Toms Skujins blijft tot eind 2024 bij Trek-Segafredo

donderdag 20 oktober 2022 om 17:42
Toms Skujins blijft tot eind 2024 bij Trek-Segafredo

foto: Cor Vos

Toms Skujins heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met twee jaar verlengd. Dat betekent dat de ervaren Let, inmiddels 31 jaar oud, tot eind 2024 onder contract ligt bij het Amerikaanse WorldTeam.

In 2018 debuteerde Skujins voor Trek-Segafredo, nadat hij daarvoor twee jaar uitkwam voor Cannondale-Drapac. Sinds zijn transfer boekte de rasaanvaller acht overwinningen, waaronder een rit in de Tour of California, Tre Valli Varesine en vijf nationale titels. “Er is geen betere plek voor mij de komende twee jaar”, vertelt Skujins over zijn contractverlenging.

“Elk jaar bij de ploeg heb ik een stap omhoog gezet. Dat heeft soms goed uitgepakt, maar soms niet als je kijkt naar mijn resultaten. Maar mijn kwaliteiten om de ploeg te helpen zijn ook jaarlijks gegroeid”, gaat hij verder. “Nu breken er weer nieuwe, veelbelovende renners door zoals Mattias Skjelmose en ik kijk ernaar uit om hem verder te helpen.”

Afgelopen jaar reed Skujins de kasseienklassiekers, waar hij in het verleden vaker de heuvelkoersen voorrang gaf. “Maar er zijn nog zoveel koersen die ik wil rijden”, geeft de Let mee. “Een doel dat ik nog heb voor de komende twee seizoenen, is een etappe winnen in een grote ronde.”

Ook binnen Trek-Segafredo zijn ze blij dat Skujins nog twee jaar blijft. “Toms is loyaal, betrouwbaar en heel professioneel. Hij is de belichaming van de spirit van onze ploeg en daarom is hij ook heel populair onder onze fans en binnen de ploeg”, zegt manager Luca Guercilena. “We weten dat hij resultaten kan boeken als de kans zich voordoet, maar tegelijkertijd is hij ook van belang als wegkapitein en helpende hand voor de jonge renners.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Bielefeld 20 oktober 2022 om 18:12

Ik vraag me wel af waarom het zolang heeft geduurd voordat Skujins bijtekende als je leest hoe erg ze hem waarderen in de ploeg.

0
Samamba 20 oktober 2022 om 19:46

Sommige ploegen wachten om een of andere reden bij sommige renners gewoon heel lang om dat officieel te maken. Bij Trek hadden ze al eens laten vallen een hele tijd geleden dat hun team voor ’23 eigenlijk al vol zat. Het was eigenlijk een publiek geheim dat Skujins ging blijven.

Bij Astana bijvoorbeeld staan er officieel slechts 21 renners onder contract voor volgend jaar maar Vino zelf heeft in een interview meer dan een maand geleden als eens gezegd dat hun selectie voor 2023 zo goed als vol zat. Veel jongens dus die eigenlijk al bijgetekend hebben (bv. Fedorov waarschijnlijk).

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone