland (Boels Dolmans, Sunweb, Waowdeals en Parkhotel Valkenburg) zijn van de partij. Bovendien staat er een Nederlandse selectie bestaande uit rensters van Jan van Arckel en NWVG aan de start. De 21e
editie van de Boels Ladies Tour wordt verreden van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september. De wedstrijd wordt dagelijks live uitgezonden op L1 en Omroep Gelderland.

Deelnemende ploegen Boels Ladies Tour 2018
1. flag-nl Boels Dolmans Cycling Team
2. flag-au Mitchelton Scott
3. flag-nl Team Sunweb
4. flag-it Ale Cipollini
5. flag-de Canyon // Sram Racing
6. flag-nl Waowdeals Pro Cycling Team
7. flag-gb Wiggle High5
8. flag-it Valcar PBM
9. flag-us Cylance Pro Cycling
10. flag-si BTC City Ljubljana
11. flag-fr FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope
12. flag-it Astana Women’s Team
13. flag-no Hitec Products – Birk Sport
14. flag-dk Team Virtu Cycling
15. flag-nl Parkhotel Valkenburg
16. flag-be Lotto Soudal
17. flag-nl Nationale selectie KNWU
18. flag-us Nationale selectie USA

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2018 20:28
Super dat Asselman en Van der Hoorn weer terug zijn!
30 juli 2018 21:46
Het bericht over mechanische fraude deed me denken: er zijn tijdens deze Tour eens geen dopingbommetjes gedropt in de media. Geen verdachtmakingen, bekendmakingen van een schorsing of andere schaduwen over de koers. Natuurlijk was er vooraf het salbutamolverhaal, maar tijdens de Tour niet echt iets. Of heb ik het gewoon niet meegekregen?
30 juli 2018 23:02
@Peter Het Ultimatum van de ASO richting UCI/WADA/Froome over de zaak Froome/Salbutamol was een redelijk bom 1 week voor de start.
30 juli 2018 23:21
Ultimatum was natuurlijk ook terecht.
Gek om de blessure van taco enkele maanden te noemen. Asselman ook al ongeveer half jaar

Reacties zijn gesloten.