Trek-Segafredo met Simmons en Brambilla in Strade Bianche

donderdag 3 maart 2022 om 16:43
Trek-Segafredo met Simmons en Brambilla in Strade Bianche

Quinn Simmons - foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft de selectie naar buiten gebracht waarmee ze Strade Bianche zal betwisten. De meest in het oog springende namen zijn Quinn Simmons, die zich vorig jaar al liet opmerken in de Toscaanse grindklassieker, en Gianluca Brambilla. De Italiaan werd in 2016 nog derde in Strade Bianche.

De nog altijd maar 20-jarige Simmons maakte vorig jaar, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al indruk in de prestigieuze wedstrijd over witte grindwegen. De Amerikaanse allrounder wist lange tijd zijn wagonnetje aan te haken bij de absolute wereldtoppers, al gooide een valpartij in de finale roet in het eten. Simmons reed dit seizoen in aanloop naar Strade Bianche in Frankrijk de Faun-Ardèche Classic (64ste) en Drôme Classic (16e).

Ook de 34-jarige Brambilla wist in het verleden al eens een hoofdrol te vertolken in de atypische Italiaanse klassieker. Zes jaar geleden deed hij nadrukkelijk mee om de overwinning en begon hij als eerste, en met een beperkte voorsprong, aan de laatste steile kilometer in het centrum van Siena. Het bleek niet genoeg voor de zege, aangezien Brambilla in extremis nog werd bijgehaald door de uiteindelijke winnaar Fabian Cancellara en Zdeněk Štybar.

Naast Simmons en Brambilla rekent Trek-Segafredo zaterdag ook op Dario Cataldo, Alexander Kamp, Jacopo Mosca, Toms Skujiņš en Edward Theuns.

Selectie Trek-Segafredo voor flag-it Strade Bianche (5 maart)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Dario Cataldo
flag-dk Alexander Kamp
flag-it Jacopo Mosca
flag-us Quinn Simmons
flag-lv Toms Skujiņš
flag-be Edward Theuns

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 3 maart 2022 om 19:01

Altijd de indruk dat Simmons heel wisselvallig presteert (soms een uitschieter en dan hoor je er een paar maanden niets van) maar als ik er z’n palmares op nakeek is dat blijkbaar gewoon omdat hij erg weinig koersen rijdt tussen die uitschieters.
Nu ook net als vorig jaar maar 2 wedstrijden voor Strade, toen reed hij nadien erg weinig tot aan zijn (eerder anonieme) Vuelta. Dit jaar wel op de longlist voor de Tour.

0
de adelaar 3 maart 2022 om 21:58

Ik had hier gehoopt op een electie van nieuwkomer Pelaud, rijdt die een andere wedstrijd?

0
Reutemeteut 4 maart 2022 om 09:30

Geen idee, maar lekker in de vroege vlucht in Milaan-Sanremo past die jongen beter allicht?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone