Valverdes WK-deelname in gevaar?

dinsdag 22 september 2009 om 19:54

Vittorio Adorni, de Italiaanse voorzitter van de UCI, wil niet dat Alejandro Valverde, winnaar van de Vuelta en een kanshebber op de regenboogtrui, aan de start verschijnt van het Wereldkampioenschap eind deze week. Dit omdat het nog steeds onduidelijk is of Valverde al dan niet betrokken is in Operación Puerto, het dopingschandaal rond Eufemiano Fuentes.

“Ik ga de situatie samen met Pat McQuaid evalueren. Het WK is de Vuelta niet: het wordt georganiseerd door de UCI en er kan dus beslist worden de Spanjaard niet toe laten,” aldus Adorni op cyclingnews.com. “Maar toch zal dit niet makkelijk worden.” Niets lijkt minder waar, want ook in 2007 was Valverde niet welkom op het WK. Hij mocht toen pas starten na een uitspraak van het CAS.

Wat volgens Adorni het beschermen van de reputatie van het WK is, is volgens Juan Carlos Castaño, voorzitter van de Spaanse wielerbond, een poging om de Spaanse ploeg te destabiliseren. “Adorni zegt dit enkel om de druk op ons te vergroten en om zelf te proberen profiteren van de situatie.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair