Tom Dumoulin: “Leuker wanneer alle sprinters er nog bij waren geweest”

vrijdag 20 juli 2018 om 20:30

Volgens Tom Dumoulin zou de organisatie van de Tour de France om de sprinters tegemoet te komen in bergetappes best een ruimere tijdslimiet mogen hanteren. “Daar zouden ze best naar kunnen kijken. Op een dag als vandaag was het leuker geweest wanneer de sprinters er nog bij waren geweest. Misschien moeten ze de tijdslimiet ruimer nemen. Dat doet de Giro namelijk wel”, aldus Dumoulin.

De kopman van Sunweb is daarnaast van mening dat de Tour tot dusver minder lastig was dan de start van de Giro. “Gisteren was extreem zwaar, maar verder was de Giro fysiek gezien zwaarder in de eerste twaalf, dertien dagen. Wat dat betreft valt het nog mee.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

DrJ 20 juli 2018 om 20:32

Dus we kunnen nog wat verwachten van Tom in de 3e week.

rvb 20 juli 2018 om 20:48

Een beetje sprinter gaat naar huis bij horse-category, dat zijn de echte.

ah-ja 20 juli 2018 om 21:30

Die denk al vooruit, als Evenepoel mee doet over een paar jaar

Jungle Man 20 juli 2018 om 22:16

Sprinters zijn vaak degenen die er in de giro eerder de brui aan geven

Covadonga 20 juli 2018 om 23:53

Hij zou het aankijken hoe hij er de laatse week voor zou staan. Goed dus! En nu vasthouden.

TeamNL 21 juli 2018 om 00:03

Sieraad voor de sport!

simplex 21 juli 2018 om 00:25

Inderdaad een sieraad voor de sport en ook voor eerlijke communicatie in het algemeen.
Dumoulin weet op kennis van zaken en gevoel en emotie het publiek perfect en open en eerlijk te informeren. Kiest zijn woorden zorgvuldig uit zonder iets aan de boodschap af te willen doen.
Ik heb al decennia lang nederlandse- en buitenlandse renners gezien en gehoord en gelezen maar zoals Dumoulin zich presenteert is zo veel anders als we in het wielrennen gewend zijn.
Als renner en als mens hors categorie!
De nieuwe patron is er wel degelijk en kan zorgen voor noodzakelijke verbeteringen.

marehoek 21 juli 2018 om 08:57

@Simplex. 100% mee eens.

martini151 21 juli 2018 om 09:08

@simplex

Ik ben het er minder mee eens. Ik vind hem niet altijd even leuk. Zijn emotie kan hij inderdaad overdragen, maar gaat in mijn ogen soms te ver. Ik ben bang dat hij zich langzaam maar zeker belangrijk begint te voelen.

Edit.. Als voorbeeld, hij kijkt zijn gesprekspartner niet (altijd) aan. Iets wat ik persoonlijk een belangrijk teken van respect vind. Bij mij komen renners als Mollema, Kruijswijk, ten Dam, Oomen, Tankink en Tolhoek veel sympathieker over

Sunnyweb 21 juli 2018 om 11:08

@Martini151. De mannen die je noemt komen op mij ook wel eens over als relaxter. Mollema en Kruijswijk weten dat ze geen topfavoriet zijn maar ook niet geheel kansloos. Dus als het lukt is het vooral genieten en een bonus voor hun. Oomen en Tolhoek rijden nu nog in de schaduw van en hoeven nog niets. Kelderman als voorbeeld had nog niemand om in de schaduw te rijden en werd wel snel genoemd als de potentiele podiumkandidaat voor ndl en is ook bepaald geen kei in de media. Gesink heeft iets eerder ook al meteen die druk gevoeld. Daarna is Dumoulin snel een winnaar gebleken en trekt met zijn uitstraling de media naar zich toe als een magneet. Na zijn Giro winst had hij het daar heel moeilijk mee. Misschien is hij van nature iemand die liever geen aandacht krijgt en dan kijk je misschien onbewust ook iemand niet aan. Karakter speelt zeker mee maar druk van buitenaf en de aanloop naar de top is zeker ook van invloed hoe iemand gevormd wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.