Topcompetitie-wedstrijd Ronde van Limburg afgelast

zaterdag 7 augustus 2021 om 19:04
Topcompetitie-wedstrijd Ronde van Limburg afgelast

In 2019 won de Belg Brecht Stas - foto: Cor Vos

De Ronde van Limburg gaat dit jaar opnieuw niet door. Voor de Nederlandse eendagskoers, die deel uitmaakt van de Schwalbe Topcompetitie, is er te veel onzekerheid om de wedstrijd op 10 oktober door te laten gaan.

“De wedstrijd werd verplaatst naar begin oktober, in de verwachting dat het toegenomen aantal vaccinaties zou leiden tot het beteugelen van de pandemie. Helaas is de realiteit anders gebleken”, klinkt het in de verklaring van de organisatie, die in 2019 de zege zag gaan naar Brecht Stas uit België.

“Het omvangrijke pallet aan COVID-regelgeving levert voor onze organisatie een groot aantal restricties en te nemen maatregelen op om de koersen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Los van alle hiermee gemoeide praktische zaken en toegenomen kosten is het met name de grote onzekerheid over de situatie ten tijde van de koers, en de dan geldende richtlijnen, die ons parten speelt.”

“Verandert de regelgeving, dan moeten wij ons daar aan conformeren. Dat zou in een uiterst geval zelfs kunnen betekenen dat de koersen kort voor de geplande datum moeten worden afgelast. De hiermee gepaard gaande risico’s kunnen wij als stichtingsbestuur niet aangaan, waarmee wij geen ander besluit kunnen nemen dan de koersen voor 2021 géén doorgang te laten vinden.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Fast Freddy 7 augustus 2021 om 19:41

Schiet lekker op zo. Grote onzin ook. Iedereen kan tegen die tijd volledig gevaccineerd zijn. De rest lekker thuis uitzieken.

0
Bram Zwaluw 8 augustus 2021 om 19:28

Was het niet dat juist de “gevaccineerden” de grootste verspreiders zijn?

0
Brabander 7 augustus 2021 om 20:25

Alsof zo’n Topcompetitie-koers ook een ‘superspreadevent’ is. Amper een haan die ernaar kraait

0
Wheely 7 augustus 2021 om 20:40

Vreemd dat hier geen oplossing voor te vinden is. De kans dat het op last van de overheden wordt afgelast lijkt me niet zo heel groot, kunnen ze geen fonds in het leven roepen wat ze kunnen aanspreken op het moment dat het toch niet door kan gaan? Op een gegeven moment zal je toch verder moeten. Veel buitenlandse koersen laten zien dat het prima kan.

0
Brabander 7 augustus 2021 om 20:46

Ik snap het verschil ook niet zo goed met het buitenland hoor. Wat gaat er hier mis vraag je je af? Alles maar af blíjven gelasten is ook geen oplossing naar mijn mening

0
platteprijs 8 augustus 2021 om 08:00

Tijd voor een opiniestuk van Raymond.

0
xistnc 8 augustus 2021 om 08:23

De verhouding tussen inzet en prestige ligt hier voor wielerkoersen nu eenmaal anders dan in het buitenland. We zuchten een keer, halen onze schouders op – en doorrr.

0
zacht 8 augustus 2021 om 19:59

Ik snap dat de organisatie en andere partijen het financiële risico niet willen en kunnen lopen. En de ASO is zo’n beetje de enige die nog goed in de slappe was zit in de wielersport, al hebben de profrenners zelf ook niets te klagen. Voor dit soort koersen zit er helaas niet veel anders op dan de boel af te blazen.

0
Kaj 8 augustus 2021 om 20:21

@platteprijs In Limburg zijn ze erg van de regeltjes en rangen en standen. Dus zou Raymond het na het stuk tegen Limburgs trots De Staats Mijnen nu de veder op durven te nemen tegen de Ronde van Limburg? Jammer dat deze koers niet zo belangrijk is voor iemand die zich eigenlijk alleen maar voor de profs in gang trekt
@zacht waarom kan de Kempen dan wel door gaan? Henry vdB en zijn mannen staken de nek uit voor de renners en organiseerden een super mooi weekend.
Vroeger zei een trainer wel eens “De eerste keer afstappen maakt de tweede keer afstappen makkelijker”. Het skippen van koersen is de eerste stap om de koers het jaar erop weer te skippen. Denk dat we ons zorgen moeten maken over het feit dat er meer en meer organisatoren er mee gaan kappen.

0
Blackcanyon 8 augustus 2021 om 07:21

Mijn categorie gaat wel altijd door: de tobcompetitie.

0
Kaj 8 augustus 2021 om 13:21

Frappant de tweede Limburgse organisator die de handdoek gooit in een erg vroeg stadium. Ze hadden op z’n minst kunnen wachten tot nog het eerst volgende persmoment van het kabinet. Maar ja je kan je als organisator iets te gemakkelijk verstoppen achter de covid maatregelen en de eventuele kosten. Zo jammer een gemiste kans en zou er niet van staan te kijken als de derde Limburgse Topcomeptitie wedstrijd de Eurode omloop ook nog gaat sneuvelen.

0
zacht 8 augustus 2021 om 20:03

Ik neem aan dat sponsoren ook niet staan te trappelen, leveranciers willen hun geld zien, etc. Het is een enorm groot financieel risico dat je de komende jaren nog kunt voelen als het mis gaat. Liever over het winterseizoen heen tillen dan begin oktober een faillissement moeten aanvragen.

0
Henry van den Biggelaar 9 augustus 2021 om 12:21

Vooraf 2 dingen. 1) Iedere organisator van een klassieker verdient respect, want de eisen zijn de laatste jaren nogal opgeschroefd. 2) Knwu verdient een pluim voor de tijdige herschikking van de kalender 2021 (incl. politiebegeleiding).
@zacht. “Ik neem aan dat sponsors ook niet staan te trappelen”. Dat is een kwestie van commitment, dat kun je peilen. Wij hebben in Omloop der Kempen ook moeten afschalen (geen toertocht, geen G-wedstrijd, corona-restricties, vip-tent zeer beperkt), maar wij gingen vol voor de sport. Enig risico nemen hoort bij het vak organisator. Als iedereen naar volgend jaar kijkt, is het seizoen snel voorbij. Dan kunnen we juichen om medailles in Tokio, maar aan de basis gaat het gigantisch mis!

0
Henry van den Biggelaar 8 augustus 2021 om 18:37

Wat ben ik blij dat we binnen ons bestuur moedig en unaniem hebben besloten om alle (corona)obstakels te tackelen en koste wat kost te gaan rijden. Daarmee is de Topcompetitie Mannen gestart op 4 juli 2021. Hopelijk volgen er nog meerdere wedstrijden om het seizoen 2021 voor de TCM draaglijk te maken. Forza!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone