UCI stelt nieuwe Classics Series uit

woensdag 11 december 2019 om 18:26
UCI stelt nieuwe Classics Series uit

foto: Cor Vos

De UCI heeft de introductie van de Classics Series tot nader order uitgesteld. Het klassement van de twintig belangrijkste eendagswedstrijden wordt opnieuw tegen het licht gehouden. Dat maakte de wielerbond vanavond bekend.

Volgens de UCI geeft dit besluit, dat op een symposium in Zwitserland aan vertegenwoordigers uit het peloton, teams en organisatoren werd medegedeeld, tijd om de Classics Series ‘samen met alle betrokken partijen op te bouwen’. In september 2018 werd unaniem een akkoord bereikt over de introductie van de nieuwe reeks.

“Overtuigd van de waarde van deze nieuwe reeks wedstrijden, die een bron van extra inkomsten zal opleveren die door de betrokken partijen wordt verdeeld dankzij een betere zichtbaarheid van eendagswedstrijden, zet de UCI de besprekingen met vertegenwoordigers uit de wielersport voort om een snelle lancering te realiseren.”

Tijdens het symposium riep UCI-voorzitter David Lappartient alle belanghebbenden op om samen te werken aan de toekomst van de wielersport.

UCI Classics Series
De Classics Series maken deel uit van een pakket hervormingen in de wielersport, waarover vorig jaar september een akkoord werd bereikt door ploegen, renners en wedstrijdorganisatoren. De vijf wielermonumenten en de vijftien belangrijkste eendagswedstrijden maken er deel van uit. De UCI hoopt met de introductie van de Classics Series de globalisatie van de wielersport te bevorderen en meer inkomsten voor alle partijen te genereren.

Tweeënhalve maand geleden werd bekend dat de AIGCP (de vereniging van professionele wielerteams) niet akkoord ging met de voorgestelde Classics Series. Een jaar eerder had de organisatie nog ingestemd met de plannen, op voorwaarde dat het regelmatigheidsklassement zou bijdragen aan de economische hervorming van de sport. Maar de ploegen waren niet oké met de uitwerking. Zo liet de AIGCP weten dat de UCI de rechten van de teams en renners niet respecteert.

Daarnaast kwam de opzet en aanpak van de Classics Series niet overeen met de voorgestelde plannen, aldus de belangenvereniging. De AIGCP liet de UCI dan ook weten dat het niet akkoord ging met de voorgestelde Classics Series. De vereniging was wel bereid om mee te werken aan de oorspronkelijke hervormingsplannen, mits de plannen bijdragen aan de economische hervorming van het wielrennen en de rechten van de teams worden gerespecteerd.


Lees meer: UCI Classics Series

Dit artikel delen:

3 Reacties

Covadonga 11 december 2019 om 19:46

Edit redactie: Is aangepast

0
Cyclinglife 11 december 2019 om 21:46

De uci wordt geregeld beticht van niet luisteren naar teams en renners. Het lijkt er in dit geval toch op dat ze luisteren naar hen. Nu maar hopen dat het niet voor de bühne is.

0
west 12 december 2019 om 09:15

Met andere woorden; de organisatoren blijken niet te willen betalen om bij dit regelmatigheidsklassementje te mogen horen…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone