Tim Merlier haalt, ondanks blootliggende spier, de finish in Parijs-Roubaix

dinsdag 19 april 2022 om 12:12
Tim Merlier haalt, ondanks blootliggende spier, de finish in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos (archief)

Tim Merlier moet zijn geplande hoogtestage in aanloop naar de Giro d’Italia uitstellen. De sprinter van Alpecin-Fenix kwam zondag ten val in Parijs-Roubaix en moet wat gas terugnemen. “De komende dagen staan in het teken van recuperatie”, klinkt het in gesprek met Sporza.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Het peloton is niet ongeschonden gebleven in de 119e editie van Parijs-Roubaix. Merlier leek op weg naar een top 15-notering in de helleklassieker, maar kwam op de kasseien van Carrefour de l’Arbre ten val. “Er viel een gat en ik wilde de renner voor mij inhalen, maar die ontweek net een put. Mijn stuur sloeg dubbel, ik maakte een salto en kwam pittig ten val”, doet de rappe man zijn verhaal na een razendsnelle en felbetwiste editie van Parijs-Roubaix.

Merlier zag al vrij snel dat het niet goed was. “Een grote open wonde aan mijn elleboog, die hevig bloedde en vol steentjes zat. Je kon zelfs een spier zien liggen. Na de koers hebben ze mijn elleboog met een operatie volledig moeten reinigen.” De West-Vlaming wilde echter niet zomaar opgeven. “Achteraf gezien was ik beter in een ziekenwagen gestapt, maar de pijn viel mee. Het bloed was wel angstaanjagend.”

“Al slalommend en met de hulp van collega’s heb ik Roubaix gehaald”
“En als renner wil je de finish halen. Zo ver was het ook niet meer. Na twee lekke banden had ik al stevig geknokt en ik dacht ook aan mijn oma. Dat motiveerde me om door te bijten”, aldus Merlier, die voor de start te horen kreeg dat zijn grootmoeder was overleden. “Ik had wel snel door dat een plaats in de top 15 te hoog gegrepen was met één arm. Al slalommend en met de hulp van collega’s heb ik Roubaix gehaald.”

Merlier kwam uiteindelijk als veertigste over de finish op de iconische velodroom van Roubaix, op zeven minuten van winnaar Dylan van Baarle. Na zijn aankomst werd hij met een open wond aan zijn rechterelleboog meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij ’s avonds nog onder het mes ging. “Om mijn elleboog grondig te herstellen, hebben ze me gisteravond onder narcose gebracht. Vandaag voelde ik me bijgevolg wat slapjes.”

“Hoogtestage voor Giro d’Italia stel ik even uit”

De 29-jarige sprinter zal nu enkele dagen rust nemen, om vervolgens zijn voorbereiding op de Giro d’Italia te hervatten. Zijn deelname komt niet in gevaar. Merlier: “Met het oog op de Ronde van Italië zou ik op hoogtestage trekken, maar dat stel ik even uit. Ik zal snel weer kunnen fietsen, maar de vraag is hoe die wonde reageert. En een extra valpartij kan ik nu ook missen als kiespijn.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Geel Zwarte Bril 19 april 2022 om 12:27

Onverantwoord van zijn team om hem door te laten rijden.

thorsen 19 april 2022 om 12:35

De vraag is ook in hoeverre er uberhaupt een ploegleiding bij aanwezig was. Kan natuurlijk zijn dat die helemaal niet in de buurt waren en alleen hadden gehoord dat hij was gevallen.

Ronellenfitsch 19 april 2022 om 12:50

Kans lijkt me inderdaad groot dat ploegauto 1 achter VdP zat en auto 2 ver erachter, en de ploegleiding hem pas na de streep zag

Boomie1 19 april 2022 om 13:08

Van de ploegleiding of van hemzelf? Je bent nog altijd baas over je eigen lichaam

Polleke 19 april 2022 om 12:27

Tja, de vraag rijst of het allemaal nog te verantwoorden valt… zo afhankelijk van materiaalpech en/of lichamelijk letsel om een goed resultaat te halen maakt PR meer tot een tombola dan een wielerwedstrijd… maar ondertussen gaat het gemelk over de veiligheid verder…

Pizzi 19 april 2022 om 12:30

Heb meer moeite met dat ze een Sénéchal door laten rijden. Maar ook hierbij kun je je inderdaad afvragen of dit nou zo slim is.

Ronellenfitsch 19 april 2022 om 12:36

Pfff, harde jongens zijn het toch. Ik kan me ook voorstellen dat een renner met nog een half uur te gaan niet aan opgeven denkt zodra hij een werkende fiets heeft, en de ploegleiding hem ook niet kan beoordelen …

Kopinkas 19 april 2022 om 12:44

Crazy. Merlier komt uit Kortrijk, maar misschien heeft zijn familie wel roots in het nabijgelegen Spiere-Helkijn…

Jean Dumas 19 april 2022 om 13:26

Mag je van de UCI wel met een blootliggende spier rondrijden? Niet waar publiek staat denk ik.
Beterschap natuurlijk.

Polleke 19 april 2022 om 13:59

Dat geldt maar voor één bepaalde spier…

nobrakes 19 april 2022 om 14:49

Natuurlijk mooi verhaal maar belachelijk dat hij doorrijd. Dan ben je zowel als ploegleiding als renner niet goed bij je hoofd.

Headlines

Materiaalzone

Populair