Simon Geschke verkast naar het Franse Cofidis

vrijdag 30 oktober 2020 om 11:46
Simon Geschke verkast naar het Franse Cofidis

foto: Cor Vos

Simon Geschke zal volgend jaar uitkomen voor Cofidis. De 34-jarige Duitser verlaat CCC en tekent een contract voor één seizoen bij de Franse formatie van manager Cédric Vasseur. Geschke moet een belangrijke pion worden voor klassementskopman Guillaume Martin.

“Ik kijk uit naar het begin van mijn periode bij Cofidis. Dit is een keerpunt in mijn carrière, een nieuw hoofdstuk”, zo reageert Geschke in een persbericht. “Cofidis heeft met Guillaume Martin een hele sterke kopman die zich reeds heeft bewezen. Ik wil hem helpen in de zwaarste wedstrijden. Ik ben een teamplayer, ik werk het liefst voor de ploeg.”

Manager Cédric Vasseur is ook blij met de komst van Geschke. “We willen graag schitteren in de Tour de France, maar dat kunnen we alleen maar met een sterke en ervaren ploeg. Guillaume Martin moet kunnen rekenen op sterke helpers en Simon is nu echt een sterke en ervaren renner. Hij was in het verleden ook belangrijk voor Tom Dumoulin en Warren Barguil.”

Geschke was dit seizoen nog goed voor de nodige ereplaatsen. Zo eindigde hij in januari als derde in de Tour Down Under. Verder werd hij zesde in de Volta ao Algarve, vijfde in de Gran Piemonte en tiende in de Waalse Pijl. Ook in de Tour de France wist hij tweemaal top-10 te rijden in een bergetappe.

Dit artikel delen:

6 Reacties

stalle 30 oktober 2020 om 12:00

Heeft een goed seizoen achter de rug.

0
Frank V 30 oktober 2020 om 14:06

Had ik niet verwacht. Het is zeker niet meer wat het geweest is. Reed op het einde van het seizoen wel nog een paar keer in beeld maar goed, dicht bij de winst was ie niet.
Misgun het 'm niet want: een fijne vent. Maar wat heeft Cofidis daaraan? Die houden er al een tijd lang een rare scouting op na. Terwijl ze zo van hieruit gezien niet dun in de financiën zitten.

0
Titaantje 30 oktober 2020 om 17:19

Ik zie dat anders Frank. Geschke rijdt toch gewoon 1 van zijn beste seizoenen sinds tijden. 10e in de Waalse pijl en 17e op het WK is voor hem echt uitstekend. Dit is gewoon een gewaardeerde knecht die ervaring en breedte toevoegt en wsl niet te duur is bij gebrek aan andere aanbiedingen en een ploeg die stopt.

0
lander luypaert 30 oktober 2020 om 18:05

Frank kent er gewoon helemaal niks van.

0
Scott Sunderland 30 oktober 2020 om 17:43

Prima knecht. Die geweldige etappezege in de Tour van 2015 was een uitzondering. Daarna heeft hij altijd goed geknecht, hier en daar wat leuke uitslagen gereden, maar nooit meer gewonnen. En ook nu wordt hij niet aangetrokken om te winnen.

0
FritsvanHoefelen 30 oktober 2020 om 20:45

Na dit jaar de ploegleiderswagen bij jong Sunweb in? Past toch het best bij Sunweb (1t4i)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone