Skil-Shimano heeft de ploeg voor 2010 klaar

woensdag 11 november 2009 om 12:04

Skil-Shimano heeft de ploeg voor volgend jaar rond. De Nederlandse ProContinentale formatie heeft in vergelijking met afgelopen seizoen zes nieuwe namen, terwijl er voor drie renners geen plaats meer was: de Fransen Jonathan Hivert en Cyril Lemoine, die de overstap maken naar Saur-Sojasun, en de Nederlander Theo Eltink, die nog geen ploeg heeft voor 2010. Skil heeft zo een totaal van 25 renners.

Job Vissers heeft een goede stageperiode achter de rug en kan rekenen op een contract voor volgend jaar. Maarten de Jonge heeft het management dan weer niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

“We hebben niet alleen getalsmatig maar ook qua kwaliteit weer een stap kunnen maken”, zegt manager Iwan Spekenbrink. “Natuurlijk verliezen we Lemoine en Hivert, maar die konden vorig jaar hun sterke seizoensbegin niet bevestigen. Met Dominque Cornu hebben we er een renner bij die er klaar voor is om een leidende rol te gaan vervullen in voor ons belangrijke wedstrijden.”

“De andere aanwinsten hebben misschien nog niet een flinke palmares achter hun naam staan, maar we zijn ervan overtuigd dat ze in 2010 al laten zien over uitzonderlijk talent te beschikken. Ook in onze huidige ploeg zit nog veel groeipotentieel. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat we volgend jaar opnieuw een stap vooruit maken”, aldus een ambitieuze Spekenbrink.

Skil-Shimano 2010
Blijven
Fumiyuki Beppu (Jap)
Roy Curvers (Ned)
Bert De Backer (Bel)
Koen de Kort (Ned)
David Deroo (Fra)
Mitchell Docker (Aus)
Cheng Ji (Chn)
Long Jin (Chn)
Simon Geschke (Dui)
Floris Goesinnen (Ned)
Feng Han (Chn)
Steve Houanard (Fra)
Thierry Hupond (Fra)
Piet Rooijakkers (Ned)
Albert Timmer (Ned)
Kenny van Hummel (Ned)
Tom Veelers (Ned)
Robert Wagner (Dui)
Yukihiro Doi (Jap)

Nieuw
Robin Chaigneau < Jo Piels Dominique Cornu (Bel) < Quick-Step Alexandre Geniez (Fra) < Elite-2 Yann Huguet (Fra) < Agritubel Job Vissers (Ned) < Elite-2 (stagiair sinds 28/08) Frederik Wilmann (Noo) < Joker-Bianchi

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair