Tour 2019: Bardet hoopt te profiteren van tijdverlies

dinsdag 16 juli 2019 om 14:17
Tour 2019: Bardet hoopt te profiteren van tijdverlies

foto: Cor Vos

Het is voorlopig nog niet de Tour van Romain Bardet. De kopman van AG2R La Mondiale verloor in de eerste week tijd op zijn directe concurrenten, waardoor hij zal moeten aanvallen in de resterende (berg)etappes. “Ik hoop te profiteren van mijn tijdverlies”, zo vertelt de Franse klimmer op de eerste rustdag.


Bardet begon als een van de grote favorieten aan de 106e editie van de Tour de France, maar de Franse publiekslieveling kreeg al enkele tikken te verwerken. Zo verloor hij in de ploegentijdrit meer dan één minuut op de winnende formatie, terwijl hij ook op La Planche des Belles Filles een van de verliezers was.

Gelukkig voor Bardet wist hij zich voorin te handhaven gedurende de waaieretappe naar Albi, waardoor hij toch met een beter gevoel de eerste Tourweek afsloot. “We hebben als ploeg laten zien dat we sterk zijn”, aldus Bardet. “Ik voel me ook een stuk optimistischer. We gaan nu richting mijn terrein”, zo doelt hij op de bergen.

“Ik voel geen druk meer”
Bardet staat na tien etappes op een vijftiende plaats in het klassement, maar zijn achterstand op titelverdediger Geraint Thomas bedraagt wel meer dan twee minuten. “Toch voel ik geen druk meer. Ik wil nu vooral genieten van mijn Tour. Ik hoop vanaf nu te profiteren van mijn tijdverlies.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rhohan 16 juli 2019 om 14:21

Hoezo heeft zijn ploeg ‘laten zien’ dat ze sterk zijn? Ik vind AG2R net zo bleek voor de dag komen als de kopman zelf. Ploegentijdrit was niet om aan te gluren, nergens echt vooraan geëindigd, geen initiatief genomen in de heuvels…

Ab Normaal 16 juli 2019 om 14:37

Precies. Wat een bullshit. Zeg dan niks, of iets in de trant van ‘er is nog niets verloren’. Maar niet dat de ploeg heeft laten zien dat ze sterk zijn…

Random wielerliefhebber. 17 juli 2019 om 11:35

Een waaieretappe overleven is voor een Franse ploeg al een hele prestatie.

Jean Dumas 16 juli 2019 om 14:26

Die gaat alleen nog voor een etappezege.

debbie1998 16 juli 2019 om 15:13

Sterk? De ploeg rijd als een natte krant, en hijzelf ook. Mag blij zijn als die 10e wordt!

Jan Blokland 16 juli 2019 om 15:47

Top tien haalt hij echt wel hoor. Allen voor de overwinning zal het moeilijk worden als je Thomas, Bernal, Kruiswijk , Buchmann al ver voor je hebt staan.
Maar ja, wat gisteren gebeurde had ook niemand verwacht. Dus wie weet, als ze hem een klein beetje de ruimte geven, kan de boel zomaar weer ontploffen. En wie weet zit Bardet dan wel aan de goede kant van de medaille.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair