Sprakeloze Van Vleuten: “Bij het inrijden waren mijn wattages al heel hoog”

woensdag 26 juni 2019 om 15:50
Sprakeloze Van Vleuten: “Bij het inrijden waren mijn wattages al heel hoog”

foto: Cor Vos

Sprakeloos was Annemiek van Vleuten nadat ze voor de vierde keer de nationale titel tijdrijden had veroverd. In haar regenboogtrui had ze even daarvoor het bijna 32 kilometer lange parcours rond het Gelderse Ede in 39:14 afgelegd, waarmee ze als enige onder de veertig minuten dook.

“Dit was mijn eerste tijdrit sinds Innsbruck en het was ook lastig, want ik heb me voor de Giro d’Italia Femminile (die volgende week vrijdag begint, red) vooral in de bergen voorbereid en niet op vlakke wegen”, zei Van Vleuten na afloop. “Als topsporter wil je toch resultaten boeken en ik ben heel blij dat ik hier zo goed ben. Het is ook fijn om in de regenboogtrui te rijden. Deze wegen heb ik zeker vijfhonderd keer gereden. Niet op de weg weliswaar, maar het fietspad ernaast.”

“Ik reed ongeveer dubbel zo vaak op mijn tijdritfiets”, gaat de 36-jarige renster verder. “Daarom heb ik ook geen moeite meer met de houding. Van de 32 kilometer heb ik er denk ik dertig plat gelegen. Het stimuleert ook wel om in je regenboogtrui koffie te gaan drinken. Deze tijdrit ging wel heel goed. Ik had vooraf bij het inrijden gezien dat mijn wattages heel hoog waren. Dat gaf vertrouwen dat het goed zou gaan. Ik reed denk ik grote stukken boven de 50 kilometer per uur.”

Vertrouwen
Afgelopen vrijdag kwam ze terug van een trainingsstage in Italië, waardoor ze thuis in Wageningen kon slapen en met de fiets naar het parcours kon komen. “Ook zag ik wat vrienden en ik stond echt heel fris aan de start vandaag. Dit geeft veel vertrouwen voor de Giro. Maar dat is tien dagen lang en daar moet je elke dag heel gefocust zijn.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

LB117 26 juni 2019 om 16:28

Niemand die de prestatiecurve van Annemiek van Vleuten apart durft te noemen..

´de wattages bij het inrijden waren al heel hoog ´ lees ik als

` Ik had mezelf zo opgeladen dat ik vloog`

jooprioolpijp 26 juni 2019 om 17:24

okee trol, hier is je reactie. Wat wil je nu precies insinueren? Ik word zo ongelooflijk sch#%tziek van dit soort quasi-kritische opmerkingen van het type ‘als dit een renner/ster bij Astana was geweest dan hadden we allemaal bla bla bla’. Annemiek is al jaren een wereldtopper die zich met keihard werken in meerdere richtingen verbetert. Ja, ze heeft eerst gevoetbald. Alle mensen die eerst wat anders deden zijn verdacht? Ja, ze is later begonnen. Zelfde vraag. Zijn bij jou alleen mensen die op hun derde met wielrennen beginnen maar die nooit iets opmerkelijks presteren niet verdacht? Ga alsjeblieft een andere sport volgen als je d’r zo inzit.

Olly 26 juni 2019 om 17:31

@joop: Zo is dat Joop, geen woord van gelogen

Sephiroth 26 juni 2019 om 17:36

Err joop ik las het als geinend en niet serieus bedoeld van LB… Sarcastische hint naar het Stef Clement thema van de afgelopen dagen.

LB117 26 juni 2019 om 17:52

Hoi Joop, ik hoop dat je van het mooie weer kunt genieten!
Ik zal de volgende keer een ;) plaatsen dan wel “TROL” zodat je weet waar je aan toe bent.

jooprioolpijp 26 juni 2019 om 18:07

of dit het type mooi weer is waarvan wij in huize rioolpijp erg genieten is een ander verhaal, maar ik had idd het bedoelde sarcasme gemist. Dat maakt overigens mijn opmerking niet minder heartfelt, alleen tegen de verkeerde persoon. Sorry LB!

DeLuiaardVanLimburg 27 juni 2019 om 07:16

Leave Annemieke alone 1@&$! :’(

Pubsted 27 juni 2019 om 09:59

Zulke ‘Trol’ opmerkingen voeden overigens wel de gedachte bij een hoop mensen helaas.

eppie_steppie 26 juni 2019 om 18:01

Gefeli, Annemiek!

@redactie:
Wat een gekke derde alinea. Van platliggen, naar koffiedrinken, naar 50 km/u?

Jean Dumas 27 juni 2019 om 02:16

Goede koffie is belangrijk.

Arie Punzen 27 juni 2019 om 10:36

Ze was er sprakeloos van: ‘bla bla bla bla’ lol :p

LB117 27 juni 2019 om 13:11

Dank voor je reactie jooprioolpijp

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair