Tiesj Benoot elfde op Muur van Hoei: “Geeft hoop richting Luik-Bastenaken-Luik”

woensdag 20 april 2022 om 18:28
Tiesj Benoot elfde op Muur van Hoei: “Geeft hoop richting Luik-Bastenaken-Luik”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft in de Waalse Pijl geen top-10-plaats kunnen behalen. De Nederlandse formatie zag kopman Tiesj Benoot elfde worden op de Muur van Hoei, terwijl Jonas Vingegaard onderweg opgaf. “Hij gaf halverwege de koers aan zich niet optimaal te voelen”, aldus ploegleider Grischa Niermann.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Primož Roglič rekende Jumbo-Visma op Vingegaard en Benoot in de Waalse Pijl, maar de Deen gaf niet thuis. “We gokten vandaag eigenlijk op Jonas Vingegaard. We wilden hem uitspelen in de finale, maar hij bleek een mindere dag te hebben”, zegt Benoot daarover. Een complete verrassing is het niet voor Niermann: “Jonas kent wel vaker een mindere dag in een eendagskoers. Wellicht ondervond hij nog de naweeën van de afgelopen zware weken.”

Benoot moest daardoor de kastanjes uit het vuur halen. Hij werd uiteindelijk elfde, in een groep op zeven seconden van winnaar Dylan Teuns. “Dit resultaat geeft hoop richting Luik-Bastenaken-Luik van zondag”, vertelt de Belg. “Ik denk dat het een realistisch resultaat is. De aankomst op de Muur van Hoei is typisch specialistenwerk. De lichte mannen zijn in het voordeel.”

“Tiesj reed een sterke beklimming, maar zakte in de laatste meters wat terug”, zag ook Niermann. “Het is een resultaat waar we mee kunnen leven, maar we kwamen hier eigenlijk voor een kortere uitslag. Het is niet Tiesj zijn specialiteit, want hij is niet de meest explosieve renner.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Alfons Haavers 20 april 2022 om 18:55

Is bezig aan een top voorjaar, maar ook hier kom je weer tot de conclusie dat winnen heel erg moeilijk is als het niet kan vanuit de schaduw van een kanon als van Aert of Roglic. Heeft op dat vlak dit voorjaar nog niet optimaal kunnen profiteren bij zijn nieuwe sterke team.

Voor Luik biedt dat dan inderdaad wel perspectieven.

0
Erik de Vlaming 20 april 2022 om 19:10

Welk perspectief? Bidon halen voor Wout van Aert in de laatste 25 kilometer mag ik hopen en daarna nog een keer zijn ballen er vanaf rijden zodat zijn kopman kan winnen!

0
Alfons Haavers 20 april 2022 om 19:14

Kans is groot dat het dat wordt, maar als ze weer met z’n allen naar Wout zitten te piepen kan hij het eens vanachter de rug proberen. Lijkt mij de voornaamste manier waarop Benoot nog eens een grote koers kan winnen.

0
S. Morgenstern 20 april 2022 om 19:20

Benoot reed de laatste twee jaar toptien in Luik. Heeft wat merkwaardigs om over hem in deze vorm te doen alsof nog een bidon halen op 25km zo’n beetje is wat je van hem moet verwachten

0
Erik de Vlaming 20 april 2022 om 19:05

Hoop doet leven!

Wat een mentaliteit als je al blij bent met een elfde plaats zou ik hem niet opstellen voor Luik! Wielrennen draait enkel om plek 1 als je dat als prof niet begrijpt dan moet je of tourtochten gaan rijden of knecht worden om ervoor te zorgen dat andere wel de kans krijgen om te winnen!

0
bartp25 20 april 2022 om 19:14

Een renner die niet zo zeer gemaakt is voor deze aankomst, die tussen allemaal echte Punchers en klimmers zo stand houd op deze aankomst mag zeker blij zijn en met vertrouwen kijken naar een koers die hem iets beter ligt.

Dus iedereen die niet eerste werd moet maar gaan knechten, wat een onzin maat. Bel jij Pogacar even dat hij zondag moet knechten voor een ploeggenoot?

0
Kopinkas 20 april 2022 om 19:18

‘t Is te hopen dat er geen Roger de Vlaming opstaat op dit forum, want in het echte leven was Erik altijd stukken bescheidener dan zijn broer…

Benoot is een topper natuurlijk, geen knecht, maar de gedroomde schaduwkopman. Zijn dag komt nog.

0
Erik de Vlaming 20 april 2022 om 19:40

Ja dat zou leuk zijn als hij gaat knechten zondag.

Het is gewoon een rare koers die Waalse Pijl waar iedereen op zijn eigen manier hoop uit haalt voor zondag. Iemand die slecht presteert zal zeggen dat zondag totaal anders is en iemand die goed presteert heeft dan weer hoop voor zondag. Gelukkig is Luik zwaarder en daarmee eerlijker! We gaan het zien zondag

0
Westfalen 20 april 2022 om 19:55

Vreemde logica. Waarom is zwaarder eerlijker ?

0
ddjong67 20 april 2022 om 20:09

@erik de v…g …. Ik neem aan dat jij je dan beperkt tot toertochten….

0
Franco Ballerini 20 april 2022 om 20:33

Het is tot dusverre (en wordt ook hierna) een rampjaar voor JV. Van Aert alles gezet op RvV en PR: mislukt. Roglic zware knieproblemen. Vingegaard die op het eerste heuveltje al niet kan volgen. De Nederlandse renners uit de ploeg: dramatisch. Geen lichtpuntje te bekennen.

0
Michelangelo 20 april 2022 om 20:42

Ben ik toch niet helemaal met je eens Franco. Als je PN wint en enkele semiklassiekers, dan kun je niet spreken over een rampjaar. Zeker als je ook nog eens kijkt naar de manier waarop dit gebeurde.

Maar het had wel nog veel mooier kunnen zijn. Want zowel Roglic als Van Aert (alsook Vos) zijn op het meest vervelende moment “out”. In wedstrijden als deze is Roglic toch een “zekerheidje” en Vingegaard duidelijk niet. En in de RVV of AGR ben je een stuk sterker met Wout aan de start.

Laten we het oordeel over het voorjaar geven na LBL. En dan ben ik een stuk milder over TJV dan over pakweg QS, DSM of noem nog maar een paar ploegen op.

0
Vangenechten 20 april 2022 om 20:43

Haha, een rampjaar voor JV?? Is er dan überhaupt een ploeg die geen rampjaar heeft momenteel?

0
Quesada Quesada 20 april 2022 om 21:12

https://firstcycling.com/m/ranking.php?d=12&y=2022
Blijkt toch dat de ploeg het in 2022 vrij aardig doet. En dat met een flinke lading tegenslag. Deels hierdoor zonder echte uitschieter, al staat PN als etappekoers natuurlijk heel hoog aangeschreven (en was een hoofddoel van de ploeg).

0
Mystery Rider 21 april 2022 om 04:21

Haha … jammer dat jullie het sarcasme van Franco niet begrijpen :)

0
Solkanar 21 april 2022 om 09:23

Echt slecht was het niet voor JV. Enkele mooie overwinningen en mooie ereplaatsen (Omloop, PN, E3 en tweede in Wevelgem, 3e in se Amstel,..). Alleen ontbreekt de grote topklassieker. Grotendeels door de ziekte van Van Aert. Ik geloof niet echt in Van Aert of Benoot voor zondag. Maar zelfs dan is het voorjaar toch niet echt mislukt te noemen.
QS komt toch zwakker over dan normaal. Alaphillipe kwam toch gisteren (en in de Brabantse Pijl) duidelijk tekort. Zal zondag ook niet winnen. En Evenepoel laten ze nooit alleen wegrijden.
Maar wat te zeggen van DSM, dat vond ik pas echt zwak. Enkel gisteren met Anderson wat in beeld gereden. Verder zo goed als onzichtbaar in de klassiekers.
Ook Bora en Astana bijna nergens gezien.

0
Shinzawai 21 april 2022 om 01:10

Benoot rijdt gewoon een prima voorjaar en verdient daarvoor de nodige complimenten. De Waalse Pijl ligt hem vanzelfsprekend niet, maar in Luik heeft hij vaker sterk gereden, dus verwacht ik hem gewoon in de finale. Zeer waarschijnlijk niet voor de winst, maar zeker voor top-10 of als meesterknecht voor Van Aert.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone