Tom Pidcock klasse apart in bergrit Giro U23 naar Montespugla

vrijdag 4 september 2020 om 15:33
Tom Pidcock klasse apart in bergrit Giro U23 naar Montespugla

foto: Giro d'Italia U23

Tom Pidcock heeft in de Giro d’Italia voor beloften zijn status als topfavoriet nog maar eens bevestigd. De 21-jarige Brit van Trinity was in de 116 kilometer lange bergetappe met aankomst op Montespugla een klasse apart. Hij kwam solo over de finish.

De vroege vluchters hadden geen schijn van kans op de lange slotklim naar Montespugla. Op deze col van liefst 27 kilometer aan gemiddeld 6% werden zij ruim voor de finish gegrepen door een favorietengroep die aangevoerd werd door roze trui Tom Pidcock.

De Britse alleskunner bepaalde het tempo onder de favorieten en plaatste vijf kilometer onder de top een demarrage. Pidcock pakte al snel een halve minuut en passeerde de finish met een ruime voorsprong. Daarmee wist hij zijn leidende positie in het algemeen klassement verder uit te breiden.

Het is voor Pidcock zijn tweede ritzege van de Giro U23, na zijn solozege in de vierde rit met aankomst in Bolca. De ‘Baby Giro’ eindigt zaterdag met een nieuwe bergetappe, met start en finish in Aprica en onderweg de beklimming van de Mortirolo.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sephiroth 4 september 2020 om 15:40

knap maar toch ook saai als je zoveel sterker bent dan de rest.

Hollow Knight 4 september 2020 om 15:43

Vooral dom, had al twee jaar prof moeten zijn.

bilthoven 4 september 2020 om 15:41

Inderdaad een klasse apart deze man! Heel benieuwd wat hij volgend jaar gaat laten zien.

lander luypaert 4 september 2020 om 16:15

Waar rijdt die volgend jaar?

Chris Van Uden 4 september 2020 om 16:24

Als Ineos zijn contigent Britse renners wil opschroeven, zou dit geen verkeerde voor ze zijn denk ik

moa 4 september 2020 om 18:23

Rijdt wel al jaren op een specialized.

Maar wat doet die hier nog eigenlijk. Beetje een type MVDP. Zelf kiezen waar je rijdt en in welke discipline. Net zoals VDP zal die toch echt wel moeten kiezen als ie ergens absolute top in wil zijn, op regelmatige basis.

boenk 4 september 2020 om 18:47

Hij kan denk ik en stukje beter klimmen dan MvdP, maar gaat nooit hetzelfde niveau halen in zware kasseiklassiekers, vrees ik.

boenk 4 september 2020 om 18:11

Vandenabeele, 3de man bij Lotto doet het best goed, na het uitvallen van zijn twee kopmannen.

blix 4 september 2020 om 20:56

Het Trinity team van Pidcock is zo’n beetje een tweede Alpecin Fenix aan het worden, een team rond 1 multigetalenteerde kopman die lekker zijn eigen ding wil doen. In september en oktober World Cups MTB in Nove Mesto en het WK in Leogang, tussendoor nog het WK op de weg in Imola bij de profs (?) , en dan hup het veldritseizoen in. Niet vergeten dat deze man in maart ook al vertrekkensklaar stond voor de Cape Epic, die op het laatste nippertje werd afgelast. Het is die succescolle combinatie van disciplines die hem voor mij zo’n fenomeen maakt, net als Matje.

Headlines

Populair

Materiaalzone