Teunissen loodst Van Aert naar winst op Champs-Élysées: “Hij is zo sterk”

zondag 18 juli 2021 om 19:58
Teunissen loodst Van Aert naar winst op Champs-Élysées: “Hij is zo sterk”

foto: Cor Vos

Mike Teunissen speelde een hoofdrol in de ritzege van Wout van Aert op de Champs-Élysées. De Nederlander van Jumbo-Visma trok de sprint aan voor de Belgische kampioen, die het vervolgens vakkundig afmaakte in Parijs. “Dit is prima afsluiten”, zegt hij met een understatement.

“Dit is wel lekker. Het was al lekker, met gisteren een mooie overwinning van Wout en Jonas Vingegaard op het podium”, aldus Teunissen bij de NOS. Zijn lead-out was er een uit het boekje. “Het was wel vet om dit te doen. Ik heb niet veel lead-outs gedaan dit jaar. Normaal doe ik dat met Dylan, maar nu had ik een ander takenpakket. Maar we mochten het proberen en dat is niet makkelijk met twee man. We moesten een beetje improviseren en dat is wel een van mijn sterke punten.”

“Wout kan goed positioneren, dus ik wist dat hij mij kan volgen. Hij zei ook dat hij vertrouwen had in mij. ‘Ik volg wel’, zei hij. We kwamen goed door de laatste bochten. En we konden zelf het moment kiezen om de sprint aan te gaan, dat is perfect. Wout is iemand die een van de beste sprinters is hier. Als hij in positie zit, moet je er maar overheen komen”, legt Teunissen uit.

‘Over de start in Bretagne spreekt niemand meer’
De Limburger wist dat het een lastige eindsprint zou worden. “Het was ook een sprint met tegenwind. Eigenlijk ging ik net iets te vroeg van kop af, maar Wout is zo sterk, dat hij dat ook wel aan kan. En je ziet, ze komen er niet overheen. Hij is de verdiende winnaar denk ik zo”, aldus de enige overgebleven Nederlander binnen de Tourploeg van Jumbo-Visma.

“Het begin van deze Tour in Bretagne was ronduit dramatisch, maar daar spreekt nu niemand meer over”, vertelt Teunissen. De ploeg sluit de Tour nu af met een tweede plek en vier ritzeges. “Vorig jaar reden we een goede Tour, maar dan ontbreekt de kers op de taart. Nu zijn we tweede, winnen we vier ritten en kleuren de koers met halve ploeg. De jongens die er niet bij zijn hebben daar ook een aandeel in. Het is de verdienste van de hele ploeg dat we zo goed hebben kunnen scoren.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

de adelaar 18 juli 2021 om 20:01

Dank Mike , mooi gedaan

ti-raleigh 18 juli 2021 om 20:06

Hij is toch uit Limburg ?

xistnc 18 juli 2021 om 20:08

Het Noordlimburgse Ysselstein in de Peel, meen ik.

ssj 18 juli 2021 om 20:08

Maar woont al even in Brabant (Rosmalen nu)

zacht 18 juli 2021 om 20:21

Hoewel ik geen fan ben van de bijna-pensionado een klein puntje voor Michel W.

Murcia 18 juli 2021 om 21:06

Verdient alle lof vandaag, na weer een gemiste klassiekerperiode en een val in de horrordagen voor TJV hier knap terug gekomen en nu van waarde voor de kopman op een geweldige manier. Hopelijk kan hij deze vorm ook etaleren in P-R.

Rufusvb 18 juli 2021 om 21:18

Heeft echt een goede Tour gereden in dienst van, gewoon een klasbak.

Wheely 18 juli 2021 om 22:27

Mooi om Mike weer te zien schitteren als leadout maar ook eergisteren in de ontsnapping vond ik het tof om hem weer even aan het front te zien. Gewoon een goede renner waar we in NL fier op mogen zijn. Die gele trui twee jaar terug was geen toeval, hopelijk draait ie een mooi najaar.

Mischa 18 juli 2021 om 22:47

Held. Fantastisch einde van een lange weg.

Piet 18 juli 2021 om 22:56

Wat een lead out, alsof Wout achter een brommer aan rijdt. Geen trein maar een locomotief. Hoge school sprinten, geweldig om te zien.

Quintenri 19 juli 2021 om 00:04

Fantastisch werk geleverd inderdaad. Ben wel fan van Teunissen, een renner met klasse die op sommige dagen ook gewoon oersterk is. Hopelijk blijft hij nu gespaard van blessures en valpartijen, dan kan hij zelf ook wel nog eens een mooie overwinning pakken denk ik!

pussyfooter 19 juli 2021 om 01:08

Ik heb net een vliegtuig met een gouden aura over mijn dorpje in de Antwerpse Kempen zien vliegen. Vlucht AF274 van Parijs naar Tokyo. Ik woon op 10 km vogelvlucht van Lille, het geboortedorp van WvA. En geloof het of niet, AF274 is ook boven Lille gevlogen. Is dit een teken? of was het de gouden helm van Greg die ook nog aan boord was?

Tom Dirkx 19 juli 2021 om 02:48

Wat ben je aan ’t roken??

Staf V 19 juli 2021 om 17:25

Een lead out en spurt uit het boekje.

Headlines

Materiaalzone

Populair