Tweede seizoenszege Hodeg: “Lange tijd op zoek”

donderdag 30 mei 2019 om 08:24
Tweede seizoenszege Hodeg: “Lange tijd op zoek”

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg boekte gisteren in de Tour of Norway zijn tweede overwinning van dit seizoen. In februari wist de sprinter van Deceuninck-Quick-Step nog een rit in de Tour Colombia 2.1 te winnen. “Ik was al lange tijd op zoek naar een zege. Het voelt dan speciaal dat het eindelijk is gelukt”, reageert Hodeg op de ploegsite.

Na een goede lead-out wist Hodeg in de straten van Mandal thuisrijders Kristoffer Halvorsen en Edvald Boasson Hagen te verslaan. Het was de 31ste seizoenszege voor de ploeg. “Ik had het niet gekund zonder mijn ploegmaats”, erkent Hodeg. “Ze deden de hele dag weer geweldig werk in de achtervolging op de vluchters. We wisten dat de laatste bocht belangrijk zou zijn en wilden daar als eerste doorheen zijn.”

Onderweg lagen twee klimmetjes en ook in de finaleronde was er een heuvel. “Het was niet makkelijk, de rit was erg lastig en veel teams deden een gooi naar de winst. Het is ons gelukt en dat geeft meer vertrouwen voor de rest van de koers”, blikt Hodeg vooruit. Er komen nog meerdere sprintkansen in de Noorse rittenkoers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

JayJay 30 mei 2019 om 11:24

DQS toch al 31 rozen!

Chasse_patate 30 mei 2019 om 12:22

Ja maar 0 in de giro. Als het moet dan lukt het niet haha

Headlines

Materiaalzone

Populair