Soudal Quick-Step jaagt met Alaphilippe en Vernon op ritsucces in Dauphiné
foto: Cor Vos
woensdag 31 mei 2023 om 16:20

Soudal Quick-Step jaagt met Alaphilippe en Vernon op ritsucces in Dauphiné

Soudal Quick-Step gaat zonder klassementsambities naar het Critérium du Dauphiné. De Belgische formatie rekent in de Franse WorldTour-ronde op heuvelspecialisten Julian Alaphilippe, Mauri Vansevenant en sprinter Ethan Vernon.

“De meeste renners zijn bezig met hun voorbereiding op de Tour de France na de hoogtestage die we achter de rug hebben”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters. “Alaphilippe koerst voor het eerst sinds de klassiekers en Vansevenant keert terug van een blessure. Ons grootste doel is om een etappe te winnen.”

Een van de renners die daarvoor kan zorgen is de Britse sprinter Ethan Vernon, die bij afwezigheid van Fabio Jakobsen en Tim Merlier de kans krijgt in de Dauphiné. “Met Ethan hebben we iemand die over wat klimmetjes kan komen en ook snel is in de sprint”, aldus Peeters. “En Rémi Cavagna is gemotiveerd voor de individuele tijdrit, dus we hebben vertrouwen in onze kansen.”

 
16 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2023 16:26
Hebben ze de profielen bekeken? Ik zie geen enkele sprint rit waar Vernon er nog bij zal zitten.
  31 mei 2023 17:01
  Nou, in ieder geval in etappe 3 zal dat toch echt wel moeten lukken.
  31 mei 2023 17:20
  Er zal misschien wel een kans of twee zijn. Aangezien Merlier en Jakobsen naar de rondes van Zwitserland en België gaan, is dit dan ook een mooie kans voor Vernon.
31 mei 2023 17:21
Met Bagioli, Vansevenant & Vernon 3 renners die dit jaar al een rit gepakt hebben in de WT rondjes.. en dan nog aangevuld met Alaphilippe en Cavagna.. Zou toch zeker een ritwinst moeten inzitten, maar meer kan je idd niet verwachten tegen een sterk deelnemersveld.
  31 mei 2023 17:31
  @SoloSlim Bagioli heeft dit jaar nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Vansevenant alleen een rit op 2.Pro niveau. Het klopt wel dat Vernon een rit op WT niveau heeft gewonnen. Op WT niveau is SQS nu qua overwinningen toch afhankelijk van Merlier, Jakobsen en Evenepoel.
  31 mei 2023 17:49
  Jakobsen heeft er dit jaar ook maar eentje op WT-niveau, misschien iets te vleiend om die in dat rijtje zetten En vorig jaar ook uiteindelijk maar 2 van de 13.
  31 mei 2023 17:52
  Als we kijken naar de ranking van dit jaar, is Evenepoel (op plek 3) de enige van de ploeg in de top-30. Alaphilippe en Jakobsen staan niet eens in de top-100. Er komt een heel belangrijke periode aan nu voor een paar mannen binnen de ploeg die dringend moeten scoren.
  31 mei 2023 23:06
  Je hebt gelijk cycling.. Bagioli zijn winst was al van vorig jaar en Vansevenant was geen WT. Eigenlijk maar pover dit jaar voor Soudal-QS.. Er zou toch meer uit sommige renners moeten komen..
31 mei 2023 16:35
Benieuwd naar de staat van Alaphillipe. Zeker ook met het oog op de TdF, en eventueel het wel of niet laten starten van Evenepoel in de Ronde van Frankrijk. Als Alaphillipe het niveau haalt van zijn beste jaren, dan kun je Evenepoel meteen al in de eerste etappe uit het klassement laten duikelen door bij de start in Baskenland alles op Flip te zetten. Waarna Evenepoel "zonder klassementsdruk" dit jaar toch hopelijk een grote ronde kan uitrijden, en wie weet ook enkele etappes kan uitkiezen om te strijden voor ritzeges. Wat weer een goede stap zou zijn in zijn ontwikkeling als ronderenner. Haalt Flip niet zijn beste niveau, dan zou alle druk meteen bij Evenepoel komen te liggen. Vanaf de start in Baskenland, via mogelijk een gele trui, en daarna meteen bij een algemeen klassement. Precies waar je hem denk ik met deze ploeg en deze voorbereiding niet wil hebben. En wat dus meteen een reden is om niet te starten. Ik zou een QS ploeg die vol gaat voor ritzeges wel zien zitten: - de tandem Alaphillipe-Devenyns voor de punchaankomsten - Jakobsen/Merlier, met daar omheen Morkov en Senechal - Cavagna, Vansevenant en Bagioli voor de overgangsritten Een type Evenepoel zou hier perfect tussen passen: in de sprinttrein, in de overgangsritten, als extra joker bij de punchaankomsten, bergritten en tijdrit. Maar voor het klassement zou je wel heel veel om moeten gooien, en de vraag is of Lefevere dat intern verkocht zou krijgen aan Alaphillipe, de sprinters of de rittenkapers...
  31 mei 2023 18:24
  Je kan nu veel zeggen van Lefevere maar ik kan me niet al te veel last-minute-bochten van 180° herinneren qua selecties voor bv de Tour. Als het nog niet 100% zeker weet (normaal Jakobsen maar Merlier maakt ook kans als hij beter is) dan zegt hij het ook gewoon zo. Voor alles een eerste keer maar ik denk echt dat Evenepoel-in-de-Tour echt niet meer op tafel ligt, zelfs niet op een klein hoekje.
  31 mei 2023 18:52
  Ik vrees dat Cochise gelijk heeft. We vitten hier graag op Lefevere, maar in werkelijkheid is ie wel erg betrouwbaar. Evenepoel gaat niet naar de Tour. Helaas. Als ie dan maar wel Zwitserland gaat doen en niet die prutsronde van België. Dat niveau hoort niet meer bij hem.
  31 mei 2023 18:58
  Lefevere zei ook dat evenepoel zeker niet de vuelta zal doen. Vervaecke vertelde nochtans in vals plat dat hij hoopt om met evenepoel de vuelta te rijden en dat dit nog een discussiepunt is in de ploeg. Ik denk dat het allemaal nog open ligt. De vuelta is zeker nog een optie, de tour misschien ook.
  31 mei 2023 20:46
  Wanneer hij toch nog de tour zou gaan doen moet dat geluid onderhand wel gaan opspelen, zou me enorm verbazen mocht dat nog gaan gebeuren. Een vuelta verdedigen tegen weer een best pittige tegenstand (verwacht Almeida, Roglic (geen moer op wk te zoeken), Mas, Ayuso & nog wat snelle touruitvallers) lijkt me plausibeler. Dat hoeft niet volkomen te vloeken met een leuk wk rijden, dat ik trouwens ook niet echt iets voor hem vind.
  31 mei 2023 21:24
  De kans op een vuelta lijkt me inderdaad groter dan de kans op een tourdeelname. Ik zou wel eens een vlieg willen zijn in die besprekingen. Zou SQS nog veel gewicht in de schaal werpen of is het Evenepoel die beslist?
  1 juni 2023 08:30
  Ik moet toch wel lachen als ik "Lefevere" en "betrouwbaar" in 1 zin hoor. Het enige wat je zeker weet met Lefevere is dat hij zich laat leiden door de factor GELD. En dat daarna pas het sportieve komt, of het belang van de renner. Waar ik dus veel benieuwder naar ben, is hoe Evenepoel dit zelf ziet In hoeverre zijn stem ook bepalend is in het programma voor de ploeg, en of er ook bij hem iets kriebelt richtintg TdF of eventueel Vuelta. Of dat ie toch liever start in de Ronde van Belgie en dat soort koerskes.
31 mei 2023 16:30
Eens benieuwd hoe Vansevenant ervoor staat. Leek een stap gezet te hebben dit jaar maar door de blessure heeft hij dit enkel in de voorbereidingskoersen kunnen tonen. Hij staat er trouwens ook voor de tour bij procyclingstats... dat zou me dan weer enigszins verbazen. Komende twee maanden gaat er veel duidelijk worden betreffende de toekomst van Alaphilippe denk ik. Knoopt hij terug aan met de goede resultaten van weleer? In deze Dauphiné lijken er alvast enkele ritten te zijn die hem wel moeten liggen.

Reacties zijn gesloten.