Van Aert loodst Roglic naar eindzege in Parijs-Nice: “Moeilijke dag om te controleren”

zondag 13 maart 2022 om 17:46
Van Aert loodst Roglic naar eindzege in Parijs-Nice: “Moeilijke dag om te controleren”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kroonde zich vandaag tot eindwinnaar van Parijs-Nice, maar had daar wel een zeer sterke Wout van Aert voor nodig. De Belgische kampioen wist in de verraderlijke slotrit in en rond Nice zijn Sloveense ploeggenoot op sleeptouw te nemen en een scheve situatie recht te zetten. “Het was aan mij om de laatste klim te overleven”, blikt Van Aert terug op een bewogen etappe.

Roglič moest vandaag alle zeilen bijzetten om zijn gele trui te redden. Op de flanken van de Col d’Èze bleek de Sloveen niet in staat om zijn grote concurrent Simon Yates te volgen, maar gelukkig kon hij nog terugvallen op het beulswerk van zijn ploegmaat Van Aert. Die wist de Brit binnen schootsafstand te houden en zo de eindzege van Roglič veilig te stellen. “Het was zwaarder dan verwacht”, begint Van Aert zijn relaas in het flashinterview.

“Het was een moeilijke dag om te controleren. Ik was gefocust om in de finale nog bij Primož te zitten. Het was aan mij om de laatste klim te overleven en dat is gelukt. Ik nam al het laatste deel van de klim voor mijn rekening. Daarna waren we met z’n tweeën in het voordeel. Primož kon in de finale ook nog wat overnemen.”

Blik op Milaan-San Remo 
Van Aert dacht stiekem nog aan een tweede ritzege, maar Yates wist zijn solo tot een goed einde te brengen. “We dachten nog aan de ritzege, maar kwamen net te kort. De groene trui is een bonus. Ik pakte hem ook al in het Critérium du Dauphiné en Tirreno-Adriatico. En nu dus ook hier. Het is kortom een geslaagde week, al was het vandaag nog een moeilijke dag.”

Voor Van Aert staat nu alles in het teken van Milaan-San Remo. De Italiaanse klassieker staat aankomende zaterdag op het programma. “Ik ga nu wat herstellen en wat rondhangen in de buurt van Nice. En dan ben ik klaar voor Milaan-San Remo, hoop ik.”

Dit artikel delen:

54 Reacties

klimmer999 13 maart 2022 om 18:00

Gaat Primoz mee om hem daar te helpen als wederdienst?

zacht 13 maart 2022 om 18:03

Hoezo wederdienst? WVA deed toch gewoon zijn werk?

Comments 13 maart 2022 om 19:10

Jumbo-V is gewoon een bedrijf; n onderneming. Met functies en verantwoordelijkheden. Dus geen extra aanspraken bij goed functioneren. Ze kunnen het goed met elkaar vinden.

Comments 13 maart 2022 om 19:10

Jumbo-V is gewoon een bedrijf; n onderneming. Met functies en verantwoordelijkheden. Dus geen extra aanspraken bij goed functioneren. Ze kunnen het goed met elkaar vinden.

Luc La 13 maart 2022 om 18:11

Gewoon zijn werk*** Nope dit is een absolute kopman die (te?) veel terugdoet voor zijn maat. Hier zijn andere knechten voor in principe. Of zie jij ploegen waar het uithangbord dit doet.

Alleen al uit goed fatsoen, collegialiteit zou roglic in Sanremo iets mogen terug doen.

Als je dit #zijn werk doen#, noemt snap je er weinig van vrees ik

DeGroteMolen 13 maart 2022 om 19:02

Wout was zelf kansloos door zijn eigen falen eerder deze week. Als prof doe je dan je werk voor jouw kopman. Of men dat nu leuk vindt in Vlaanderen of niet: Wout was overall niet goed genoeg voor eindwinst, simpele constatering.

meqadon 13 maart 2022 om 19:25

Door zelf falen? Wout heeft zich telkens laten uitzakken. Reed hij vol elke dag, dan deed hij gewoon mee voor het podium. Maar zijn doelen liggen natuurlijk later, daarom dat hij krachten spaarde.
Vandaag was daar wel weinig van te merken, want hij moest weer de leiband rond primoz hangen en hem naar de finish trekken. Waar zat kruiswijk trouwens? Is dit niet zijn taak? Wat een slappe vod is dat seg.
Zonder wout was ook deze parijs nice verloren gegaan. Hopelijk is hij hier niet teveel in het rood gegaan, want dit zijn procentjes die je wel eens tekort kan komen in de grote klassiekers.

Koers 13 maart 2022 om 19:27

Er ligt gewoon een contract met afspraken. Je kunt als werknemer niet je eigen koers gaan varen, was het alleen al maar om rust te bewaren in het kopje van de klassementsrenner. Die moet zich geen zorgen maken over dat een knecht niet alles geeft.
Voor de knechtenrol verdient ie ws een stuk meer dan dat ie geeist had om overal als kopman uitgespeeld te worden.
De knapen bij SKY Ineos waren ook allemaal stuk voor stuk klasbakken, maar schikten zich naar hun rol en verdienden daar een flinke duit mee.

snoep de hond 13 maart 2022 om 19:34

Wat jij in principe niet snapt is dat hier geen andere mannen voor zijn. Op het eind van zo’n etappe blijven alleen de allerbeste renners over. Wil je op dat moment in de koers nog een knecht vooraan hebben dat is dat dus 1 van de allerbeste renners. Oftewel een renner die in staat is om ook zelf kopman te zijn.

Vorig jaar heeft Wout de kans gekregen zelf kopman te zijn in de Tirreno. Dit jaar is er gekozen om dit niet te herhalen. Wout heeft 3 klimetapes de vrijheid gekregen en genomen om o.a. het vuile werk over te laten aan een tweevoudige wereldkampioen tijdrijden. En is mede daardoor in staat om vandaag een cruciale rol te vervullen.

Superknap, heel sterk en enorm bewonderingswaardig wat Wout vandaag heeft gedaan. Als je echter bij 1 van de absolute topteams zit, is het niet uitzonderlijk dat er momenten zijn dat een wereldtopper een knechtenrol moet vervullen om de andere wereldtopper aan de zege te helpen.

Luc La 13 maart 2022 om 18:12

Maar wsl enkel reactie om te provoceren…

kelderfan 13 maart 2022 om 18:22

Hij bedoelde een zachte wederdienst natuurlijk.

YogiBear 13 maart 2022 om 18:30

Begint het nu alweer met die reacties dat Roglic nooit iets terug zou doen? Is dit het collectieve Vlaamse minderwaardigheidscomplex? In deze koers was Roglic gewoon kopman en Van Aert knecht en dus moest hij werken. Er zijn weinig koersen waar Roglic op voorhand puur knecht is voor Van Aert. Of hij maakt zelf meer kans (in het ronde werk), of hij staat op gelijke hoogte.

Michelangelo 13 maart 2022 om 19:07

Precies dat. Naar een groter plaatje kijken kunnen sommigen niet.

Dit rondje was omcirkeld als “voor Primoz”. De ploeg stond in dat teken. Dan is het mooi dat Laporte mag winnen op dag 1, terwijl ze daar al de kaart Roglic hadden kunnen spelen voor de boni’s. Met de wetenschap dat PN vaak een secondenspel is. En normaal gesproken gaat het in de TdF ook gewoon zo zijn. Als het lukt om doelen te verenigen is dat prima, maar als er keuzes gemaakt moeten worden dan is dat gewoon alle ballen op Roglic.

Voor de klassiekers heeft Wout van zijn werkgever flink wat extra gereedschap gekregen. Daar heeft hij niet over te klagen. En daar zal alles om hem draaien.

Lijkt me gewoon een gezonde deal. Het is namelijk geen spelletje “wie werkt het hardst voor wie”, maar “hoe halen we als ploeg zoveel mogelijk prijzen op”.

Deel Koeper 13 maart 2022 om 19:17

En het gereedschap voor Roglic om rondjes te kunnen winnen zou geen Van Aert moeten bevatten, net zoals Van Aert geen Roglic nodig zou moeten hebben om een klassieker te winnen. Van Aert kan eventueel iets doen als hij er toevallig toch zit, maar hij is veel te vaak de enige die daar weer toevallig zit en dan gedwongen wordt om het dan maar te lossen. Zo'n Kruijswijk wordt met de koers waardelozer, die rijdt een heel seizoen op reserve om dan heel misschien te pieken gedurende 1 week van een ronde van 3 weken, om dan terug te verdwijnen.

Zo moeilijk is het niet.

Michelangelo 13 maart 2022 om 19:22

@Deel,
Want?? Omdat het de kans op succes verkleint?
Mag dan Alaphillipe ook niet voor Evenepoel rijden, of andersom?

Het is gewoon een met wensdenken onderbouwde stelling van je. Je ziet Wout liefst zonder ploegbelangen strijden voor groen. Maar je wint als team en je verliest als team, maar bij jou krijg ik het gevoel dat we Van Aert moeten behandelen als Ronaldo of Messi. Die hoeven ook geen stap te zetten, behalve een balletje in het net schieten. En alle ballen moeten daar worden ingeleverd.

Daar doe je uiteindelijk het hele team tekort mee. Anders hadden ze vandaag misschien de ritzege gehad, maar niet de eindwinst. Fantastisch plan, Deel!

Deel Koeper 13 maart 2022 om 19:29

@Michelangalo

Of je mist even volledig het punt. De ritzege interesseert me niet, ik vind dat het niet zou moeten nodig zijn dat Van Aert in zijn eentje 50 kilometer op kop sleurt voor eindwinst in Parijs-Nice, een week voor zijn piekperiode begint.

Hopelijk is het een goede laatste test om alsnog perfect te pieken, bij Van Aert is het echter waarschijnlijker dat het net het spektakelstuk te veel op het verkeerde moment was.

En daar is Parijs-Nice echt niet belangrijk genoeg voor. Zelfs als hij voor eindwinst voor zichzelf had gereden.

meqadon 13 maart 2022 om 19:34

Deel koeper +500. Ik kan het zelf niet beter omschrijven.

Michelangelo 13 maart 2022 om 19:53

Deel heeft zijn zondebok al gevonden als Van Aert ineens net te kort blijkt te komen in de klassiekers. Want dan is het de schuld van Roglic en TJV. Want hoe durven ze Wout te laten rijden in het teambelang? En al helemaal voor die Sloveen, die nooit wat terug doet.

Deel zou een goede ploegleider zijn. Van een ploeg die heel veel zou winnen, maar nog veel vaker de kans op winst door zijn vingers zou laten glippen.

EDIT: En volgens mij leek vooral Roglic "choco", en niet Van Aert…

Murcia 13 maart 2022 om 20:09

@Michelangelo
Er wordt inderdaad al voorgesorteerd om als het niet zou lukken met Wout in de RVV en Roubaix dit te gooien op de Sloveen. Kinderachtig, zeker gezien de armada aan knechten van topkaliber die Wout van de ploeg om zich heen heeft gekregen maar voor sommigen is het belangrijk om nu al de schuldvraag voor de toekomstige koersen op Roglic te schuiven en het als een gevolg te zien van de etappe van vandaag. In mijn ogen wijst dat alleen maar op een gebrek aan vertrouwen in Wout zelf. Daar heb ik gelukkig geen last van.

Deel Koeper 13 maart 2022 om 22:21

@Michelangelo

Wederom verdraai je mijn woorden en insteek omdat je makkelijker weerwoord kan geven op iets wat ik helemaal niet zeg. Je voert een schaduwdiscussie met jezelf, die je uiteraard glansrijk zal winnen.

Ik beweer nergens dat Roglic nooit iets terug doet of dat hij dat zou moeten doen. Ik zeg nergens dat Van Aert hierdoor te kort gaat komen, ik zeg dat Van Aert al vaak in deze val is gelopen (waar hij zijn topvorm opbrandt in voorbereidingskoersen), dat Roglic relatief zwak omringd is en je dus kon voorspellen dat Van Aert weer die rol zou opnemen. Dat is niet indekken, dat is gewoon een tendens vaststellen. En ik zeg uiteraard ook niet dat ze Van Aert niet in teambelang moeten laten rijden, ik zeg dat iedereen in teambelang moet rijden, maar dat bij anderen blijkbaar nauwelijks verwacht wordt dat ze voor Roglic tot het gaatje gaan. Het is een goddelijk multifunctioneel superteam, het is de make-or-break rit en wanneer het peloton nog een renner of 30 heeft, zit Roglic daar met 1 schamele helper.

Vrijhoef 13 maart 2022 om 18:37

Wout van Aert is goud waard voor TJV. Naast zijn kwaliteit als winnaar zowel in het veld als op de weg is hij een groot team player en fantastisch mens

DeGroteMolen 13 maart 2022 om 19:04

Over dat laatste denkt zijn oud ploegleider – en met hem de rechter – iet wat anders.

YogiBear 13 maart 2022 om 19:10

@DeGroteMolen Ik geloof dan ook niet dat zijn oud ploegleider de beste persoon is om dat te bepalen.

Murcia 13 maart 2022 om 19:11

Die oud-ploegleider heeft heel wat minder vrienden dan Wout binnen het wielerwereldje dus dat zal wel een reden hebben en de rechter oordeelt natuurlijk niet over zijn mens zijn en teamplayer kwaliteiten maar dat wist je al voor je besloot te
provoceren.

meqadon 13 maart 2022 om 19:16

En wederom redt van aert de meubelen voor jumbo/roglic. Hopelijk heeft roglic het begrepen en zijn de rollen omgekeerd volgende week op de poggio en erna.

Medicijnman 13 maart 2022 om 22:49

En anders krijgt Wout wel weer een mooi klokkie of een espressomachine

Bontempi 13 maart 2022 om 19:23

Wat een renner. Het mes tussen de tanden voor 50km. Roglic durfte op een bepaald moment gewoon niet op te geven. Die heeft zich het snot voor de ogen gereden om Wout te proberen volgen.

evelineroos 13 maart 2022 om 20:03

Er is in ieder geval alvast een zondebok gevonden mocht van Aert volgende week zaterdag niet winnen.

Luc La 13 maart 2022 om 20:26

Een top team met dure knechten en een eigenzinnige dumoulin, maar uitgerekend de veelwinnaar Wout moet dan de meubelen redden. Een week voor zijn persoonlijke doelen.

Alsof roglic een week voor de tour 50 km kopwerk zou doen voor Wout. De balans is allerminst in evenwicht medunkt. Komt ‘nog bij dat roglic toch tekort zal schieten tegen pogi in de tour.

Daar maken ze dan een België /Nederland strijd van. Of verwijzen naar zijn contract. Doen ze dan weer niet voor dumoulin en zijn rendement.

En excuses zoeken heeft Wout nog niet snel gedaan.

Ik zie geen alaphilippe, ganna, Pedersen, matje, asgreen dit doen hoor. Maar ja als je het niet wil zien…

xistnc 13 maart 2022 om 20:50

Een week voor de Tour? Nee, dan niet. Maar een week voor een reeks eendagswedstrijden moet dat prima kunnen. Wout kon zelfs met de handrem rijden, want zonder Roglic had hij harder gekund.

snoep de hond 13 maart 2022 om 20:54

Weet je ook echt het salaris van dan van die dure knechten en in hoeverre dat meer is dan bij andere topploegen?

De optie voor vandaag was trouwens steun van wereldtopper of van niemand. Alle renners die je als pure knecht zou kunnen bestempelen zitten hier op het einde simpelweg niet meer bij (en dat geldt voor alle teams niet alleen voor Jumbo).

Verder kiest matje ervoor bij een kleiner team te rijden zodat hij bijna nooit in een positie zoals deze komt. Pedersen, Ganna en Asgreen hadden exact hetzelfde gedaan in deze positie en dan had niemand hier op dit forum er iets van gezegd. En dat geldt denk ik ook voor Alaphilippe want bij Quick step is nog meer dan bij Jumbo het motto 1 voor allen, allen voor 1.

Romāns Vainšteins 13 maart 2022 om 20:56

Je kunt het ook positiever bekijken en inzien dat van Aert veel meer dan een klassiek coureur is.

lamaarwaaien 13 maart 2022 om 22:13

Alaphilippe deed dit in de strada nog hoor. Die voelt zich niet te goed. En de Fransen mekkeren daar niet over.

TheBigShow 13 maart 2022 om 22:43

Ach. dan heb je weer een excuus als van der Poel van Aert uit het wiel knalt

adelaarvanantwerpen 13 maart 2022 om 23:15

Jij had echt wel betere namen kunnen noemen dan Ganna, Pedersen, Asgreen en Alaphilippe. Ganna is waarschijnlijk de knecht met de meeste day to day value. Vorig jaar in 2020 werd hij elke dag gebruikt als knecht (vooral in de giro). Was inzetbaar in de Declercq rol, Chaosmaker in waaiers, grindetappes, Bernal in goeie posities brengen in sprint etappes, super belangrijk in middengebergte en ook sterke knecht prestaties in het hooggebergte. Asgreen reed vorig jaar behalve tijdens RVV, PR, E3 en al de tijdritten als knecht.

Pedersen in 2020 reed een uitzonderlijke tour in dienst van Porte. Vaak bij de laatste 40 man zetten en Perfecte piloot voor Porte tijdens vlakke etappes en afdalingen. Alaphilippe werkt ook veel voor de ploeg en VDP heeft zich ook al soms ingezet in de sprinttrein.

Ik ben ook een super WVA fan, maar wij moeten stoppen met doen alsof hij de enige in de wereld is die wil werken voor andere.

Romāns Vainšteins 13 maart 2022 om 20:43

De manier waarop van Aert deze Paris Nice inleidt, vormgeeft en uiteindelijk voor Roglic redt is wat mij betreft fenomenaal en toont 2 zeer belangrijke zaken aan. Ten eerste is hij de renner die aankomende tour het verschil kan maken wat betreft het van Pogacar afsnoepen vd gele trui. Met hem kan je overal de boel pogen te coupen en de tandem afvuren, serieuze dreiging. Ten tweede kan van Aert met de juiste mindset/planning en het juiste parcours ook een grote ronde betwisten in de toekomst. Hij kan het stokje overnemen eerder nog dan Vingegaard denk ik.

Er zijn er die zijn koersen hier als volgzaam zien maar ik zie er juist ultiem patronschap in. Roglic wint maar van Aert is de man van Paris Nice 22. Ik denk dat de planning nog goed loopt om 6 zondagen op rij door te presteren. Al het doordeweekse en ook het vrijdaagse zou ik skippen.

Kopinkas 13 maart 2022 om 23:09

Mooi verwoord.
En de cijfers ondersteunen je thesis wat latere persoonlijke objectieven buiten deze klassieke lente betreft. Ik ben zeker geen PCS-adept pur sang, maar het is boeiend om te kijken hoe WVA daar hoger scoort als klimmer dan als sprinter of tijdrijder.

Beer 14 maart 2022 om 07:04

Ben het met veel uit je post eens RV, maar het is wel Roglic’s erelijst die aandikt. Wie weet, buiten supporters als ik, over 10 jaar nog dat van Aert de grote man was van PN 2022?

Romāns Vainšteins 14 maart 2022 om 07:27

Zeer zeker. En dit kan van Aert ook in de tour.

Wanneer hij daarna ook zelf nog een gooi doet naar het algemeen klassement in de tour in de jaren 23-26 en daar succesvol is zit het allemaal aan elkaar geknoopt.

Turtlehead 13 maart 2022 om 21:00

Ik denk dat we getuige zijn geweest van een definitieve rolwisseking..
WvA is de absolute nummer 1 in de ploeg, ze zullen voor Roglic andere helpers moeten regelen.
Ik denk dat Wout vandaag zeker twee persoonlijke helpers en heel veel vrijheid in de koers heeft veiliggesteld voor zijn missie ‘Geel in de eerste week en Groen in Parijs’.

Koers 13 maart 2022 om 21:15

Geel blijft mijn inziens het doel. Een goede Roglic moet het Pogacar lastig kunnen maken, en over 3 weken kan er sowieso genoeg gebeuren.
Ik ben zelf een liefhebber van de groen/etappezegecombi, maar niet ten koste van het geel. Wout zal ongetwijfeld her en der een kansje krijgen (sowieso etappes 1, 19, 20, 21 (tt/vlak/tt/vlak). Wellicht ook etappes 2 en 3 voor de rustdag, vermits hij zichzelf niet in gevaar brengt. Hetzelfde geldt voor de kassei-etappe (5). Maar zolang het geel een mogelijkheid is, blijft dat het doel denk ik.

Michelangelo 13 maart 2022 om 21:23

Turtlehead = De Cauwer.

Roglic heeft de laatste jaren bewezen wat hij waard is. Winnaar van grote rondes, kleine rondes, eendagswedstrijden, tijdritten, olympisch kampioen. En ook dit jaar staat hij gewoon in het geel in Parijs-Nice. Gisteren zelf afgedwongen, vandaag met hulp van Wout.

Om nu te stellen dat er maar 1 kopman zou zijn bij TJV is gewoon dom nationalistisch gelul, als een schildpad zonder kop.

ti-raleigh 13 maart 2022 om 21:02

“Ik was gefocust om in de finale bij Primoz te zitten” zegt Wout. Maar ik had juist het idee dat dat níet het plan was. Volgens mij liet hij lopen en dacht dat Primoz het wel alleen zou klaren. Pas toen Primoz in de problemen kwam, schakelde Wout weer een tandje bij en stelde de overwinning veilig. Dat zegt heel, heel veel over Wout. Alle hulde.

Romāns Vainšteins 13 maart 2022 om 21:10

Precies dat idee had ik ook. Je zag het hem inzien en vervolgens naar voren schieten.
Wat je daar nog aan opmerken kan is dat Yates het wel in de smiezen had waar Roglic en van Aert juist niet.

Soit, slechte benen vergeten te melden overkomt meer renners.

Michelangelo 13 maart 2022 om 21:20

Waarbij het altijd de vraag is op welk moment je voelt dat je benen niet goed genoeg zijn… en dat is meestal op het moment dat blijkt dat anderen toch wat harder kunnen, en niet bij de start van de etappe.

Overigens zat hij met slechte benen wel gewoon bij de 5 beste mannen in koers. Dus het is behoorlijk relatief.

Reutemeteut 13 maart 2022 om 21:39

Wout = Hulk, in het groen. Kerel is gespierder geworden.

Panache 13 maart 2022 om 22:20

#FreeWout wordt weer van stal gehaald. We hebben het hier wel over hulp aan Roglic die zijn 1e Parijs-Nice wint en afgelopen seizoenen no. 1, 1 en 3 van de wereld was. Dit is gewoon een grote wedstrijd en volledig terecht dat TJV alles uit de kast haalt om deze te winnen.
Goud van Waert laat echter wederom zien dat hij verder kan kijken dan zijn fans en het grote plaatje voor ogen heeft. Vandaag geven en de komende periode ontvangen. Nee niet ontvangen van Roglic, maar ontvangen van Laporte, Teunissen en al die andere renners die op een goede dag ook echt wel meer zijn dan een knecht.
Wout is gelukkig in dit team, weet als geen ander dat dit team hem op dit prestatieniveau heeft gebracht. Schijnbaar is Roglic een dankbare en fijne gast om voor te werken en is Van Aert (dat wisten we al) een fantastische teamspeler die daad bij het woord voegt en doet wat binnen zijn kunnen nog mogelijk is. Daar staat terecht ook een vorstelijk salaris tegenover. Als Van Aert gelukkig is en niet gepiepeld wordt door zijn team dan is het aan ons om te zwijgen over 'eigen kansen', 'groene truien' en 'te diep gaan in de voorbereiding'.

Luc La 13 maart 2022 om 22:22

Wsl bedoelde Jose gewoon dat het Wout is die de lijnen uitzet in het team. Beslissing om zege aan Laporte te gunnen, sfeermaker op traingskamp. Degene ook die roglic door het peloton loodst. De man met de meeste uitstraling, kortom de enige kopman of echte leider.. Doe zo verder Jose. Kijk toch lekker nos, eurosport als je dat niet trekt.

Beer 13 maart 2022 om 22:46

Ik vond het ook duidelijk dat De Cauwer dat bedoelde.

Luc La 13 maart 2022 om 22:30

Niet ontvangen van roglic? Waarom niet dan.

Weinigen die tijdens en na poggio groep onder controle kunnen houden bij jumbo. Zou mooie tegenprestatie zijn. Het is nu niet dat we dit van hem vragen in de Vlaamse koersen he?

BTW waarom dumoulin eigenlijk geen Parijs nice? Die kan geen meesterkecht spelen ofzo?

Panache 13 maart 2022 om 22:44

“Niet ontvangen van roglic? Waarom niet dan.”

Omdat het draait om het team (niet om de individuen). Wout geeft aan het team en ontvangt van het team, zelfde geldt voor Roglic. Wout heeft recht op steun vanuit het team, dat hoeft niet Roglic te zijn uiteraard. Echter Roglic zal zich echt niet te groot voelen om Wout te helpen in San Remo door het tempo hoog te houden na de afdaling die 2 km tot de finish zodat Wout kan sprinten. Indien de ploeg dat van hem vraagt. Het team kan echter ook instrueren dat Roglic in die eindfase demarreert en dat Wout afstopt. Geen leuk scenario voor de Belgen maar gewoon de realiteit binnen de topsport.

meqadon 13 maart 2022 om 23:04

Dat zou kunnen. Maar dan zal die aanval toch op de cipressa moeten gebeuren. Op de poggio zal wout (altijd bij de sterksten geweest op de poggio) er zelf moeten bij zijn als julian of pogi gaan. Hij heeft namelijk een grotere kans om te winnen van deze renners als zn medekopman.

Bontempi1962 14 maart 2022 om 08:08

Off topic: de carrière van Kruiswijk gaat uit als een nachtkaars, zo lijkt het.

Koers 14 maart 2022 om 08:15

In zijn bijna gewonnen Giro, 3x2e, waarbij de tt op paar honderdsten ofzo. Een renner van zijn kaliber zou toch wel een GR ritje op zijn naam moeten krijgen. Al is in alle 3 de grote rondes top 4 rijden knapper dan een ritje natuurlijk.