Twaalfde plek voor Van Emden: “Ik heb vandaag anti-Jos ingedeeld”

zondag 19 september 2021 om 18:39
Twaalfde plek voor Van Emden: “Ik heb vandaag anti-Jos ingedeeld”

foto: Cor Vos

Het ging tijdens het WK tijdrijden vooral over het duel tussen Filippo Ganna en Wout van Aert, maar de NOS sprak na afloop ook met Jos van Emden. De enige Nederlandse deelnemer eindigde als twaalfde, op net geen twee minuten van winnaar Ganna, en was na afloop te spreken over zijn prestatie.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Van Emden reed met een gemiddelde van 52,291 km/u over het parcours en moest slechts één seconde toegeven op de nummer tien in de daguitslag, Tourwinnaar Tadej Pogačar. De 36-jarige Nederlander finishte echter wel voor gepatenteerde tijdrijders als Nelson Oliveira, Rémi Cavagna, Mikkel Bjerg en Jan Tratnik. “Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden. Het was op deze afstand zelfs een van mijn betere tijdritten.”

Reserve 
Van Emden besloot met de nodige reserve van start te gaan. “Ik heb het vandaag op z’n ‘anti-Jos’ ingedeeld. Ik heb geprobeerd om zo vlak mogelijk te rijden. Dat kost wat moeite, maar aan het einde ben je daar blij mee. Normaal vertrek ik gewoon en zie ik wel waar het schip strandt. Dan wordt het halverwege vaak een gevecht. Nu heb ik het zo gedaan, wat gezien mijn leeftijd ook verstandiger is”, laat Van Emden met een glimlach weten.

Van Emden wist aan het einde van zijn tijdrit nog bijna de Spanjaard Carlos Rodriguez in te halen. “Ik begon hem al vrij snel te zien, dat was wel fijn. Dat heeft mij aan het einde toch wel een beetje geholpen en me een paar seconden opgeleverd. Het was gewoon zaak om zo hard mogelijk te rijden van start tot finish. Er waren geen passages waar je voor moest sparen. Het leek wat dat betreft een beetje op een Nederlands kampioenschap.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Franco Ballerini 19 september 2021 om 18:52

Inderdaad een zeer degelijke tijdrit. Over de gemiddelden gesproken: een heel groot gemis dat deze vandaag bij de tijdmetingen niet werden getoond.

0
Ronellenfitsch 19 september 2021 om 19:07

Keurig gedaan in dit veld.

0
Blackcanyon 19 september 2021 om 19:31

Hij had het beter kunnen indelen zoals bij dat deed in de afsluitende tijdrit van de giro enkele jaren terug. Toen won hij. Het WK is niet de plek om met een andere indeling te experimenteren. In een tijdrit moet je niet de eerste helft op reserve rijden.

Tony Martin, die bijna met pensioen gaat, ging wel max en lag na de finish lang naar adem te happen.

Van Emden had maar 3 plekjes voor REV hoeven te staan in de eindranking, … ja REV die ‘snotneus’ die hier vaak negatief wordt belicht.

0
Arry1337 19 september 2021 om 20:35

Wat lul jij nou ‘-.-

0
Aart van Woud 20 september 2021 om 07:54

Zelden zoveel onzin gelezen in een post!

0
Franky Vercauteren 19 september 2021 om 19:41

Amper 3 reacties voor de enige Nederlandse deelnemer, 4 met mijn reactie erbij. Waarvan dan nog minstens 2 van een Belg afkomstig zijn. Proficiat Jos met je 12e plaats, knap gereden.

0
Michiel 19 september 2021 om 19:48

Omdat wij realistisch zijn

0
Blackcanyon 19 september 2021 om 20:38

Ik ben geen Belg. Van Emden is tevreden.
Ik constateer dat Wout dat niet is. Wout heeft de topsportmentaliteit.

0
AnderJ 19 september 2021 om 19:59

Keurig gereden. Jos is niet (meer) de absolute top van de top (zeker als je ziet wie er nu niet bijwaren), maar zit daar wel tegen aan.

0
Barry Batsbak 19 september 2021 om 20:17

Prachtige stijl op de foto. Je zou bijna de prismabril weer van zolder halen.

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 20:47

die tijdrijders die alleen aero kunnen zijn met kop helemaal in de grond (zoals Jos hier) zien er nie uit. Het andere uiterste is Almeida met z'n gierennek. Ergens tussenin is het mooiste,

McNulty, Evenepoel, Asgreen

0
Wieuwe Lestra 19 september 2021 om 22:39

Wat als hij pro-Jos ingedeeld had? Dan was hij waarschijnlijk niet op 2 minuten gereden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone