Sep Vanmarcke vijfde: “Daar had ik gisteren voor getekend”

Sep Vanmarcke vijfde: “Daar had ik gisteren voor getekend”

© Cor Vos

zondag 4 april 2021 om 19:51

Een gelukkige Sep Vanmarcke na de Ronde van Vlaanderen. “Voor een vijfde plaats had ik gisteren willen tekenen. Zelfs op 40 kilometer van de finish had ik dat gedaan. Ik heb mezelf verbaasd.” De kopman van Israël Start-Up Nation kampte de voorbije weken met een stevige verkoudheid.

Vanmarcke begon veelbelovend aan zijn voorjaar met ereplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad en Le Samyn en leek klaar om te schitteren in de belangrijkste kasseikoersen, maar na Nokere Koerse werd hij ziek. Hij startte nog in de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem, maar haalde niet zijn gewenste niveau.

In Gent-Wevelgem gaf hij vroegtijdig op uit voorzorg en de ploeg hield hem ook uit Dwars door Vlaanderen. “Twintig dagen heb ik niet getraind”, gaf Vanmarcke  in Oudenaarde aan. “Dan is het logisch dat ik voor die vijfde plaats had getekend. Vooraf, maar zelfs op veertig kilometer van de finish.”

Aanklampen
“Dat gebrek aan training voel je uiteraard in de koers. De ploegmaats hielden me gelukkig supergoed voorin in de aanloop naar de hellingen, zodat ik daar telkens goed gepositioneerd kon aan beginnen. Maar toen die sterke mannen echt versnelden, had ik daar geen antwoord meer op.”

“Anderzijds, naarmate de koers vorderde, zag ik bij heel wat anderen hun kracht toch wat afnemen, terwijl ik steeds langer kon aanklampen. Op de laatste keer Oude Kwaremont en Paterberg wist ik dat ik niet meer uit onze groep gelost zou worden. In de laatste tien kilometer kreeg ik wel nog krampen, maar dat hoort er ook bij als je onvoldoende traint, hé.”

Stoorzenders
Vanmarcke draaide toch nog zoveel mogelijk mee rond en in de sprint voor de ereplaatsen verbaasde hij net als in de Omloop Het Nieuwsblad zichzelf. “Ik koos het wiel van Laporte en ik kwam er zowaar nog over. Uiteraard ben ik in de gegeven omstandigheden bijzonder tevreden met een topvijfplaats. Al is het jammer dat Van Avermaet en Stuyven nog wegreden uit onze groep.”

Dat Van der Poel en Asgreen standhielden ondanks de numerieke meerderheid in de achtervolgende groep, vindt Vanmarcke logisch. “De realiteit in de Ronde is gewoon dat de sterksten op de Paterberg meestal gewoon voorop blijven. Oké, we hadden met Vermeersch en Sénéchal wel twee stoorzenders, maar zonder hen blijft dat duo volgens mij ook voorop.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Franco Ballerini 4 april 2021 om 20:10

Inderdaad verrassend. Ik heb hem vandaag niet gezien, idem voor van Avermaet. Zo kan je stiekem toch nog een redelijk resultaat boeken.

Michelangelo 4 april 2021 om 22:30

Een beetje op zijn Kristoffs inderdaad. Anonieme koers met een mooi resultaat. Hoewel ik als kijker liever een renner zie die zich helemaal smijt, en vervolgens 28e wordt…

Limal 4 april 2021 om 20:15

Onverwacht goede uitslag!

Wie het waren herinner ik me niet, maar ik denk dat er twee wielerflietsers nu elk een bezem moeten opeten…

Limal 4 april 2021 om 23:01

Even opgezocht: Lance4eva en Turtlehead, hoe hebben jullie bezems gesmaakt? ;-p

https://www.wielerflits.nl/nieuws/sep-vanmarcke-op-tijd-hersteld-voor-de-ronde-van-vlaanderen/

Dikke vrouw 4 april 2021 om 23:24

Haha. Zo jongens, heeft het gesmaakt?

Lance4eva 5 april 2021 om 01:16

Niet best, zo’n bezem.

Turtlehead 5 april 2021 om 01:17

Ja wielervrienden, dat ligt ff zwaar op de maag. Een dag vol verrassingen wat mij betreft.
Jammer van die bezem, nou komt mijn schoonmoeder nóóit het huis meer uit…

Limal 5 april 2021 om 08:53

Maak je geen zorgen, naar verluid komt zo’n heksenbezem er in één stuk weer uit. Veel succes daarmee.

simplex 4 april 2021 om 23:43

Ja, en behalve enige smaak van ingeslikte en opgevreten bezems, sta je in in ieder geval voor lange tijd hier voor paal met je kennersvoorspellingen.

Turtlehead 5 april 2021 om 01:20

Hè wat onvriendelijk. Gelukkig hoefde ik slechts een bezem te vreten en geen paal.
Ik heb er volgens mij steeds aan toegevoegd dat ik het Seppie erg gun, dus of ik nou hate-mail verdien weet ik niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair