Sergio Higuita: “Hopelijk kan Vlasov morgen na een goede tijdrit het eindklassement winnen”

zaterdag 30 april 2022 om 18:41
Sergio Higuita: “Hopelijk kan Vlasov morgen na een goede tijdrit het eindklassement winnen”

foto: Cor Vos

Sergio Higuita sprintte naar de winst in de koninginnenetappe van de Ronde van Romandië. De Colombiaan van BORA-hansgrohe klopte ploegmaat Aleksandr Vlasov en Spanjaard Juan Ayuso. “Ik kon het tempo amper volgen bergop.”

Dat Higuita de beste bleek na de zware bergetappe kwam enigszins verrassend, de 24-jarige renner zat namelijk een lange tijd helemaal achteraan van de favorietengroep. “Ik had veel last van hooikoorts, net zoals in de Ronde van het Baskenland. Ik kon het tempo echt amper volgen omdat ik moeilijkheden had met mijn ademhaling”, aldus de ritwinnaar in het flashinterview. “Ik ben er op karakter kunnen aan blijven hangen.”

“We hebben een bijzonder sterke ploeg hier in de Ronde van Romandië. Aleksandr (Vlasov, red.) is erg sterk, ook in de sprints. Hopelijk kan hij morgen het algemeen klassement winnen door het goed te doen in de tijdrit”, sloot Higuita af. De slottijdrit van morgen – zondag – is in totaal 15,84 kilometer lang. De eerste zes kilometer zijn vlak, waarna er naar Villars zal geklommen worden. Ruim tien kilometer klimmen aan een gemiddelde van 8%, dat staat de renners te wachten in die beklimming.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Kopinkas 30 april 2022 om 19:34

En hopelijk komt hij daarbij geen vier seconden tekort…

ThorHushovd 30 april 2022 om 20:22

Ook het eerst wat ik dacht. We gaan het meemaken morgen, mogelijk is het vertrouwen zo groot en terecht dat die 4 sec niks uitmaken. We’ll see, denk wel dat Vlasov het heel goed gaat doen morgen.

Geel Zwarte Bril 1 mei 2022 om 09:44

Als Vlasov zo goed was dan had hij gisteren wel aangevallen ipv in de laatste 400 meter pas te gaan sprinten.

KimJungPoels 1 mei 2022 om 10:24

Ja want die klim leende zich perfect voor een aanval van 1 persoon tegen een peloton waar een heel strak tempo werd gehanteerd.

Headlines

Materiaalzone

Populair