UAE-manager Gianetti over aantrekken Hirschi: “Deze kans kon ik niet laten liggen”

zondag 17 januari 2021 om 10:51
UAE-manager Gianetti over aantrekken Hirschi: “Deze kans kon ik niet laten liggen”

foto: Cor Vos

UAE-teammanager Mauro Gianetti is maar wat blij met het aantrekken van Marc Hirschi. De Zwitser besloot per direct te vertrekken bij Team DSM om vervolgens een driejarig contract te tekenen bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Gianetti: “Het was een kans die ik niet kon laten liggen.”

“De eerste contacten vonden plaats vlak voor de kerstdagen”, zo laat ex-prof Gianetti weten aan het Zwitserse RTS. “Fabian Cancellara, de manager van Hirschi, vroeg of ik interesse had in Marc. Wie is nu niet geïnteresseerd in een dergelijk talent? Het was een kans die ik echt niet kon laten liggen. Ik ben blij dat hij nu deel uitmaakt van onze ploeg.”

Gianetti verwacht veel van zijn jongere landgenoot. “Hij heeft talent, is een echte prof en ziet onze ploeg als de perfecte omgeving om verder te ontwikkelen. Zijn overgang is een van de grootste transfers in het wielrennen. Chris Froome is vertrokken naar Israel Start-Up Nation, maar Marc is veel jonger en zijn komst zal een grotere impact hebben.”

Klassementsrenner 
“Hij heeft de gave om op een ogenschijnlijk makkelijke manier wedstrijden te winnen. Dat was al zo bij de junioren en vervolgens ook bij de beloften met zijn wereldtitel op de weg. Hij zal een hoofdrolspeler blijven in de klassiekers, maar ik denk dat hij op alle terreinen competitief kan zijn. Hij kan ook schitteren als klassementsrenner in een grote ronde.”

Hirschi zal zich volgend jaar al testen in enkele korte rittenkoersen. “Ik weet zeker dat hij hard wil werken en nog meer wil verbeteren. Het is interessant om te zien wat we samen kunnen doen”, aldus Gianetti. “In de Ardennenklassiekers krijgt hij de steun van Tadej Pogačar, die ook goed is in dat soort wedstrijden.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

lander luypaert 17 januari 2021 om 11:18

Pogacar helpt Hirschi in Ardennen. En Hirschi in het treintje voor Pogacar dan. Benieuwd wat hij kan als klassementrenner.

0
Gala 17 januari 2021 om 11:40

Pagacar die Hirschi helpt in de Ardennen? Daar geloof ik geen zak van.
Hirschi had beter gebleven waar hij was maar nee, hij heeft er voor gekozen om het financiële boven het sportieve te plaatsen. We zullen zien.

0
lander luypaert 17 januari 2021 om 11:46

Als ik me niet vergis heeft Pogacar ook voor Roglic op het WK gereden.

0
Gala 17 januari 2021 om 12:35

Je vergist je. Pogacar is in de voorlaatste ronde weggesprongen om voor eigen winst te gaan.

0
S'mon 17 januari 2021 om 12:46

Om de loper uit te rollen voor Roglic.

0
Gala 18 januari 2021 om 06:55

S'mon
Dan wel een heel domme manier om de "loper uit te rollen".

0
Frank V 17 januari 2021 om 15:15

Beide koersend zoals ze dit jaar deden zowel in Luik als in de Tour, ongeacht dat ze nu hetzelfde truitje aan hebben, zal vuurwerk geven.

0
Jaap Jansen 17 januari 2021 om 15:42

“Fabian Cancellara, de manager van Hirschi, vroeg of ik interesse had in Marc”. Wat een vals spel van deze zaakwaarnemer. Hirschi lag nog ‘gewoon’ onder contract en dan hem gaan aanbieden.

0
FritsvanHoefelen 17 januari 2021 om 23:08

Cancellara heeft zich in de media altijd goed verkocht. Maar bleek eigenlijk altijd al een lul

0
Gala 18 januari 2021 om 06:53

Inderdaad een smeerlapke die alles kent van e-bikes. De "Femke Van Den Driessche" van het wegwielrennen.

0
john 18 januari 2021 om 08:37

Cancellara is toch die renner die tijdens de RvV de eerste elektrische fiets mocht uit testen ,(alleen heuveltjes op) maar om hem te beschermen hebben ze een onbekend meisje geschorst die iets wilden verdien door in het veld te rijden ,en die konden ze beter naaien dan die Zwitser

0
Gala 18 januari 2021 om 07:30

Als Cancellara nu ook nog een woordje mag meepraten in de “sportieve” werking van UAE wordt die ploeg in 2021 zo goed als onklopbaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone