Thalita de Jong keert eind deze maand terug in competitie

zondag 5 mei 2019 om 11:31
Thalita de Jong keert eind deze maand terug in competitie

Thalita de Jong - foto: Paul Hinnick

Thalita de Jong wil eind deze maand weer aan de start van een wielerkoers staan. De wereldkampioene veldrijden van 2016 in Heusden-Zolder veldrijden meldt op de website van haar ploeg Chevalmeire dat zij na een jaar blessureleed weer een startnummer op zal spelden.

Voordat het zover is, zal zij met de Nederlandse selectie op stage gaan in Toscane. Op 30 mei maakt zij haar rentree in het criterium de Ronde van Lekkerkerk. Op 10 juni maakt zij haar opwachting tijdens het districtkampioenschap in Woensdrecht, waarna vijf dagen later een koers in het Belgische Terjoden volgt. Na een nationale wedstrijd op 22 juni hoopt zij op 29 juni aan de start te staan van het Nederlands Kampioenschap.

De Jong stond enige tijd langs de kant vanwege overbelasting. Het wegprogramma van De Jong staat met name in het teken van haar comeback in het veld. “We zijn er heilig van overtuigd dat Thalita op termijn opnieuw een wereldtopper wordt”, vertelde de ploeg nog in januari.

Dit artikel delen:

4 Reacties

steven2743 5 mei 2019 om 11:51

Ik begrijp niet waarom zij telkens een éénmansploeg opricht. Waarom niet aansluiten bij een bestaand team. Gezamenlijk trainen, leren van elkaar moet toch minder druk geven dan alles alleen.

Het duel tussen haar en Verschueren op de koppenberg 2016 is voor mij het mooiste in de vrouwencross. Hoop dat ze dat niveau weer haalt.

007 5 mei 2019 om 16:24

Heb via via begrepen dat ze niet echt meer een goede match is met allerlei ploegen. Moeite met regels en orders opvolgen.

Daarnaast wel frappant dat de KNWU haar trainingskamp financiert. Genoeg rensters die de selectie uit gezet zijn wegens niet goede prestaties afgelopen jaar

assen 5 mei 2019 om 12:23

Goed nieuws, verheug me erop!

Arry1337 7 mei 2019 om 08:20

@redactie
De wereldkampioene veldrijden van 2016 in Heusden-Zolder veldrijden

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair