Talentvolle Kevin Vermaerke voor drie jaar naar Team Sunweb

vrijdag 14 augustus 2020 om 11:57
Talentvolle Kevin Vermaerke voor drie jaar naar Team Sunweb

foto: Cor Vos (archief)

Team Sunweb heeft zich weten te versterken met Kevin Vermaerke. De nog altijd maar 19-jarige Amerikaan heeft een driejarig contract getekend bij de Duitse WorldTour-ploeg. “Hier heb ik altijd van gedroomd”, zo laat Vermaerke weten in een persbericht.

Vermaerke is een 19-jarig talent dat sinds vorig jaar aan de slag is bij Hagens Berman Axeon, het team van manager Axel Merckx. Vorig jaar won hij de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik, vóór Victor Verschaeve en Tobias Foss. Twee weken later liet hij zich voor het eerst bij de profs opmerken in de Tour de Yorkshire en de Tour of Utah.

Begin augustus besloot Team Sunweb de jonge Vermaerke al een kans te geven als stagiair. De Amerikaan reed de Tour de l’Ain en eindigde na drie etappes als 38e in het eindklassement. “De ploeg nodigde me in december 2019 al uit voor een trainingskamp in Calpe. De eerste indrukken waren heel erg goed. Ik voelde me welkom.”

Perfecte ploeg 
“Team Sunweb investeert de laatste jaren echt in jong talent. Ik kan niet wachten om deel uit te maken van de groep. Ik ben benieuwd wat we de komende seizoenen kunnen laten zien. Ik denk dat Team Sunweb de perfecte ploeg voor mij is.” Sportief directeur Rudi Kemna is onder de indruk van de kersverse aanwinst.

“Kevin heeft indruk gemaakt met zijn resultaten en professionalisme. Hij boekte vorig jaar een opzienbarende overwinning in de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik, waarmee hij liet zien een uitstekende puncheur te zijn. We geloven dat hij in heuvelachtige wedstrijden kan excelleren, maar hij liet in de Tour de l’Ain ook zien langere beklimmingen te kunnen verteren.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

thorsen 14 augustus 2020 om 12:03

Jammer voor Sunweb dat er (waarschijnlijk) geen WK komt. Anders hadden ze bij de U23 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, 8e, 9e en 10e kunnen worden :)

S. Morgenstern 14 augustus 2020 om 12:05

Uiteindelijk zal er tussen die hele collectie toptalenten waar ze nu fors in investeren wel weer een renner zitten die mee kan doen om de winst in de Tour. Zal dan vooral zaak zijn die renner binnenboord te houden.

Chasse_patate 14 augustus 2020 om 12:26

Die zullen er vast tussen zitten. Maar die gasten zien ook dat ze dan beter naar topploegen als JV of Ineos kunnen gaan.

chasse patat 14 augustus 2020 om 12:35

Mooi principe om echt te investeren in een opleidingsploeg. Wel jammer dat er geen opleidingsgeld bij een transfer wordt betaald zoals bij het voetbal. Zou wel fair zijn.

Hollow Knight 14 augustus 2020 om 12:36

Wat een raar beleid bij Sunweb. Straks is hun hele team gevuld met neoprofs. Die gaan echt niet allemaal doorbreken hoor! En die jongere renners hebben ook begeleiding nodig van meer ervaren profs (en dat neemt ook wat druk weg bij hun).

Krul 14 augustus 2020 om 15:36

Bardet?

Krakowic 14 augustus 2020 om 12:43

Straks volgt het nieuwsbericht dat Sunweb als opleidingsploeg in het beloftencircuit verder gaat..
Wel leuk natuurlijk al die talenten. Maar fans van de ploeg moeten wel veel geduld hebben.

Jonas in mijn Vingaard 14 augustus 2020 om 13:09

Begin anders meteen een opleidingploeg. Wat is het niveau van deze ploeg toch gedaald.

ChefSpijker 14 augustus 2020 om 13:52

Hoe meet je dat? Dat het niveau gedaald is. Wanneer stonden ze voor het laatst met een monument op het podium bijvoorbeeld? Is vorige week zaterdag wel gelukt. Sunweb heeft eigenlijk al jaren een paar kopmannen en daaromheen een hoop mindere goden. Nu zijn die mindere goden alleen heel talentvolle renners. Uiteraard hebben ze nu ook geen kopman van het kaliber Kittel of Dumoulin, maar Benoot, Matthews, Bardet is toch nog best aardig. Hirschi en SKA wellicht nog in die rol. En wie weet wat voor stappen Cees en Dainese zetten in de sprints.

Natte spons 14 augustus 2020 om 15:04

Dit lijkt me echt een topper in wording, omkadering in de US op beloften niveau nog niet zo goed als in de traditionele wielerlanden en al wel vooraan meedoen.

Arema Pro Cycling Team 14 augustus 2020 om 15:10

Op papier nu 28 renners voor 2021. Daar komen dan nog Arndt(?) en die extra Fransman(?) bij, dan staan ze op de max 30.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair