UCI zet nieuw middel in voor bestrijding van technologische fraude

maandag 12 juli 2021 om 14:01
UCI zet nieuw middel in voor bestrijding van technologische fraude

foto: Cor Vos

Na de introductie van magnetische tablets in 2016 en mobiele röntgenapparatuur in 2018 gaat de UCI een nieuw backscatter-systeem inzetten om technologische fraude te bestrijden. De nieuwe techniek wordt onder meer ingezet tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

De strijd tegen technologische fraude is een belangrijk punt in het actieplan Agenda 2022 van de UCI. Het nieuwe backscatter-systeem is een relatief compact en licht mobiel apparaat dat meteen de binnenkant van een fiets in beeld kan brengen en dat die beelden via een beveiligde verbinding kan delen met de rest van de wereld. Op de Spelen van Tokio wordt de nieuwe techniek tijdens de weg-, mountainbike- en baanwedstrijden ingezet. Ook tijdens het WK mountainbike in Val di Sole en het WK wielrennen in Vlaanderen wordt deze techniek gebruikt.

De strijd tegen technologische fraude is een van de taken van UCI Innovation Manager Michael Rogers. “De UCI neemt de strijd tegen technologische fraude zeer serieus. Daarom blijven we vernieuwen om de effectiviteit van onze tests verder te verbeteren. Onze nieuwe backscatter-technologie die in Tokio wordt gebruikt is een belangrijke stap voorwaarts in ons streven om er zeker van te zijn dat we het vertrouwen hebben van de fans en alle belanghebbenden van de wielersport”, aldus de Australische oud-renner.

720 tests in de Tour de France
Ook deelde de UCI mede dat in de eerste twee weken van de Tour de France in totaal 720 tests zijn uitgevoerd in de strijd tegen technologische fraude. Alle tests bleken negatief. Van alle tests zijn er 606 uitgevoerd met magnetische tablets. De mobiele röntgenapparatuur is losgelaten in de 114 andere tests. Na iedere etappe worden in ieder geval de fietsen van de etappewinnaar en de geletruidrager doorgelicht. De andere fietsen worden door de UCI geselecteerd op basis van haar informatie en intelligentie, of zijn onderdeel van gerichte antidopingcontroles.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Reiger 12 juli 2021 om 14:05

Heel raar dat ze van te voren aankondigen waarmee ze gaan controleren. Zo vang je toch niemand? Dat is hetzelfde met snelheidcontroles aankondigen. Iedereen dus op de rem. In het diepste geheim iets ontwikkelen en dan ineens toepassen. Dat is wat er nodig is om eventuele fraudeurs te pakken. Wie het ook is..

Barry Batsbak 12 juli 2021 om 14:18

Eigenlijk zou het de opsporingsmethode zo eenvoudig moeten zijn dat je moeiteloos alle deelnemers langs kunt. Het doel is eerlijke sport. Het doel is niet fraudeurs aanpakken. Als je van tevoren aangeeft alle fietsen te controleren dan sluit je oneerlijke sport normaal gesproken uit. Als je aangeeft héél misschien, naderhand en steekproefsgewijs hier en daar een fiets te controleren wordt het een kansberekening.

Reiger 12 juli 2021 om 14:29

Een soort van scanpoort waar iedereen doorheen moet inclusief de volgwagens met de reservefietsen? Ja waarom niet? Moet toch te maken zijn. Alles voor een eerlijke sport.

Marco 12 juli 2021 om 15:05

Het is te maken want het bestaat al. Het is dat apparaat waar op de luchthaven je koffer doorheen gaat en dat is er ook groter zodat je er zelf door kunt.

https://www.nbcnews.com/id/wbna49481455

Voor fietsen zal het goed werken maar renners en hele ploegen is blijkbaar geen goed idee omdat je bij te vaak in zo’n ding staan kanker krijgt.

Polleke 12 juli 2021 om 14:18

Blijven lachen daar in Aigle… Rogers gaat op jacht naar fraudeurs… zou er nu niemand in zo’n vergadering zitten die daar een rode lamp ziet knipperen ? Awel, neen dus…

Reiger 12 juli 2021 om 14:35

Beetje eens ben ik het wel met je. Het geeft natuurlijk toch een beeld van een slager die zijn eigen vlees keurt. Waarom niet een onafhankelijke instantie in de arm nemen?

ZureVla 12 juli 2021 om 14:22

Hoeveel tecnische fraude is er de afgelopen jaren op dit niveau opgespoord? Nul toch? Waarom steken ze hier dan geld, middelen en mankracht in?? Er zijn tal van andere vlakken waar investeringen veel meer lonen, voor renners en kijkers (maar niet voor de UCI zelf kennelijk).

xistnc 12 juli 2021 om 14:28

Kennelijk werkt het dus.

Michelangelo 12 juli 2021 om 15:01

Ik ben benieuwd op welke manieren je kunt foefelen met je fiets, zonder dat het opspoorbaar is. Voor hulp bij aandrijving heb je m.i. iets van een motortje en batterijsysteem nodig, of eventueel iets met magneten. En dus prima opspoorbaar met een scanner lijkt me.

Wat ik me wel voor kan stellen is dat je als renner sjoemelt met het gewicht van je fiets. Via een magnetisch plaatje vóór de keuring wat extra gewicht aan je fiets hangen, dat je er tijdens de rit af haalt. En er na de rit weer snel terug op plakt.

Of zijn jullie op de hoogte van andere manieren om iets met de fiets te doen waardoor deze harder gaat zonder eruit gevist te worden tijdens een controle?

jooprioolpijp 12 juli 2021 om 15:30

Zolang het perpetuum mobile niet uitgevonden is, gaan aandrijvingen ten eerste een motor en ten tweede een bron van energie nodig hebben. Het meest logisch is een elektromotor en die is op te sporen met bestaande technologie. Ipv baterijen zou je over zonnecellen (per definitie zichtbaar) of een brandstofcel kunnen nadenken, maar die hebben ook volume. Out-of-the-box denkend kom ik bij Willie Wortel-achtige dingen als sterke veren of druklucht (of buskruit) als energiereservoir, maar qua energiedichtheid (hoeveelheid energie per gewicht) zie ik dat niet 1-2-3 werken, en al helemaal niet zonder herrie te maken.
Klinkt mij meer als een actie voor de bühne, lekker daadkrachtig een niet-bestaand probleem oplossen.

Marco 12 juli 2021 om 15:41

een elektromotor is op te sporen met bestaande technologie omdat hij een magnetisch veld heeft. Echter een magnetisch veld kun je isoleren..

Het bekende verhaal.. boswachter vangt stroper en de stroper verzint iets nieuws

Het voordeel van deze nieuwe apparatuur zou trouwens zijn dat Zeeman niet op een klapstoeltje hoeft te zitten.

Martijn Arensman 12 juli 2021 om 15:42

@michelangelo
Je kent toch wel het verhaal van Femke van der Driessen? Het motormeisje van de cyclocross. Volgens mij is dit de enige bewezen technische fraude. Er zijn een hoop verhalen rondom Cancellara en Hesjedal.

Hieronder naar mijn mening de meest prikkelde vid:
https://youtu.be/VQpNIVGTFO8

Marco 12 juli 2021 om 16:02

@Martijn Arensman Wat aan die voorbeelden in de video interessant is, is dat de pedalen altijd stil staan.. Dat betekend dat de ketting ook stil hangt, als het wiel dan blijft draaien dan moet het een motor in de naaf zijn en niet op het bracket. Bij dat dichte wiel zie ik dat nog wel gebeuren om een motor en een batterij kwijt te kunnen maar hoe je dat bij die gewone wielen moet doen..

https://www.fiets.nl/2018/05/15/e-racefietsen-heeft-elektrische-racefiets-toekomst/

Michelangelo 12 juli 2021 om 16:03

@Martijn,
Ja ik ken het verhaal. dat was volgens mij een motortje op de trapas en een batterij in de zadelbuis. Maar dat zie je perfect met rontgen door een carbonnen frame lijkt me. Zoals je m.i. al dat soort abnormaliteiten zou moeten kunnen zien bij het doorlichten van een frame. Maar misschien zit ik er naast.

@Marco,
Ik zou dan zelf voorstander zijn van de "doodstraf voor de stroper".
Mechanische doping in een fiets lijkt bij uitstek iets dat een samenspel is tussen mechanieker en sporter, aangezien bij iedere wielerwedstrijd mechaniekers zorgen voor goed werkend materiaal. En waarbij ook mechaniekers regelmatig de hele fiets in- en uit elkaar halen. Die moeten dit óf zelf installeren óf in staat zijn dit te signaleren.

Door goede steekproeven met rontgen en door soms hele fietsen uit elkaar te halen, moet je zorgen dat er een fatsoenlijke pakkans is. En vervolgens bij mechanische doping binnen een ploeg gewoon de hele ploeg voor een jaar uit de competitie halen. Het lijkt me niet dat je dan als renner en mechanieker de banen van al je collega's op het spel wilt zetten (nog even afgezien van je eigen reputatie en toekomst als wielrennner). En mocht dit met steun van het ploegmanagement gebeuren, dan heb je als ploeg sowieso geen plek in het huidige wielrennen wat mij betreft.

Ik geloof dus ook persoonlijk niet in veel nieuwe snufjes op dat vlak, maar het veel beter uitnutten van de middelen die er nu zijn. Want voor mijn gevoel is het ook het oplossen van een non-probleem.

Martijn Arensman 12 juli 2021 om 16:19

Het komt in deze video niet naar voren, maar er zijn theorieën over 2 soorten systemen:
-De motor in het bracket,
-en het achterwiel als grote spoel
Bij die laatste zou er in de framebrug een magneet zitten en in de wielen koper plaatjes met als effect dat het wiel een grote elektrische motor wordt. Echter heb ik vwb die laatste theorie nog nooit iets concreets gevonden.

Marco 12 juli 2021 om 16:24

@Martijn Arensman klinkt aannemelijk maar ik kan er idd ook helemaal niets over vinden

Het lijkt erop dat ze bij de e racefiets er niet in slagen om het klein te houden

Marco 12 juli 2021 om 16:46

@michelangelo

“Door goede steekproeven met rontgen en door soms hele fietsen uit elkaar te halen”

Wat ik zei.. met deze nieuwe apparatuur hoeven ze geen heel fiets uit elkaar te halen en dus hoeft Zeeman niet op een klapstoeltje te zitten.

Het magnetisch veld isoleren heeft met deze apparatuur geen zin meer

Michelangelo 12 juli 2021 om 16:53

@Marco,
mijn punt is dat we m.i. helemaal geen nieuwe middelen nodig hebben, maar gewoon een mecanicien in dienst van de UCI die een fiets in en uit elkaar kan halen. Ik heb dusdanig weinig argumentatie gezien waarom de bestaande middelen niet zouden werken. En laat Zeeman dan maar gerust op zijn klapstoeltje zitten….

Waarschijnlijk heeft dat nieuwe apparaat zodanig veel gekost dat je daar heel veel mechaniekers van kunt laten werken. En het apparaat zal ook onderhoud nodig hebben. Dus in plaats van een specialist op fietsgebied heb je bij de UCI iemand nodig die alles weet van dit systeem. Vraag me af wat beter is…

Waar ik enkel benieuwd naar blijf zijn de foefjes die je niet ziet als je een fiets doorlicht en/of uit elkaar sleutelt. Want dat is volgens mij waar dit systeem naar op zoek zou moeten.
En daar zou je gerust mogen inspelen op de angst voor ploegen en renners dat de consequenties dusdanig zwaar zijn dat je er al niet eens aan begint (bij wijze van spreken Russisch roulette met 5 van de 6 kamers gevuld, en het pistool gericht op het hoofd van je kind).

Marco 12 juli 2021 om 17:03

@michelangelo Dus waar je in een no time 150 fietsen kunt controleren op verborgen middelen, wil jij er voor elke etappe 150 uit elkaar halen? Of laten we zeggen de steekproef waar je mee zult komen.. ik meen dat ze deze tour op 700 controles zitten Waarvan 140 zware.. dus dat is dan 140 keer een fiets slopen die door een mecanicien precies is afgesteld.. (10 min voor de etappe) en dan de eerste etappe dat er een renner materiaal problemen onderweg heeft is het weer de schuld van de ASO

Sagan verdient 5 mln.. Rotterdam betaald 28 mln voor de tour iedereen zaagt dat het wielrennen eerlijk moet.. en als ze bij de UCI wat aanschaffen zou het te duur zijn

jooprioolpijp 12 juli 2021 om 17:36

Dat van een wiel als motor gaat 'm niet worden. Allereerst heb je geen metalen plaatjes nodig, maar een spoel (om een magneetveld op te wekken dat aangetrokken of afgestoten kan worden door het statische veld van de permanente magneten). Waar precies de permanente magneten zitten (wiel of achterbrug) maakt niet uit, in alle gevallen is er een enorm strooiveld dat makkelijk te meten is en niet afgeschermd kan worden (want dan doet de motor het niet). Nog afgezien daarvan, door de grote luchtspleet tussen wiel en frame wordt dit nooit een efficiente motor.
Samenvattend, bedrieger-motoren zitten op grond van de onderliggende natuurkunde het beste in de trapas of een naaf. In de wielnaven is te weinig plek en zit je met draden die zichtbaar zijn. Blijft over de trapas. Oplossing: carbon frame -> doorlichten met ultrageluid of Röngen -> klaar.

Al Phila 12 juli 2021 om 14:33

Ze kunnen beter de renners controleren met die scanners. Ik las vandaag een stuk van Wielerflits waarin letterlijk wordt gezegd “er ligt een heel grote motor in die jongen” (Vingegaard).

SprintMaster 12 juli 2021 om 14:34

Hebben ze vermoedens dat er wordt gemanipuleerd?

re-cycle 12 juli 2021 om 15:05

worden de fietsen op de ploegleiderswagens ook aan een onderzoek onderworpen? dat er bij de start niets te vinden valt verbaast mij niet.

Dikke vrouw 12 juli 2021 om 15:16

Klopt die met motortjes staan op de auto of worden onderweg aangegeven, slim

Piet 12 juli 2021 om 15:19

De beroemde fietswissel van Landis?

Dikke vrouw 12 juli 2021 om 15:24

Cancellara had ook es een verzorger moet fiets langs de weg

Dikke vrouw 12 juli 2021 om 15:18

Ze zouden ook maar es een chaperonnetje bij de renners moeten houden de eerste 2 uren na de koers (dan 2uren mag het bloed niet gecontroleerd worden want mogelijk onregelmatig door de inspanning, en in die 2u wordt er dus heel wat bloed gezuiverd en afgetapt)

Piet 12 juli 2021 om 15:23

Gebruiken ze geen thermografische camera? Kun je gewoon ergens aan de weg verstopt neerzetten en filmen maar.

Marco 12 juli 2021 om 15:28

Wat wil je dan weten, of er in de fiets ergens een warmtebron zit?

the student 12 juli 2021 om 15:40

Is al gedaan. Behalve verdachtmakingen, leverde dat alleen de conclusie op dat slechte bracket lagers warm worden.

Piet 12 juli 2021 om 15:55

@Marco, jup een motor is een behoorlijke warmtebron. In Amerika zijn er succesvolle proeven mee gedaan.

Turtlehead 12 juli 2021 om 16:34

Iets wat er niet is, kun je ook niet vinden. Hetgeen weer iets heel anders is, dan als je niets vindt, is het er ook niet.
Zonde van het geld volgens mij. Beter medische doping verder bestrijden en inzetten op gezond sporten (ipv verhongeren en van supplementen leven).

Thijs E 12 juli 2021 om 17:00

“De andere fietsen worden door de UCI geselecteerd op basis van haar informatie en intelligentie, of zijn onderdeel van gerichte antidopingcontroles.”

Ik vermoed dat “intelligentie” in het Engelse origineel “intelligence” was, wat in dit geval beter vertaald wordt met inlichtingen of verkregen informatie. Niemand met enige intelligentie brengt dat woord in rechtstreeks positief verband met de UCI.

Headlines

Materiaalzone

Populair