SEG Racing Academy levert Italiaan Edoardo Affini af aan Mitchelton-Scott

SEG Racing Academy levert Italiaan Edoardo Affini af aan Mitchelton-Scott

foto: Isolapress

woensdag 19 september 2018 om 10:47

SEG Racing Academy maakt zijn naam als opleidingsinstituut opnieuw waar. De Nederlandse continentale ploeg ziet Edoardo Affini namelijk vertrekken naar Mitchelton-Scott. De 22-jarige Italiaan tekent een contract voor twee seizoenen bij de Australische formatie.

Affini – die vooral uitblinkt als tijdrijder – is uiteraard dolblij met zijn overstap. “Het is fantastisch dat ik de mogelijkheid krijg om prof te worden bij een van de beste ploegen ter wereld. Het is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Ploegleider Matt White deelt het enthousiasme van zijn nieuwe poulain. “Edoardo is een van de grootste Italiaanse talenten. Hij is een zeer sterke tijdrijder, en iemand die we onderdeel willen laten uitmaken van onze klassieke ploeg. We laten jonge talenten zoals Edoardo rustig groeien, zonder druk”, aldus de oud-renner.

Affini kroonde zich dit seizoen tot Italiaans, Mediterraans én Europees kampioen tijdrijden. Daarnaast werd hij nationaal kampioen op de weg, en won hij de proloog in de Giro d’Italia U23. De jongeling eindigde onlangs nog als vierde in Olympia’s Tour.

Dit artikel delen:

6 Reacties

hahostolze 19 september 2018 om 11:04

Beste opleiders die er zijn. Echt knap hoe ze steeds talent weten op te leiden en niet alleen meer Nederlanders. Mogen ze trots op zijn.

0
bidon colle 19 september 2018 om 11:12

SEG Racing kan je vergelijken met Sport Vlaanderen-Baloise die ook jongens opleidt zo dat ze ook naar de World Tour kunnen maar om te zeggen dat ze de beste opleiders zijn is ietsje overdreven.

0
Sebas 19 september 2018 om 15:07

Welk opleidingsteam is dan wel het beste? Ik zie geen goed alternatief, ook in Topsport Vlaanderen niet. Het rijtje afgeleverde profs is wellicht wat hoger bij laatstgenoemde maar ze zijn beperkt met hun Belgische identiteit.

SEG levert ze overal af.

0
Celestino 19 september 2018 om 15:37

Helemaal eens dat SEG de beste opleidingsploeg is!

0
Romāns Vainšteins 19 september 2018 om 11:15

Is dit die gast die zo lang voorop in Norg reed ?

0
Wheely 19 september 2018 om 11:31

Edoardo heeft vooral affiniteit met de wat kortere tijdritten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone