UCI weerhield Victor Campenaerts van nieuwe werelduurrecordpoging
© Cor Vos
donderdag 16 april 2020 om 15:50

UCI weerhield Victor Campenaerts van nieuwe werelduurrecordpoging

Een jaar na zijn succesvolle werelduurrecordpoging plande Victor Campenaerts nog een tweede. Maar de UCI stelde zijn veto, zo vertelt de renner van NTT aan Het Nieuwsblad.

“Toen tijdens Parijs-Nice duidelijk werd dat veel wedstrijden zouden worden uitgesteld, rijpte het idee om drie weken in quarantaine te gaan op de wielerpiste van Londen voor een nieuwe poging”, vertelt Campenaerts. “Omdat sommige criticasters zegden dat ik Wiggins’ record enkel had kunnen breken omdat het op grote hoogte was, wou ik zijn afstand nog eens aanscherpen op zeeniveau en op dezelfde piste als die van hem.”

Alles zou volgens de regels van social distancing gebeuren, maar tien dagen na Campenaerts’ aanvraag kreeg hij toch geen groen licht. “De reden? Mijn poging zou niet goed zijn voor het imago van de wielersport.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
16 april 2020 16:11
De UCI heeft hem dus beschermd tegen een blamage, vriendelijk van ze.
    16 april 2020 16:16
    Dat toontje van jouw lijkt erg op Hollow Knight, Laten we hopen dat je het zelf bent want anders steek je kennelijk mensen aan met je denigrerende prietpraterij en ongeneerd k*ntelikken.
    16 april 2020 23:12
    @RV
    Je hebt zelf anders ook nogal een handje van denigrerende prietpraat...
    17 april 2020 10:18
    He gezellig, ons eigen azijndrinkertje @RV is er weer. Zoals altijd met een intelligente en onderbouwde reactie. Goed beargumenteerd!! Fijn, fijn. Inhoudelijk: Hoewel de UCI beleidsmatig in mijn optiek geen lange termijn visie heeft (verdienmodel wielrennen / wielerploegen, vermarkten sport, etc) lijkt me dit geen vreemde beslissing gezien de huidige situatie. Staat los van Campenaerts, maar heeft eerder te maken algehele beleid mbt organiseren van evenementen en de (reputatie)uitstraling als men dat toch zou toestaan vanuit de UCI. Nog afgezien van het feit of de overheid het zou toestaan.
16 april 2020 16:14
Snap ik, alles afgelasten en dan toch iets door laten gaan is op z'n minst onhandig. Er moeten toch veel mensen (onnodig) voor reizen enz.
16 april 2020 16:54
Juiste keuze van de UCI. Als in de hele wereld de sporten stop liggen, zou het wel heel vreemd zijn als Campenaerts zijn 'privé hobby' had mogen rijden op de baan.
Ik zou haast zeggen een domme Belg die in deze tijd voor een record wil gaan, ook al zou dit met alle richtlijnen eromheen gebeuren. Zou hij denken dat hij (en trainer) dan de enige zouden zijn die ervoor op de baan aanwezig moeten zijn?
16 april 2020 17:15
De uitleg kan op meerdere manieren opgevat worden.
Het is niet netjes dit te doen ivm corona en het beeld dat hij dan af geeft.
Of niet goed voor het imago dat hij 2x op rij de tijd verbeterd (uci ziet liever een tijdrijder in hart en nieren winnen)
Of niet goed je komt niet aan sir wiggens.
En kan het op nog wel wat manieren bedenken om uit te leggen.
16 april 2020 17:19
Blijft toch niet de meest snuggere renner, die Campenaerts.
16 april 2020 17:23
Geen voorjaarsklassiekers, maar alleen een wereldvreemde Belg die een uur lang rondjes fietst.. Lijkt me idd niet goed voor het imago van de wielersport..
16 april 2020 17:37
Werelduurrecordpoging op Zwift dan maar.
16 april 2020 21:41
Ik vind dat nu eens een verstandige beslissing van de UCI. Soms moet je mensen tegen d'r eigen enthousiasme beschermen.

Reacties zijn gesloten.