Situatie Milan Vader nog altijd stabiel

woensdag 13 april 2022 om 14:54
Situatie Milan Vader nog altijd stabiel

foto: Cor Vos

De situatie van Milan Vader is nog altijd stabiel. Dat laat zijn ploeg Jumbo-Visma weten in een kort statement op sociale media. Vader verblijft in een Baskisch ziekenhuis, nadat hij vorige week zwaar ten val kwam in de Ronde van het Baskenland en heftige blessures opliep.

“We willen iedereen bedanken voor hun gedachtes en steun voor Milan Vader en zijn familie”, staat in een verklaring van Jumbo-Visma. “Milan verblijft nog altijd in het universitaire ziekenhuis van Bilbao voor zijn herstel. Daar ontvangt hij de juiste medische zorg. Zijn gezondheidssituatie is stabiel. Als het nodig is, volgt er een nieuwe update.”

De toestand van Vader was na zijn crash kritiek. Eenmaal in het ziekenhuis begonnen de artsen gelijk met opereren. In zijn halsslagaders werden stents geplaatst omdat die vernauwd waren. Vader had verder bij zijn val gebroken ruggenwervels, een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouderblad opgelopen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

josi 13 april 2022 om 15:13

Volgens mij vrijwel hetzelfde bericht als enkele dagen terug. Wat stabiel in dit geval inhoudt, is voor ons als buitenstaanders helaas moeilijk te duiden. Ik hoop maar dat alles goed met hem komt. Blijf vechten, Milan!

Wheely 13 april 2022 om 15:31

Stabiel is inderdaad een term die mij nou niet meteen gerust stelt. De situatie van Amy is bijvoorbeeld ook stabiel. Hoop nog altijd het beste voor beiden!

Ronellenfitsch 13 april 2022 om 15:28

Ik interpreteer dit meer als ‘ongewijzigd’. Klinkt niet volledig geruststellend … hopen op het beste.

Lalsacien 13 april 2022 om 15:42

Wordt hij in coma gehouden?

Fassa Bortolo 13 april 2022 om 19:24

Eens met bovenstaande reacties, ik vind dit ook niet heel verhelderend. Stabiel kan veel betekenen zonder de juiste context. Zou zeer graag meer info willen.

Emergo 14 april 2022 om 14:43

Privacy Fasso, privacy.

Mystery Rider 14 april 2022 om 05:57

Phew…toch wel jammer, je probeert het dan als 1 van de beste MTBers in Nederland op de weg en dan gebeurt er dit!

Stabiel lijkt mij OK te zijn – het gaat vooral toch om breuken die dienen te helen – het ganse halsslagaders verhaal met stents begrijp ik wel niet zo goed.

Laatste nieuws

Materiaalzone